Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Şubat, 2019

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Şubat, 2019"— Sunum transkripti:

1 DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Şubat, 2019
AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Şubat, 2019

2 Erasmus+ Programı nedir? Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği nedir?
ERASMUS+ PROGRAMI Erasmus+ Programı nedir? Erasmus+ programı, Avrupalı yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği nedir? 1 akademik yıl içinde 1 veya 2 yarıyıl için başka bir Avrupa ülkesi Erasmus+ Üniversite Beyannamesi sahibi yüksek öğretim kurumunda, eğitim ücreti ödemeden, öğrenci olmak üzere yurt dışına gidebilmektedirler. Avrupa Komisyonu değişimden faydalanan bireylere katkı sağlamak amacıyla öğrencilere hibe vererek değişime mali olarak da destek vermektedir.

3 Ulusal Ajans kimdir? Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’deki EÜB sahibi üniversiteler ile iletişimini T.C. Abrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) sağlar. İletişim Bilgileri: Mevlana Bulvarı No:18 Balgat-Ankara

4 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
Tüm değişim programlarını koordine eder. Üniversitemize gelen ve giden değişim öğrencileri için oryantasyon programları düzenler ve kaldıkları sürede karşılaştıkları, idari olarak çözülebilecek sorunları çözmeleri için yardımcı olur. Üniversitenin Ulusal Ajans ve diğer partner üniversiteler ile olan ilişkilerini yürütür karşı olan sorumluluğunu yerine getirir.

5 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü nerededir?
Rektörlük Binası 1.Kat Akademisyen odalarının bulunduğu koridor Ofis Saatlerimiz: Pazartesi : Salı : Çarşamba : Perşembe : Cuma :

6 HİBELER Ulusal Ajans, bütün üniversitelerden gelen talepleri toplar
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü, Ulusal Ajans’a öğrenci ve personel sayılarını bildirir. Ulusal Ajans, bütün üniversitelerden gelen talepleri toplar ve AB Komisyonu’na bildirir. AB Komisyonu, ülkelerin talepleri doğrultusunda belirlediği hibe miktarlarını açıklar.

7 Ulusal Ajans, Üniversitelere verilecek hibe miktarını üniversitelerin geçmiş performansları ve o seneki talepleri doğrultusunda belirler ve üniversitelere bildirir. Dış İlişkiler Koordinatörlüğü, üniversitemiz için ayrılan toplam hibe miktarına göre gidecek öğrenci sayısını belirler. Gerektiğinde her bölümden aynı oranda olmak üzere, kesinti yapılabilir. Hibe verilecek öğrenciler, seçim kriterleri baz alınarak yapılan sıralamaya göre belirlenir. Erasmus Hibeleri DESTEK niteliğindedir. Yurtdışındaki aylık ihtiyaçlarınızın yaklaşık yarısını karşılayabilir. Seçilen tüm seçilen öğrencilerimiz, gidecekleri ülkedeki yaşam masraflarının ne kadar olacağını araştırmalı ve aileleri ile paylaşmalıdırlar.

8 ERASMUS SÜRECİ Uluslararası Değişim Programları Uygulama Esasları
Lütfen detaylıca inceleyiniz.

9 Gitmeden önce Oradayken Döndükten sonra
ERASMUS SÜRECİ Gitmeden önce Oradayken Döndükten sonra

10 Tahmini Başvuru Tarihleri:
Gitmeden önce... Aday Gösterme Gideceğiniz okul belirlendikten sonra Bölüm Değişim Koordinatörünüz tarafından karşı üniversiteye aday gösterilirsiniz. 2. Başvuru: Gideceğiniz üniversite’ye, başvurunuzu -son başvuru tarihinden önce- gerekli dokümanları da ekleyerek gönderin. Yurt başvurusu dahil, gerekli bilgileri karşı okulun web sayfasında bulabilirsiniz Tahmini Başvuru Tarihleri: Güz Dönemi için Nisan’da başlar Bahar Dönemi için Eylül’de başlar Karşı üniversitenin web sayfasını aralıklarla kontrol ederek en güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

11 3. Learning Agreement Başvurunuzu yaparken Web sayfamızda bulunan Learning Agreement Formu’nu basarak, değişim koordinatörünüz yardımıyla 3 kopya hazırlayın, toplam kredi dahil tüm boşlukları eksiksiz doldurun ve bölüm koordinatörünüze imzalatarak kurum koord. imzası için ofisimize getirin. Birinci LA’yı başvuru evraklarıyla birlikte karşı üniversiteye gönderirken, diğerini ofisimize teslim edin.

12

13 5. Kabul Mektubu Başvurunuzda belirttiğiniz ve posta adresini sık sık kontrol edin. Kabul Mektubu ve programla ilgili tüm bilgiler, sizin adresinize ya da posta yoluyla gönderilecektir. Kabul Mektubunuz size ulaşır ulaşmaz bir kopyasini Koordinatörlüğümüze teslim ediniz ya da ile ’ye gönderiniz. Kabul mektubu olmayan öğrencilerin hibeleri hesaplanamaz.

14 6. Kapsamlı Seyahat ve Sağlık Sigortası
Tüm öğrenciler gitmeden önce kalacakları süreyi kapsayan bir Kapsamlı Seyahat ve Sağlık Sigortası yaptırmak ve bir fotokopisini ofisimize teslim edin. Gittikleri ülkede ayrıca sigorta yaptıracak olsalar bile Türkiye’den çıkmadan önce bir Kapsamlı Seyahat ve Sağlık sigortası yaptırmaları gerekmektedir.

15 açtırarak göndermeleri gerekmektedir.
7. Hibe için Hazırlık Gitmeden en az 2 ay önce Kabul Mektubunuzu IRO’ya teslim edin ve Ziraat Bankası’nın herhangi bir şubesinde kendi adınıza açtırdığınız EURO hesabının IBAN numarasını, adresine bildirin. DİKKAT: Hesabınızın IBAN kodunu ile “TR ” ‘ Şubesi’ şeklinde gönderiniz. Hibeli, hibesiz tüm öğrenciler EURO Hesabı açtırarak göndermeleri gerekmektedir.

16 8. Öğrenci Vizesi DİKKAT:
Kabul Mektubunu teslim eden öğrenciler vize başvurusu için Erasmus Öğrencisi olduklarına ve eğer alıyorlarsa, aylık Erasmus Hibesi aldıklarına dair bir yazıyı IRO’dan alabilirler. DİKKAT: -Vize için istenen belgelerin güncel listesini gideceğiniz ülkenin Türkiye’deki büyükelçiliklerinin web sitelerinden öğrenebilirsiniz. - Seçilen tüm öğrencilerimiz, gidilecek ülkenin vize prosedürlerini öğrenerek, işlemlerini zamanında tamamlamakla sorumludurlar zira Hollanda’nın MVV vizesinin 300€ olması gibi ülkeye özel koşullar olabilmektedir. -Vize işlemleri özellikle Danimarka, Hollanda, Slovenya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde daha uzun sürdügünden vize şartları iyi öğrenilmeli ve mümkün olduğunca erken vize başvurusu yapılmalıdır.

17 9. OLS (Online Linguistic Support)
Avrupa Komisyonu Erasmus+ Programına katılmakta olan tüm öğrencilerimize online dil desteği sağlamaktadır. Erasmus + programınıza başlamadan önce her bir öğrenci gideceği okulun eğitim dilinde online bir sınav alacaktır. Bu sınav sonucunda dil seviyesi beklenenin altında kalan öğrenciler yine online uygulanacak olan bir dil kursuna katılacaklardır. Erasmus dönemleri sona erdiğinde ise tekrar bir sınava gireceklerdir. Bu sınavlara katılmak ve gerekirse programı takip etmek Erasmus+ Programına katılmak için zorunludur. sınav her öğrencinin adresine gönderilecektir.

18 HİBELER

19

20 HİBELER Ödeme zamanı ve şekli
Bir öğrenciye ödenecek toplam hibe, gideceği ülke için belirlenen aylık hibe ve kabul mektubunda belirtilen kalacağı süre temel alınarak hesaplanır. İki seferde ödenir; -%80’i gitmeden önce, -%20’si ise döndükten sonra, getireceğiniz resmi tarihler formu ve pasaport fotokopiniz’e göre hesaplanarak ödenir.

21 Hibeler Euro(€) olarak yatar.
...Ödeme zamanı ve şekli Hibeler Euro(€) olarak yatar. Hibe hesabi, kabul mektubunuzdaki tarihler esas alınarak orada geçireceğiniz akademik dönem hesaplanır; %80’e kadarki bölümü gitmeden önce, kalan %20’si ise kabul mektubunda belirtilen sure ya da daha uzun kalınarak Erasmus döneminin tamamlanması ve tüm evrakların IRO’ya teslimi sonrası ödenir.

22 HİBELER hangi durumda geri alınır ya da ödenmez?
Mazeretsiz olarak misafir üniversitede 3 aydan az kalırsanız, hibenizin tamamını iade etmeniz gerekir ve Erasmus öğrencisi sayılmazsınız. Devamsızlık yüzünden ya da “0” ECTS alarak dönerseniz %20’lik kalan hibe ödenmez. Ayrıca hibenin %20’sinin ödenebilmesi için bir dönemde, almış olduğunuz 30 ECTS’in en az 2/3’ü kadar krediden geçmeniz beklenmektedir!

23 DİKKAT: Dönüşte orjinal LA’nızı yanınızda getirmeyi
...Oradayken GİDİŞ Gittiğiniz okula, kabul mektubunda belirtilen başlangıç tarihinde gidin. Oryantasyonu kaçırmayın. Dönem bitmeden dönmeyin. 2. LEARNING AGREEMENT Learning Agreement’ınızda değişiklik varsa During Mobility sayfasını da doldurtarak imzalatın, tüm boşlukları ve imzaları tamamlayarak karşı üniversitenin uluslararası ofisinden scan ederek bize ulaştırın. DİKKAT: Dönüşte orjinal LA’nızı yanınızda getirmeyi unutmayın.

24 ...Oradayken 3. TRANSKRIPT Dönem sonunda, mümkünse transkriptinizi kapalı zarfta alarak dönmeye çalışın ve bu şekilde IRO’ya teslim edin. Bu mümkün değilse IRO’ya posta yolu ve mail ile gönderilmesi için gerekli kişilerle görüşün.

25 Döndükten sonra Learning Agreement: Katılım Sertifikası Pasaport:,
IRO’ya teslim edilecek belgeler, sırasıyla; Learning Agreement: Orjinali - tüm boşluklar ve imzalar tamamlanmış olarak, Katılım Sertifikası Pasaport:, Kimlik ve gittiğiniz ülkeye giriş-çıkış kaşelerinin olduğu sayfaların fotokopileri, Nihai Rapor Formu, Yukarıda belirtilen evrakınızı tamamladıktan sonra Avrupa Komisyonunun kullandığı «Mobility Tool» üzerinden size bir anket gönderilecektir. Bu anketi doldurup submit etmeniz gerekmektedir. Transkript: Partner üniversitedeki Transkriptinizin size gönderilmesi durumunda orjinalini, zarfı açmadan IRO’ya teslim edin. Transkriptiniz direk IRO adresine de gönderilebilir.

26 IRO’dan ÖNERİLER Ofisimizin iletişim adres ve bilgilerini kaydedin.
Web sayfamızı inceleyin. E-posta adreslerinizi sık sık kontrol edin. Karşı üniversitedeki Koordinatörünüzü öğrenin. Sorumlu olduğunuz belgeleri eksiksiz ve doğru olarak teslim edin. Hiçbir Belge teslimini ve özellikle vize başvurunuzu kesinlikle SON TARİH’e bırakmayın!

27 ... IRO’dan ÖNERİLER Gittiğiniz ülkenin tarihini okuyun.
Türkiye hakkında size gelebilecek sorular için hazırlıklı olun. Bir tartışmaya girerken konuyu bildiğinizden emin olduktan sonra, konuyu kişiselleştirmeden tartışmaya dikkat edin. Gittiğiniz ülkede yazılı kurallara mutlaka uyun. Resmi evraklar; pasaport, oturma izni vs. bir fotokopisini yanınızda taşıyın.

28


"DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Şubat, 2019" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları