Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı"— Sunum transkripti:

1 Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı

2 Staj faaliyetinin amacı
Yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Erasmus+ Staj Hareketliliği ile öğrenci, bir Avrupa ülkesinde, öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde eder.

3 Staj Süresi Erasmus Staj Hareketliliği en az 2 ay, en fazla 12 ay olarak gerçekleştirilebilir. Bir öğrencinin, her bir eğitim kademesinde ayrı ayrı hibeli ya da hibesiz toplamda 12 ay olmak üzere Erasmus+ programından faydalanma hakkı bulunmaktadır. Öğrenciler, bu haklarını isterlerse Erasmus+ öğrenim hareketliliği, isterlerse Erasmus+ staj hareketliliği kapsamında kullanabilir Hibeli staj süresi Üniversitemizde 3 ay ile sınırlıdır, 3 aydan fazla staj yapan öğrenciler 3 aylık hibe alırlar Dönemi 30 Eylül 2015 tarihinde sona erecektir

4 Staj faaliyeti için uygun olmayan kuruluşlar
Avrupa Birliği kurumları ve AB ajansları AB programlarını yürüten ve bu kapsamda hibe alan kuruluşlar Misafir olunan ülkedeki ulusal diplomatik temsilciliklerimiz (büyükelçilik ve konsolosluk gibi) Üniversitede yapılan akademik çalışmalara ilişkin araştırma ödevleri, analiz çalışmaları gibi çalışmalar yapamaz.

5 OLS Sistemi nedir Bu sistem uyarınca öğrenciler faaliyet öncesi ve sonrasında online olarak yabancı dil sınavına tabi tutulurlar. Bu sınavların amacı hareketliliğin dil becerisine olan katkısını ölçmektir Sınavlara katılım zorunlu ve hibelendirilmeleri için gereklidir. OLS sisteminin bir diğer boyutunu da online dil kursları oluşturmaktadır. Öğrencilere faaliyet öncesi girdikleri sınav sonrasında online dil kursu tanımlanabilir. Sınavlar ve kurslar Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen Almanca, Fransızca, İspanyolca, İngilizce, Hollanda dillerinde verilebilmektedir.

6 Hazırlanacak belgeler
Kabul Mektubu Yönetim Kurulu Kararı Harçsız Pasaport Yazısı Erasmus+ Sözleşmesi (Learning Agreement for Traineeships) hazırlanması Hibe Sözleşmesi Banka Hesabı Sigorta Poliçesi PIC Numarası Ve diğer belgeler

7 Hibe ödemesi nasıl yapılır
Bütün belgeler tamamlandıktan ve vizenizi aldıktan sonraki 15 gün içerisinde hibenizin %80 i yatırılır, döndükten sonra dönüş belgelerinizi teslim edince kalan %20 hibeniz hesabınıza yatırılır.

8 Hibe iadesi Öğrenci staj yerindeki sorumluluklarını yerine getirmediği ve sözleşmesi feshedildiği taktirde, Sözleşmede belirtilen kurumdan farklı bir yerde farklı bir iş yapması durumunda, 60 günden eksik yapılan stajlarda hibe iadesi yapılır. 60 gün için örnek: 1 Temmuz – 30 Ağustos Staj süresini tamamlamadan dönen öğrenci dönmek için mücbir bir sebebi yoksa, aldığı hibeyi iade edecektir. Eğer zorunlu bir sebepten döndüyse kaldıkları güne göre hibesi yeniden hesaplanır, Dönüş sebebinin belgelendirilmesi gerekir.

9 THY %20 indirim ve +10 kilo Bagaj hakkı
Yararlanıcı, Miles&Smiles Programına üye olur Yararlanıcı, Miles&Smiles üyelik numarasını Uluslararası İlişkiler Birimi’ne ulaştırır UİB yararlanıcının iletişim ve seyahat bilgilerini TURNA sistemine eksiksiz girer Yararlanıcı, THY satış ofislerine bilgi formunu, Miles&Smiles üyelik numarasını ve resmi kimlik belgesini ibraz eder kampanyadan yararlanmak istediğini belirtir Kampanyadan yararlanma hakkı, TURNA sistemine giriş yapıldığı gün aktif olacaktır. Kampanya, Türkiye çıkışlı tek yön veya Türkiye çıkışlı gidiş-dönüş biletleri için geçerlidir

10 Örnek kabul mektubu

11 Örnek sigorta poliçesi


"Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları