Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERASMUS+ GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERASMUS+ GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI"— Sunum transkripti:

1 ERASMUS+ GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 19.04.2018
Bülent Ecevit Üniversitesi Erasmus+ Programı Kurum Koordinatörlüğü

2 ERASMUS+ PROGRAMI VE ERASMUS+ ÖĞRENCİSİ OLMAK

3 Erasmus+ Öğrencisi Olmak
Ön Şartlar: 2.20 ve üzeri akademik ortalamaya sahip olmak, Dil sınavından yeterli puanı almak (50 ve üzeri), Erasmus+ anlaşmamız bulunan bölümlerden birinin kontenjanı dahilinde yerleştirilmek Diğer İşlemler: Gerekli evrakları eksiksiz hazırlayıp Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü’ne teslim etmek, Karşı Üniversiteden Kabul Mektubu (Acceptance Letter) almak, Vize almak.

4 Erasmus+ Programının Yapısı
AVRUPA KOMİSYONU AVRUPA EĞİTİM GÖRSEL-İŞİTSEL VE KÜLTÜR YÜRÜTME AJANSI ULUSAL AJANSLAR TÜRKİYE ULUSAL AJANSI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÜNİVERSİTELERİN ERASMUS+ OFİSLERİ

5 EVRAK İŞLEMLERİ

6 Erasmus+ Öğrencilerinin Yapması Gerekenler
Yerleştirildiğiniz üniversitenin internet sayfasını ziyaret ediniz. (Öğrenci Bilgi Paketi ve Ders Kataloğu, varsa Online Başvuru Sistemi). Erasmus+ Koordinatörlüğü web sayfasını ( ziyaret ediniz. Güncel duyuruları takip ediniz. (Üniversite Anasayfası ve Erasmus+ sayfası) Sisteme kayıtlı iletişim bilgilerinizi güncelleyiniz. Tüm bilgilendirmeler e-posta adresinize iletilecektir. Bu nedenle aktif bir e-posta adresine sahip olmanız önemlidir.

7 Kabul İçin Gerekli Belgeler
Karşı Üniversiteye Kabul için: Application Form (Başvuru Formu) Accommodation Form (Varsa, Kalınacak Yer için Başvuru Formu) Erasmus+ Learning / Training Agreement (Öğrenim Anlaşması) Akademik Eşdeğerlik Belgesi (Öğrenim Hareketliği) Belgeler, imzalı ve onaylı olarak hazırlamalı ve Erasmus+ Ofisi’ne teslim edilmelidir.

8 Gitmeden Önce Hazırlamanız Gereken Belgeler
Acceptance Letter (Kabul Mektubu / Davet Mektubu) Kabul Mektubu Geldikten Sonra: Erasmus+ Yükseköğretim Öğrenme ve / veya Staj Hareketliliği için Hibe Sözleşmesi Gidilecek ülkede geçerli Sağlık Sigortası Pasaport Harcından Muafiyet Belgesi (Bölümünüzün Öğrenci İşleri’nden alabilirsiniz) Hibe Yazısı (Konsolosluk Yazısı) Vize Euro Hesabı (Ziraat Bankası’ndan)

9 Gitmeden Önce Teslim Etmeniz Gereken Belgeler
Sağlık Sigortası Belgesi Seyahat Belgeleri (Uçak bileti) Pasaport Fotokopisi Vize Fotokopisi Euro Hesap Cüzdanı Fotokopisi Akademik Eşdeğerlik Belgesi (Öğrenim Hareketliliği) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi Erasmus+ Yükseköğretim Öğrenme ve / veya Staj Hareketliliği için Hibe Sözleşmesi BEÜ-Taahütname

10 Gerekli İşlemler Gitmeden Önce Yapmanız Gerekenler:
Çevrimiçi Dil Sınavı’ na (OLS) girmeniz gerekmektedir. Gittikten Sonra Yapmanız Gerekenler: Arrival Form (Varış Belgesi) doldurulmalı ve adresine gönderilmelidir. Akademik Eşdeğerlik Ders Değiştirme Belgesi (Öğrenim) (Ders değiştirilecekse. Ekle-Sil Formu)

11 Döndükten Sonra Teslim Etmeniz Gereken Belgeler
Döndükten Sonra Teslim Etmeniz Gerekenler: Learning Agreement (Öğrenim Anlaşması) Transcript of Records-TOR (Not Çizelgesi) Certificate of Attendance (Katılım Sertifikası) Pasaport fotokopisi Seyahat Belgeleri (Uçak bileti) Öğrenim Nihai Rapor Formu Çevrimiçi Dil Sınavı’na (OLS) girmeniz gerekmektedir.

12 Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement)
Gidilecek üniversitenin Öğrenim Anlaşması Formunun Bölüm Koordinatörünüzle birlikte doldurulması gerekmektedir. Formun doldurulmasında en önemli kısım ders seçimidir. Doldurulmuş form tarafınızca imzalanarak bölüm koordinatörünüze onaylatılarak Erasmus+ ofisimize teslim edilecektir. Erasmus+ ofisimiz bu belgeleri onaylanması için karşı üniversiteye / kuruma gönderecektir.

13 ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKEN DİĞER İŞLEMLER

14 Öğrenim Hareketliliği İçin:
Gidilecek üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyerek ders almayla ilgili prosedürler hakkında bilgi edinilmesi gerekmektedir. Gidilecek bölüm ve kendi bölümünüzdeki ders programı incelenerek örtüşen dersler ve bu derslerin AKTS’leri hakkında bilgi edinilmesi gerekmektedir. Akademik takvim, dersler, barınma olanakları, son başvuru tarihleri, istenen belgeler v.s hakkında bilgi edinilmesi gerekmektedir. Gideceğiniz bölümün online başvuru tarihlerine dikkat edilmesi son derece önemlidir.

15 Öğrenim Hareketliliği İçin:
Gideceğiniz üniversitenin Başvuru Formunun (Student Application Form) ve varsa barınma (yurt) başvuru formunun (Accommodation Application Form) web sitelerinden veya gideceğiniz üniversitenin Erasmus+ Ofisinden temin edilerek doldurulması ve bir nüshasının Bölüm Koordinatörüne onaylattırılarak ofisimize teslim edilmesi gerekmektedir. Pasaport işlemlerine vakit kaybetmeden başlamanız tavsiye edilir.

16 Vize İşlemleri Gideceğiniz ülkenin vize başvuru şartlarını öğrenip, talep edilen ve temini sizin sorumluluğunuzda olan belgeleri vakit kaybetmeden hazırlamaya başlayınız. Pasaport Harcı Muaf Belgesi, Lisans öğrencilerine Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine bağlı bulundukları Enstitülerden verilmektedir.

17 Vize İşlemleri Seyahat / Sağlık sigortanızı yurt dışında bulunacağınız dönemi kapsayacak şekilde yaptırınız. Kabul Belgeniz (Acceptance Letter) (ofisimize veya sizin adresinize) geldiğinde belgenizi alıp hemen vize için ilgili elçiliğe başvurmanız gerekmektedir. Vize başvurunuz için Erasmus+ Öğrencisi olduğunuzu belirten konsolosluk yazısını ofisimizden almayı unutmayınız.

18 Erasmus+ Dil Yeterliliği
Erasmus+ Anlaşmalarına eğitim dilini ve istenilen dil seviyesini belirtme şartı getirilmiştir. Avrupa Komisyonu online dil desteği verebilmektedir. Başlangıçta, Almanca, İngilizce, İspanyolca, Fransızca ve İtalyanca dillerinde destek verilmektedir. Erasmus+ ile Yoğunlaştırılmış Dil Kursları (EILC) artık verilmemektedir. Üniversite tarafından yerleştirilen öğrencilerin hareketlilik faaliyetinden önce ve sonra zorunlu olarak online dil sınavına (OLS) girmesi gerekmektedir. Öğrenciler, hareketlilik faaliyeti süresince isteğe bağlı olarak online ders alabilecektir.

19 STAJ HAREKETLİLİĞİ

20 Erasmus+ Staj Hareketliliği
Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde diğer bir program ülkesinde staj imkanı ve desteği sağlar. Staj süresi 2-12 ay arasında değişmektedir. Stajın en az 2 ayı Ulusal Ajans tarafından desteklenmektedir. Gönderen kurumun ECHE (Yükseköğretim Erasmus Beyannamesi) sahibi bir yükseköğretim kurumu olması gerekir.

21 Erasmus+ Staj Hareketliliği
Staj hareketliliği, bir öğrencinin başka bir ülkede ortak bir işletme, eğitim merkezi, araştırma merkezi veya benzer bir organizasyon bünyesinde mesleki eğitim alma ve / veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Ev sahibi kurum / kuruluş ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumu veya işgücü piyasasında veya eğitim, öğretim ve gençlik alanlarında faaliyet gösteren herhangi bir kamu kurum/kuruluşu ya da özel kurum/kuruluş olabilir

22 Erasmus+ Staj Hareketliliği
Staj hareketliliğine başvuran öğrenciler için kabul mektubu Ofisimize teslim edilmelidir (Kabul mektupları 30 Mart 2019 tarihine kadar teslim edilebilir) Staj Anlaşması (Training Agreement) belgenizin bölüm koordinatörünüze onaylattırılarak Ofisimize teslim edilmesi gerekmektedir.

23 HİBELENDİRME

24 Erasmus+ Programında Hibe Miktarları
Ülke Grupları Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler Aylık Hibe Öğrenim (Avro) Aylık Hibe Staj (Avro) 1. ve 2. Grup Program Ülkeleri Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan, 500 600 3. Grup Program Ülkeleri Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Türkiye 300 400

25 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ
Hibenin Kaynağı Hibe, öğrencilere Erasmus+ programından faydalanacak öğrencilere seyahat ve yaşam giderlerini karşılamaları için karşılıksız olarak verilen maddi destektir. AVRUPA KOMİSYONU ULUSAL AJANSLAR TÜRKİYE ULUSAL AJANSI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELER

26 Hibelerin Ödenmesi Gitmeden Önce: Döndükten Sonra:
Kabul Belgesinde yazan süreler dikkate alınarak, hak edilen toplam hibenin %80’i gidiş tarihinden önceki 1 hafta içinde ödenir. Döndükten Sonra: Dönüş belgeleri, ofise öğrenci tarafından ŞAHSEN teslim edilir. Transkript Bölüme gönderilip, intibak yapıldıktan sonra başarı durumuna göre (katılım belgesi ve pasaport giriş-çıkış tarihlerine bakılarak) hibenin kalan %20’si ödenir. Hibenin kalan %20’lik kısmı, 3 veya daha fazla dersten başarısız olan öğrencilere ödenmez. Fazla ödeme yapılması durumunda öğrenciden iade istenir.

27 Hibe Ödemesi İçin Gerekli İşlemler
Ziraat Bankası’nın herhangi bir şubesinde VADESİZ Euro (€) Hesabı açtırıp hesap cüzdanının bir fotokopisini ofisimize teslim etmeniz gerekmektedir. Sözleşme (contract): Gideceğiniz ülkeye ve kalacağınız süreye göre alacağınız hibe miktarının yazılı olduğu belgedir. Üniversitemiz Erasmus+ Koordinatörlüğü internet sayfasında yer alan sözleşmenin doldurulup, Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir.

28 Nasıl Hibe Alabilirim? Hibe almak istiyorsanız, genel başarı sıralamasında üst sıralarda yer almanız gerekmektedir. Türkiye Ulusal Ajansı, hibeleri Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında paylaştırmaktadır. Üniversitemize tahsis edilen hibe miktarı maalesef bütün başvurular için yeterli değildir. Hibelendirme, başarı sırasına göre bütçe imkanları dahilinde yapılmaktadır.

29 Hibelendirilen Başvuru Sayıları
Öğrenim Hareketliliği için: DÖNEM BAŞVURAN HİBE ALAN 157 46 210 42 251 62

30 Hibelendirilen Başvuru Sayıları
Staj Hareketliliği için: DÖNEM BAŞVURAN HİBE ALAN 22 6 60 12 68 10

31 Önemli Bilgiler Hibe ödemelerinde, özellikle güz dönemi başında Türkiye Ulusal Ajansı veya Avrupa Komisyonu kaynaklı gecikmeler yaşanabilmektedir. BEÜ Erasmus+ Koordinatörlüğü, tüm hak sahibi öğrencilerimize evrakları eksiksiz olması şartıyla, mümkün olan en kısa sürede ödemeleri gerçekleştirmektedir.

32 Önemli Bilgiler Başarı sıralamasında geride olduğunu düşünen öğrenciler ne yapmalıdır? Lütfen sabırla bekleyiniz dönemi için bütçemiz belli değildir, dolayısıyla artış söz konusu olabilir ve gerilerde olsanız bile hibe alma ihtimaliniz vardır. Ön sıralardaki feragat eden öğrencilerin hibeleri, sırayla alt sıralara aktarılmaktadır. Dolayısıyla hibe alma ihtimaliniz vardır.

33 Önemli Bilgiler Hibe alamayacak öğrenciler ne yapabilir?
Bölümlerin anlaşma kontenjanları dahilinde Erasmus+ programından hibesiz olarak yararlanmanız mümkündür. Gidemeyecek durumda iseniz, her zaman vazgeçme hakkınız vardır.

34 Önemli Bilgiler Hibe almayı hak eden, ancak herhangi bir sebepten dolayı hareketlilik yapmaktan vazgeçen öğrenciler ne yapmalıdır? Koordinatörlüğümüze feragat dilekçesi vermeniz gerekmektedir. Hibeniz, sıralamaya göre diğer başvuru sahiplerine aktarılacaktır.

35 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
İLETİŞİM Bülent Ecevit Üniversitesi Erasmus+ Programı Kurum Koordinatörlüğü Farabi Kampüsü 67100 / ZONGULDAK Tel   :  Tel   : Faks:


"ERASMUS+ GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları