Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM"— Sunum transkripti:

1 BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TANITIM SEMİNERİ

2

3

4

5

6 ERASMUS + DEĞİŞİM PROGRAMLARI
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Erasmus+ Staj Hareketliliği

7 İLK ADIM: ERASMUS+ Nedir?
İlk olarak, Erasmus+ nedir? Erasmus+ Programı, temel olarak bir Avrupa Birliği projesidir. Bu proje ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılması amaçlanmaktadır. Erasmus+ kapsamında gerçekleştirebileceğiniz faaliyetler: Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Erasmus+ Staj Hareketliliği

8 İKİNCİ ADIM: ERASMUS+ NE DEĞİLDİR?
Erasmus+ programı bir dil öğrenme programı değildir. Erasmus + programı bir burs programı değildir. Erasmus + seyahat programı değildir.

9 ERASMUS+ NE İSTER? Erasmus + Programı kapsamında hareketliliğe katılacak öğrencilerimiz hareketlilikle ilgili belgeleri, başvuruları, duyuruları takip etmelidir. Tüm öğrencilerimiz uzantılı öğrenci adresleriyle irtibata geçilmektedir. Lütfen Bilgi e- maillerinizi düzenli bir şekilde kontrol etmelisiniz.

10 ERASMUS + DEĞİŞİM KURALLARI - 1
Erasmus+ hareketliliği kapsamında misafir olunan ortak üniversiteye kayıt ücreti ve harç gibi ücret ödenmez. Bilgi’ye ödeme yükümlülüğü bulunan öğrenci, yalnızca Bilgi’ye ödemesini yapmalıdır. Yurt dışında geçirecekleri süre için öğrencilerin kayıt dondurması söz konusu değildir. Yaşam masrafları, yolculuk, sağlık sigortası, vize ücretleri vs. öğrenciye aittir. Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği asgari 3 ay olmalıdır. Erasmus+ Staj Hareketliliği asgari 2 ay olmalıdır.

11 ERASMUS + DEĞİŞİM KURALLARI - 2
Bir öğrenci yüksek öğrenim yaşamının her seviyesinde (lisans, yüksek lisans, doktora) toplamda 12 ay, bir veya birden fazla Erasmus+Programı’na katılabilir. Aynı eğitim seviyesinde (lisans, yüksek lisans, doktora) Erasmus+ Programından faydalanmış olan bir öğrencinin yeni başvurusunda toplam Erasmus puanı -10 puan düşürülür. Bu kural programın temel kurallarından biridir.

12 ERASMUS+ DEĞİŞİM KURALLARI - 3
Lisans öğrencileri için minimum GPA 2.20/4.00; lisansüstü öğrencileri için minimum GPA 2.50/4.00 ortalam gerekmektedir. Erasmus+ değişim programına gitmeden önce derece programının birinci yılının tamamlanması gerekmektedir. Tam zamanlı kayıtlı öğrenci olunması ve Erasmus değişim programının gerçekleşeceği dönemde mezun durumda olunmaması gerekmektedir.

13 Fakülte/Enstitü/Yüksek
ERASMUS + KOORDİNASYON Avrupa Komisyonu Ulusal Ajans Uluslararası Merkez DEC ve Asistanları Öğrenci İşleri Fakülte/Enstitü/Yüksek Okul sekreterlikleri Öğrenciler

14 ERASMUS + HAREKETLİLİK HİBESİ – 1
Öncelikle hibe Avrupa Komisyonu tarafından Türkiye’deki yetkili kuruma, Türkiye Ulusal Ajansı’na tahsis eder. Türkiye Ulusal Ajansı, kuralları, öğrenci seçim kriterlerini, gidilen ülkeye göre her üniversite için hibeyi saptayan ve üniversitelere tahsis eden yetkili kurumdur.   Her üniversite Ulusal Ajans’tan yollayacağı öğrenciler için bütçe istemektedir. BİLGİ Erasmus+ bütçesini alınca öğrencilerine hibe tahsisi yapmaktadır.

15 ERASMUS + HAREKETLİLİK HİBESİ – 2
Erasmus+ öğrenci seçimleri, Üniversitelere Ulusal Ajans tarafından bütçe tahsis edilmeden önce gerçekleştiği için seçim sürecinde öğrencilerin hibe alacağı garanti edilemez. Hibe ödemeleri hareketlilik öncesi ve sonrasında iki aşamada yapılır. Hibenin öğrencilere nasıl tahsis edileceği; Bilgi’ye tahsis edilen total hibe üzerinden Bilgi Üniversitesi - Erasmus Komisyonu tarafından belirlenir. Temel hedef, mümkün olduğunca çok öğrenciyi hibelendirmektir. Hibesiz olarak da Erasmus+ değişim programlarına katılabilirsiniz.

16 ERASMUS + HAREKETLİLİK HİBESİ – 3
3 grup ve grupların aylık hibe miktarları, ülkelerin yaşam standartlarına göre Avrupa Komisyonu tarafından belirlenmiştir.

17 ERASMUS + STAJ HAREKETLİLİĞİ NEDEN STAJ?
Erasmus+ Stajı size minimum 60 gün Avrupa’da bir kuruluşta tam zamanlı staj imkanı sunar. Nerelerde staj yapabilirsiniz? Yapacağınız staj eğitim alanınıza uygun olmak şartıyla, şirketler, sivil toplum kuruluşları veya üniversitelerin idari birimleri ve araştırma merkezleri gibi birçok kurum ve kuruluşta staj yapabilirsiniz.

18 ERASMUS + STAJ HAREKETLİLİĞİ NEDEN STAJ?
Aşağıdaki kuruluşlar Erasmus+ kapsamında yükseköğretim staj faaliyeti için uygun değildir: Avrupa Birliği kurumları ve AB ajansları (bk eu/institutions-bodies_en) AB programlarını yürüten Ulusal Ajans vb. kuruluşlar.

19 ERASMUS + STAJ HAREKETLİLİĞİ NEDEN STAJ?
Genellikle yazın tercih edildiğinden, yazınızı maksimum fayda ile geçirmenizi sağlar. Mezun durumundaki öğrenciler, aktif öğrenciyken başvurmaları halinde mezun olduktan 12 ay sonrasına kadar staj programından faydalanabilirler. Yurt dışında böyle bir deneyim, iş hayatı için oldukça önemli bir kazanım olacaktır. Önemli: Staj yapılacak yeri bulma, tüm sigortaları yaptırma gibi işlemler öğrencinin sorumluluğundadır.    

20 ERASMUS + STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU
Başvuru evrakları: Kabul Mektubu (imzalı ve damgalı/mühürlü) ERASMUS + STAJ HAREKETLİLİĞİ ÖĞRENİM ANLAŞMASI Transkript ya da SIS Profile Başvuru Formu (sizin tarafınızdan ıslak imzalı) Seçim kriteri: %50 CGPA + %50 Dil Puanı Başvuru esnasında staja kabul edildiğinize dair bir belge teslim etmeniz gerekmektedir. Bu nedenle staj aramaya başvurudan önce başlanması gerekmektedir.

21 ERASMUS + STAJ HAREKETLİLİĞİ
NASIL STAJ BULABİLİRİM? Erasmus+ stajı ilanları bulabileceğiniz web sitelerine bakmanız oldukça faydalı olacaktır.

22 ERASMUS + STAJ HAREKETLİLİĞİ
NASIL STAJ BULABİLİRİM? Hareketliliğe daha önce katılmış kişilerin deneyimlerinden de faydalanabilirsiniz. Yalnız her deneyimin kişiye özgü olduğunu unutmamalısınız. yurtdisinda-staj-yapmak/ bulmak.php  deneyim-erasmus-staji/

23 ERASMUS + STAJ HAREKETLİLİĞİ
NASIL STAJ BULABİLİRİM? Bölüm Değişim Koordinatörlerinizin mevcut networkünden de yararlanabilirsiniz. Staj hareketliliğine daha önce katılmış öğrencilerimizin staj yaptıkları kurum ve kuruluşlar web sitemizde yer almaktadır. Bu kuruluşlara da bakabilirsiniz.

24 ERASMUS + STAJ HAREKETLİLİĞİ AKADEMİK KONULAR
Erasmus+ Staj Hareketliliği’ne gerekli koşulları sağlayan tüm öğrencilerimiz katılabilir. Öğrencilerimizin zorunlu bir stajının olması gerekmemektedir. Bölümler uygun gördüğü takdirde Erasmus+ stajı zorunlu staj olarak sayılabilmektedir. Bölümler uygun gördüğü ve staj yeri stak için kredi verdiği takdirde Erasmus+ stajında kazanılan krediler, Bilgi’ye transfer edilebilir. Herhangi bir kredi transferi olmaksızın da staj hareketliliği yapılabilir.

25 DEĞİŞİM PROGRAMLARI SÜREÇLERİNE GENEL BAKIŞ - 1
İZİNLER Öğrenciler, fakültelerinden/ensititülerinden çıkan karar ile değişim süresince izinli sayılır. Öğrenciler, değişim süresi sonunda BİLGİ’ye döner. Kredi transferi süreci/ öğrencinin talebine göre not transferi de yapılabilir Yükümlülüklerini yerine getiren öğrenci BİLGİ’den mezun olur.

26 DEĞİŞİM PROGRAMLARI SÜREÇLERİNE GENEL BAKIŞ - 2
AKADEMİK ORGANİZASYON Her BİLGİ bölümünde bir Bölüm Değişim Koordinatörü bulunmalıdır. Bölüm Değişim Koordinatörleri’ne bu link üzerinden ulaşabilirsiniz: center/outgoing/erasmus/departman-koord/

27 AKADEMİK ORGANİZASYON
Departman koordinatörüne hangi alanlarda danışmalısınız? Yurt dışındaki ders programı «LEARNING AGREEMENT” veya çalışma programını detaylandıran «TRAINING AGREEMENT» hazırlanmalıdır. Derslerin/stajın BİLGİ’deki karşılığı ve kredi transferi işlemleri süreçleri de Bölüm Değişim Koordinatörleri ile yapılmalıdır.

28 DEĞİŞİM PROGRAMLARI SÜREÇLERİNE GENEL BAKIŞ - 3
KONAKLAMA VE VİZE Vize süreçleri ülkeden ülkeye göre değişmektedir. Misafir kurumun web sitesinde konaklama ile ilgili bilgiye ulaşılabilir. Vize işlemleriniz için misafir üniversiteden veya işletmeden kabul mektup gönderilir. Erasmus Student Network (ESN) tüm öğrencilere hareketlilik öncesi, sırası ve sonrasında destek olur. Öğrenciler sosyal ağlardan faydalanabilir.

29 BAŞVURU VE SEÇİM SÜRECİ - 1
Programlara ONLINE başvuru yapılmalıdır. ONLINE başvuru sayfasında bulunan «Online Başvuru Rehberi» ile Uluslararası Merkez web sayfalarında bulunan “Başvuru Sayfasını” okumak ve bilgi edinmek öğrencinin sorumluluğundadır.

30 BAŞVURU VE SEÇİM SÜRECİ - 2
ONLINE BAŞVURU SONRASI ERASMUS OFİSİNE TESLİM EDİLMESİ GEREKEN BELGELER ONLINE başvuru formunu imzalı bir kopyası KABUL MEKTUBU ERASMUS + STAJ HAREKETLİLİĞİ ÖĞRENİM ANLAŞMASI Student Profile; SIS sayfalarından temin edilir ve en son ortalamalarının görüldüğü belgedir Yabancı dil yeterliliği ; bkz: 2017 – 2018 Staj Hareketliliği 3. Çağrı Başvuru Metni NOT: BU BELGELERİ TESLİM ETMEDİĞİNİZ TAKDİRDE BAŞVURUNUZ TAMAMLANMIŞ SAYILMAYACAKTIR.

31 ONLINE BAŞVURU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN 2017 – 2018 Erasmus Staj Hareketliliği 3. Çağrı Metninde yer alan ERA BAŞVURU KILAVUZUNA BAKINIZ

32 SEÇİM SÜRECİ Online Başvuru Gerekli Evrakların Teslimi
İngilizce Dil Sınavı Seçim kriterleri: %50 CGPA + %50 Yabancı Dil Puanı = Ağırlıklı Seçim Puanı Öğrenciler, staj yerlerine Erasmus Ağırlıklı Seçim Puanına göre yerleştirilir. Yerleştirme sonuçları öğrencilere duyurulur.

33 SEÇİM SONRASI SÜREÇ Seçilen öğrencilerimiz için bilgilendirme toplantıları ve oryantasyon düzenlenecektir. Bu oryantasyonlarda ileri adımlarda dikkat edilmesi gereken konular hakkında oldukça önemli bilgiler verilmektedir. Bu nedenle seçilen öğrencilerimizin bu toplantılara katılması zorunludur.

34 ULUSLARARASI MERKEZ BİNASI
ULUSLARARASI MERKEZ BİNASI Aybala Işık - Erasmus Kurumsal Koordinatörü Tuğba Güven - Erasmus Değişim Programları Uzmanı (Giden Öğrenciler) Gözde Dede - Erasmus Değişim Programları Uzmanı (Gelen Öğrenciler)

35 TEŞEKKÜRLER…


"BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları