Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU 29.03.2018.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU 29.03.2018."— Sunum transkripti:

1 2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU

2 Fırat Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi Erasmus+ Ofisi
Fırat Üniversitesi ERASMUS+ Ofisi Mühendislik Kampüsü TEL:    Öğrenci Görüşme Saatleri Hafta İçi Her Gün Sabah – Arasındadır. @erasmusfirat @firaterasmusoffice

3

4 Yedek statüsündeki öğrencilerimiz talep ederlerse kontenjanlar dahilinde “Hibesiz ERASMUS+ Öğrencisi” olabilirler. Bu durumda yedek statüsünden çıkarılıp “Hibesiz” statüsüne geçerler ve yedek listesinden “Hibesiz Öğrenci Listesi” ne aktarılırlar. Hibesiz Erasmus+ öğrencilerinin, hibeli Erasmus+ öğrencilerinden tek farkı hibe almamalarıdır, bunun dışındaki tüm sorumluluk ve yükümlülükler aynıdır. Hibesiz ERASMUS+ öğrencileri, hibeli ERASMUS+ öğrencileri gibi bütün belgeleri hazırlayıp Bölüm Koordinatörlüğüne ve Dış İlişkiler Birimine sunmak zorundadırlar.

5 Erasmus+ faaliyetini hibesiz olarak gerçekleştirmek isteyen öğrencilerin dilekçelerini en geç 5 Nisan 2018 (Perşembe) tarihine kadar Dış İlişkiler Birimine teslim etmeleri gerekmektedir.

6 GİDEN ÖĞRENCİ İŞ AKIŞ ŞEMASI
Erasmus+ hareketliliği asil adayları tarafından takip edilmesi gereken iş akış şeması; İŞ AKIŞ ŞEMASI : İZLENECEK YOL HARİTASI:

7 Nominasyonunuz yapıldıktan sonra alabileceğiniz dersler ile ilgili karşı üniversitenin web sitesindeki ders kataloğunu inceleyiniz. Gerekirse karşı kurum Erasmus+ koordinatörlüğü ile irtibata geçiniz. Ders seçim aşamasında ve evrağın hazırlanmasında mutlaka bölüm koordinatörünüz ile çalışınız. Bir dönem için en az 30 AKTS’lik (+2) ders almanız gerekmektedir. Öğrenim anlaşmasının geçerli olabilmesi için öğrencinin ve her iki kurumun koordinatörünün imzası ve kurumun mührü olmalıdır. Öğrenim anlaşmasında 4’lü imzalardan biri eksik olduğu takdirde belge geçerli değildir.

8 Öğrenim Anlaşması(Learning Agreement) Önemli Bilgiler: Sending Institution: Firat University Erasmus ID Code: TR ELAZIG01 Institutional Coordinator: Prof.Dr.Sedat SÜNTER

9

10

11 Table B: Dersler İngilizce ve Türkçe yazılacaktır.

12

13 YABANCI DİL SEVİYESİNİ GÖSTEREN BELGE
Yabancı Diller Yüksek Okulundan talep edilecektir.

14 OLS Dil Kursu Duyurusu 2018 Proje Dönemi Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği sınavı sonucunda başarılı olan öğrencilerin, OLS Dil Kursları 14 Nisan 2018 Cumartesi Günü başlayacaktır. 14-15 Nisan 2018 tarihlerinde yapılacak yapılacak olan dersler saat 17:00'da başlayacaktır. 21 Nisan 2018 Cumartesi gününden itibaren ise dersler saat 10:00'da yapılacaktır. Dersler 13 Mayıs 2018 tarihinde bitecektir. Kursa katılım zorunludur.

15 Acceptance Letter

16 Bu belge, hem öğrencinin vize işlemleri için hem de Erasmus+ hibesini
alabilmesi için Hibe Sözleşmesi işlemi sırasında gereklidir. Bu belgenin üzerinde yazılan tarihlere göre Erasmus+ hibesi hesaplanır. Belge öğrencinin gideceği kuruma ait antetli kağıda, kurum yetkilisi tarafından imzalanmış ve kuruma ait mühürü içerir bir belge olmalıdır. Varsa oryantasyon programlarının tarihlerinin belirtilmesine dikkat ediniz.

17 Üniversitemiz tarafından öğrencimizin Erasmus+ hareketliliğine katılmasının uygun bulunduğuna ve derslerin tanınırlığının sağlandığına dair düzenlenen bir belgedir. During Mobility kısmında bulunan Tablo A ve Tablo B kodlu bölümlerde ders değişiklikleri söz konusu ise, ilgili değişikliklere istinaden yeniden Yönetim Kurulu Kararı düzenlenmesi gerekmektedir. (slayt 23)

18

19 Erasmus+ hibeleri Ulusal Ajans tarafından üniversite aracılığıyla karşılıksız olarak verilir.
Hibeler yurtdışı öğrenim masraflarının tamamını karşılamaya yönelik değildir. Sadece maddi bir destektir. Alacağınız hibe dışında size harcamalarınız için (uçak bileti, kalacak yer, vs.) ödeme yapılmayacaktır. Hibeleri kullanma şekli ve sorumluluğu öğrenciye aittir.

20 Hibenin ilk etapta %70’i evrakların eksiksiz tamamlanmasını takiben ödenir. Kalan
%30, değişim tamamlandıktan sonra dönüş belgelerinin eksiksiz olarak Dış İlişkiler Birimine teslim edilmesi ve karşı kurumdan alınan derslerin kredi toplamının 2/3’ünden başarı ile dönülmesi durumunda ödenir. Alacağınız hibe, Ulusal Ajans tarafından FU’ye para transferi yapıldıktan sonra ödenecektir. Transferde gecikme olması durumunda hibenizi gecikmeli olarak alabilirsiniz. Hibeler Euro olarak ödenir. Öğrencilerin faaliyetlerinin geçerli sayılması için mücbir sebeple erken dönüşler hariç- 3 tam ay’ı doldurmaları zorunludur. 3 tam ayın altındaki faaliyetler Erasmus+ Hareketliliği kapsamında değerlendirilmez.

21 ÖZELLİKLE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR
DEĞİŞİME GİTMEDEN ÖNCE ÖZELLİKLE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR Deadline: Karşı kurumun son tarihlerine (DEADLINE) dikkat ediniz!!! Karşı Kurum: Öğrenci ve Erasmus+ Bölüm Koordinatörü ile karşı kurum barınma koşulları/ depozito ve gerekli formlar(başvuru formu, yurt formu vs.) hakkında bilgi toplamalıdır. (İnternet sayfası veya mail) Yabancı Diller Yüksek Okulunda OLS Dil Kursu verilecektir. Vakıfbank İşlemleri: Vekalet veya internet bankacılığı araştırın. Vize İşlemleri: Tamamen öğrenciye aittir. Gideceğiniz ülke için vize başvurusunu son ana bırakmayınız.

22 ÖZELLİKLE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR
DEĞİŞİME GİTMEDEN ÖNCE ÖZELLİKLE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR

23 DEĞİŞİME GİTMEDEN ÖNCE
Davet mektubu (Acceptance Letter) Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement for Studies) Bilgi Formu Fakülte Yönetim Kurulu Kararı Pasaport (Fotokopisi) Dil Sertifikası (Fotokopisi) Hibe sözleşme Vadesiz Euro Hesabı(Fotokopisi) Sağlık ve Seyahat Sigortası (Öğrencinin yurtdışında olduğu tarihleri kapsayan/ Min Euro teminatlı / ‘’ Ayakta tedavi’’yi kapsayan) Vize (Fotokopisi) Çevrimiçi Dil Desteği Gidiş Sınavı Sonucu (OLS) Bütün belgelerin temini için; ziyaret ediniz!!!

24 (OLS – Online Linguistic Support)
ÇEVRİMİÇİ DİL SINAVI (OLS – Online Linguistic Support) Yükseköğretimde öğrenci hareketliliği faaliyetlerinden yararlanacak öğrenciler için Avrupa Komisyonu tarafından Çevrimiçi Dil Desteği (OLS) sistemi sunulmaktadır. Çevrimiçi dil desteği öğrencilerin girmekle yükümlü olduğu sınavlar ve online dil kursu desteğini içermektedir. ZORUNLU SINAVLAR Öğrenim hareketliliği gerçekleştirmek için seçilmiş öğrenciler, faaliyetlerine başlamadan önce ve faaliyetlerini tamamladıktan sonra ayrı ayrı olmak üzere, Çevrimiçi Dil Desteği sistemi üzerinden faaliyetinin gerçekleştirildiği dilden sınava girip tamamlamaları zorunludur. ONLINE DİL KURSLARI Zorunlu dil sınavı sonuçları B1 seviyesi ve altına zorunlu online dil kursu otomatik olarak tanımlanmaktadır. Zorunlu dil sınavı sonuçları B2 ve üzerinde olan öğrenciler, isteklerine bağlı olarak, gittikleri ülkenin dilinde çevrimiçi dil kursundan yararlanabilirler. NOT: Faaliyet süresi asgari en az 5 saat kurs ile çalışmalı, yoksa %5 hibeden kesinti yapılacaktır.

25 DEĞİŞİME VARINCA FYKK alınmalı Certificate of Arrival
During the Mobility (ilk 15 gün) Öğrenci sildiği her dersin karşısında o dersin eşleniği sayılan dersi silmekle ve eklediği her dersin karşılığına ise o dersin eşleniğini eklemekle yükümlüdür. Öğrenci tüm bu ders değişikliklerini ya- parken muhatap alacağı kişi FU’deki Erasmus+ Bölüm Koordinatörü’dür. Bölüm Koordinatörü ile değiştirebileceği dersleri görüşmeyen ve kendisinin görüş/ öneri ve onayını almayan öğrencinin yaptığı değişiklikler kabul edilmeyebilir. FYKK alınmalı

26 Nasıl bulduysanız öyle bırakın

27

28

29

30 Dönüş tarihinizden sonra en geç 15 gün içerisinde Dış İlişkiler Birimine evraklarınızı teslim etmelisiniz. Önce ofise evraklarınızı teslim etmeniz gerekiyor. Kontrol yapıldıktan sonra bölümünüze gidip dilekçe verebilirsiniz intibakınız için. Bize teslim edilecek evraklar ve yapılacak işlemler: Pasaport Certificate of Arrival (Varış Belgesi) * Ders Değişiklik Formu (var ise) * Öğrenim Anlaşması(Learning Agreement) * Transkript * Certficate of Attendance(Katılım Sertifikası) + Türkçe çeviri(kendiniz çevireceksiniz) * OLS (2. sınav) Mobility Tool (Online Nihai Raporu) Dönüş Fakülte Kurulu Kararı *NOT: İstenilen belgelerin hepsi orijinal, ıslak imzalı, kaşe/mühürlü olacak!!!*

31 Keyifli bir ERASMUS+ Dönemi dileriz…
Katılımınız için Teşekkür Ederiz… Keyifli bir ERASMUS+ Dönemi dileriz…


"2018-2019 ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU 29.03.2018." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları