Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Erasmus Staj Hareketliliği

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Erasmus Staj Hareketliliği"— Sunum transkripti:

1 Erasmus Staj Hareketliliği
12/30/2018 Erasmus Staj Hareketliliği Merhabalar öncelikle.ben özge bozkurt bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim.geçtiğimiz yaz erasmus programından yararlanarak ingilterede yaz stajı yapma imkanı buldum.Erasmus staj ve öğrenim hareketliliğiyle ilgili prosedürler ve gereklilikler detaylı olarak harrran üniversitesi avrupa birliği web sayfasında bulunabilir. ben daha çok yararlanmış olduğum bu programın başvuru aşamaları ve süreç ile ilgili bilgi vermek istiyorum.en staj hareketliliğinden yararlanmış olduğum için özellikle bu konuda bilgilendirme yapacağım. Özge BOZKURT Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

2 12/30/2018 Başvuru Aşaması: İlk etapta nerede staj yapılmak istendiğine karar verilmelidir. Bu durumda Üniversiteler de ve/veya Özel firmalarda staj seçenekleri söz konusudur. İkinci aşamada staj yapılmak istenen ülkeye karar verilmelidir . Ben bunu İngilizce konuşulan ülkelerle sınırlı tuttum, ama İngilizce dışında diğer dillerin konuşulduğu yerlerde isteğe göre seçenekler arasında düşünülebilir. Üniversite tercihlerimde okumakta olduğum bölümün paralelinde yapılan çalışmalar ve akademisyenler üzerinde yoğunlaştım. başvuru aşamasında ben genellikle üniversiteleri tercih ettim çünkü özel firmalara göre kabul oranının daha fazla olabileceğini düşünmüştüm..Üniversite tercihlerimde okumakta olduğum bölümün paralelinde yapılan çalışmalar ve akademisyenler üzerinde yoğunlaştım. 

3 ... 12/30/2018 Başlangıç aşamasında bu çerçevelere karar verildikten sonra başvuru yapılacak üniversite listesine vermiş olacağım link' ten ulaşılabilir. Bu link te Avrupa da bulunan en iyi 500 üniversite listesine ve üniversitelerin web sayfalarına ulaşılabilir. Verilmiş olunan bu listeden başvuru yapılmak istenen Üniversite seçilerek üniversite sayfasına yönlendirilir. Üniversite sayfasında okuduğunuz bölüme uygun olarak yapılmış olan çalışmaları ve başvuru maili yollayabileceğiniz akademik personel seçimini yapabilirsiniz. Bu seçimi yaparken çalışma alanının ilgi duyduğunuz ve başarılı olabileceğiniz bir alanda olmasına özellikle dikkat etmelisiniz.

4 ... Üniversitelere başvuru yapılırken mail de olması gereken belgeler:
12/30/2018 ... Üniversitelere başvuru yapılırken mail de olması gereken belgeler: Niyet mektubu İngilizce hazırlanmış CV Transkript belgesi Referans Belgesi (Özellikle sizinle ilgili olumlu bilgiler verebilecek akademik personel tarafından hazırlanması önemli)

5 Başvuru için Cover Letter (Niyet Mektubu) hazırlanmalı..
12/30/2018 Başvuru için Cover Letter (Niyet Mektubu) hazırlanmalı.. Staj başvurusu için yollanalacak mail içeriği başvurunun kabulünü büyük oranda etkileyecektir. Genel olarak bu mail içeriğinde; alınmış olunan dersler, varsa akademik başarılar, ilgi alanları , özellikle başvuru yapılacak olan akademik personelin ilgi alanlarının paralelinde , oluşturulabilir.

6 Başvuru için CV hazırlanmalı..
12/30/2018 Başvuru için CV hazırlanmalı.. Başvuru yapılabilecek yerlerin belirlenmesinin ardından öncelikle İngilizce CV (Özgeçmiş) hazırlanmalıdır. CV' niz de akademik çalışmalarınız , projeleriniz, almış olduğunuz dersler ve/veya katılmış olduğunuz programlar vs. gibi sizinle ilgili bilgilendirilmeler üzerinde durulmalıdır. Ayrıca dil yeterliliklerinizi belirtmeniz gerekmektedir. İnternet'te bulabileceğiniz çok sayıda CV örneğini incelemeniz ve etkili bir özgeçmiş metni hazırlamanız önemlidir

7 12/30/2018 .. Başvuru yapılacak üniversitelere gerekli olan belgeler hazırlandıktan sonra aşamalar takip edilerek mail yollanabilir. Yollanmış olan bu maillerden sonra pozitif veya negatif bir dönüş mutlaka olacaktır. Seçenekler değerlendirilerek yazışmalara ve araştırmalara devam edilebilir.

8 Özel firmalara başvuru yapılmak istenirse..
12/30/2018 Özel firmalara başvuru yapılmak istenirse.. İnternet'te kapsamlı aramalar yapılarak bulunabilen iş bulma sitelerinde stajyer departmanı ile ilgili duyurular takip edilerek hazırlanmış olunan belgeler bu alanlara da yollanabilir. Fakat başlangıçta da belirttiğim gibi Üniversitelere oranla özel kurumlardan kabul alma olasılığı daha düşüktür. Fakat başlangıçta da belirttiğim gibi üniversitelere oranla özel kurumlardan kabul alma olasılığı daha düşüktür.

9 Staj yeri netleştiğinde...
12/30/2018 Staj yapılacak yer netleştikten sonra Erasmus ofisinden alınacak olan bilgiler ışığında yönlendirmeler sağlanabilir. Prosedürlerin tamamlanma süreciyle birlikte, Gidilecek olan ülke şartlarına göre pasaport işlemleri ve yurtdışı çıkış işlemleri için gerekenler tamamlanmalıdır. Hazırlık aşamasında gidilecek ülke ve kurum ile ilgili yeterli bilgi sahibi olmaya ve eksikliklerin tamamlanmasına özen gösterilmelidir. Seyahat planlamaları doğru yapılmalı ve kalacak yer ile ilgili düzenlemeler tamamlanmalıdır. Barınma ve diğer düzenlemeler staj yapacak olan öğrenci tarafından ayarlanmalıdır. Bu belki de bu süreçte zorlanılabilecek hususlardan biridir.

10 12/30/2018 Detaylı bilgiyi ve örnek başvuru metinlerini link'nde bulabilirsiniz.

11 Dinlediğiniz için teşekkürler..
12/30/2018 Dinlediğiniz için teşekkürler..


"Erasmus Staj Hareketliliği" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları