Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Advertisements

Bölüm koordinatörünün gidilecek kuruma bildirmesi için gerekli olan bilgiler bölüm koordinatörüne ulaştırılır. Ad , Soyad Doğum tarihi Fakülte Bölüm Gideceği.
ERASMUS OFİSİ.
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Erasmus Hareketliliği
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
Balıkesir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Akademik Yılı Erasmus+ Programı Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği.
Ahmet Hakan BAYRI İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
Şubat Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Süreci.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
ERASMUS OFİSİ KAZANANLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
3 HAZİRAN ERASMUS+ ORYANTASYON TOPLANTISI.
2015 – 2016 Erasmus Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS+ Oryantasyon Programı
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ Öğrenim ve Staj Faaliyeti Yararlanıcı Bilgilendirme Sunumu 21 Mart 2016 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ.
Sunum : Uzm. Hanifi POLAT. Öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlar : Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet) Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü (3 Adet) Öğrenim.
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
Akademik Yılı.
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Gülsüm MEZGEL YARTAŞ 31/03/ Bahar Dönemi Erasmus+ Personel Hareketliliği Sunumu.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS+ BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI
Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
LEARNING AGREEMENT – GENEL BAKIŞ
DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı 23 ARALIK 2016
Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU
BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM
Erasmus Staj Hareketliliği
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
ERASMUS+ GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Application Form (Başvuru Formu):
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Şubat, 2019
ERASMUS STAJI (TRAINEESHIP) NEDİR?
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN

Seçim Sonrası Süreç İlk yerleştirme sonrası feragat (tamamlandı!) Ek yerleştirme sonrası son feragat (tamamlandı!) Yerleştirme sonuçlarına istinaden öğrencilerin tercih ettiği üniversitelere DİO tarafından bildirilmesi (15 Mayıs- 15 Temmuz)

Öğrenim Hareketliliği Öncesi (Öğrencinin Hazırlayacağı Evraklar) İngilizce transkript (OBS’den alınabilir), Kabul mektubu, Öğrenim anlaşması (Learning Agreement- OBS’den üretilecek), Ders eş değerlik formu (OBS’den üretilecek), Seyahat sigortası, Euro hesabı, Vize. Her belgeden 2 nüsha hazırlamanız gerekmektedir.

Öğrenim Hareketliliği Öncesi (DİO’nun Hazırlayacağı Evraklar) Finansal destek belgesi Hibe sözleşmesi

Öğrenim Hareketliliği Sırasında DİO tarafından mail adresinize yönlendirilen OLS’nin (Online Linguistic Support) çözülmesi Öğrenci Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) üzerinde Erasmus Bölüm Koordinatöründen onay alarak gerekli değişiklikleri yapabilir.

Öğrenim Hareketliliği Sonrasında Confirmation of Mobility ( Ders/ Kurs/ Oryantasyon için hazır bulunmanız gereken ilk gün ve son ders/ sınav günü) Transkript (Islak imzalı) OLS (Hareketlilik bitim tarihinize göre mail adresinize otomatik olarak gelecektir.) Online Survey (DİO tarafından gönderilecek.)

Sürece dair tüm bilgi ve evraklara http://oia.atauni.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz. Bölüm Erasmus Koordinatörlerine ait liste sitemizde mevcuttur. Lütfen ofisimiz sayfasını yeni duyuru ve haberler için takip etmeyi unutmayınız!

Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 TEŞEKKÜR EDERİZ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ

Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN

Seçim Sonrası Süreç Staj Hakkı Kazanma Kabul Mektubu Belge Hazırlama

İLK ADIM: KABUL MEKTUBU En az 2 aylık ( 60 günlük) bir staj hareketliliğini kapsayan bir kabul mektubu *Erasmus+ programı çerçevesinde geçerli bir kurumdan ve sizin eğitim alanınızla ilgili bir staj hareketliliği adına

Staj Hareketlilik Anlaşması ( Learning Agreement for Traineeship Mobility) Öğrenci, bu belgeyi bölüm Erasmus+ koordinatöründen yardım alarak hazırlayabilir. Gidilecek kurumda yapılacak staj ile ilgili yapılacak stajın kazanımları detaylı bir şekilde bu belgede belirtilir ve gidilen kurumun bilgileri kurumdan istenir. Belge doldurulduktan sonra bölüm Erasmus+ koordinatörü, Dış İlişkiler Ofisi Kurum koordinatörü, ve sizin imzanızın ardından, karşı kuruma imza için e-mail olarak gönderilebilir.

Sigorta Sağlık Sigortası ( Health Insurance) Kaza Sigortası ( Accident Insurance) Sorumluluk Sigortası ( Liability Insurance) Hareketlilik tarihini kapsamalıdır. Yaptıracağınız sigortanın kapsamı yukarıdaki 3 durumu karşılamalıdır. AON sigorta

Euro Döviz Hesabı Erasmus+ hibesi euro cinsindedir, bundan dolayı ödemeyi almak için herhangi bir bankadan Vadesiz Euro döviz hesabı açılmalıdır. Öğrenci ayrılmadan önce İnternet Bankacılığını kullanıma açmalı ve Avrupa’da da kullanacağı bir telefon numarasını banka iletişim bilgilerine yazmalıdır.

Financial Support ( Mali Destek) Aday Öğrenci Bilgi Formu Staj Hareketlilik Anlaşması Sigorta Euro Döviz Hesabı Yanda belirtilen belgeler hazır olduktan sonra verilir. Erasmus Ofisi tarafından verilir. Vize randevusunda finansal desteğinizi belgelemek için kullanmanıza yarar.

Pasaport ve Vize Başvurusu Öğrenci gideceği ülkenin vize şartlarına tabiidir. Yeşil pasaport sahibi olanlar yeşil pasaporta vize istemeyen ülkelerde 3 ay ( 90 güne) kadar durabilir, ancak yeşil pasaport sahiplerinin gideceği ülkede oturma izni, sınır geçişi adına problem yaşamamanız açısından vize almanız önem taşımaktadır. İngiltere, İrlanda gibi ülkeler tüm pasaportlar için vizeye tabiidir. Ülke bazlı detaylı vize şartlarına Dış İşleri Bakanlığı web sayfasından bakabilirsiniz.

Hibe Sözleşmesi Vizenizi aldıktan SONRA; Hibe ödemeniz için Dış İlişkiler Ofisi sizinle bir hibe sözleşmesi imzalamaktadır. Hibe sözleşmesi size ofisimiz tarafından gönderilir. Bu belgeyi gereken şekilde imzalayıp, paraflayıp, ofisimize getirmeniz ya da e-posta yoluyla göndermeniz bir ZORUNLULUKTUR.

OLS ( Online Linguistic Support) Erasmus+ hareketlilik yapan öğrenciye bir dil desteği niteliği taşıyan bir Dil Sınavı ( OLS ) göndermektedir. Sizin e-postanıza siz gitmeden önce OLS sınavı gönderilir. Bu sınav online bir sınavdır, hareketlilik öncesi online ortamda internet üzerinden çözmeniz gerekmektedir.

STAJ HAREKETLİLİĞİ SONRASI Confirmation of Mobility Hareketlilik tarihinizin başlangıcını ve bitişini gösteren Hareketlilik Teyidi belgesidir. Staj yaptığınız kurum tarafından doldurulur, imzalanır. Ofisimiz web sayfasından indirilebilir.

DÖNÜŞ SONRASI OLS OLS ( Online Linguistic Support) - Öğrenci hareketliği bitince otomatik olarak kendisine (e-posta adresine) gönderilen ikinci dil sınavını yapar. DİO tarafından yönlendirilen Online Survey tamamlanır.

HER BELGEDEN 2 NÜSHA Biri yurt dışına giderken sizde , Biri sizin Erasmus bölüm koordinatörünüzde, Biri Dış İlişkiler, Erasmus ofisinde olmak üzere, Her belgeden 2 nüsha hazırlamanız gerekmektedir.

EĞER STAJINIZIN ZORUNLU STAJ OLARAK SAYILMASINI İSTİYORSANIZ; Eğer yapacağınız staj hareketliliğini akademik anlamda zorunlu stajınıza saydırmak istiyorsanız, Tanınma formu hazırlamanız gerekmektedir. Tanınma formu Öğrenci, Erasmus Bölüm Koordinatörünün birlikte hazırladığı, öğrencinin gideceği kurumda yapacağı Erasmus+ Staj Hareketliliğinin karşı kurumca başarılı sayılması durumunda üniversitemizde staj yerine sayılacağını gösteren belgedir. Ofisimiz web sayfasından indirilebilir. Staj uyum komisyonu kurul kararı staj hareketliliği öncesi alınmalıdır.

Appendix 1: Hibe Miktarları

Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 TEŞEKKÜR EDERİZ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN