TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR Teravih namazı sünnet bir namazdır, hatta sünnet-i müekkede olarak Peygamber Efendimizin (S.a.v.) devamlı yaptığı bir namazdır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1. ÜNİTE NAMAZ BİR İBADETTİR HAZIRLAYAN AYHAN TABUR.
Advertisements

Resimlerle Abdest ve Namaz
Namaz Namaz Nasıl Kılınır?.
ASFA AHMET MİTHAT LİSESİ Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
BİLGİSAYAR DERSİ MUHAMMED SAİT
TÜRKÇE NAMAZIN KILINIŞ ŞEKLİ (Kur’an ve Kur’an Merkezli sünnete göre)
RAMAZAN AYI VE ORUÇ İslam dininde ramazan ayına niçin önem verilmektedir? İmsak, İftar, Sahur, Mukabele, Teravih namazı ve Fitre kavramlarının anlamlarını.
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
NAMAZ İBADAETİ.
Cuma Namazı Cuma Namazı
HOŞ GELDİNİZ CAMİMİZE VE İLMİHAL DERSİMİZE
NAMAZ ORHAN AVCI.
Namazın Vacipleri.
GÜNLÜK NAMAZLAR (5 VAKİT NAMAZ)
Ramazan ve Teravih Din Görevlisi:.
OTUZİKİ FARZ Mustafa Teke.
OTUZİKİ FARZ Salim SELVİ.
NAMAZ BİR İBADETTİR.
NAFİLE NAMAZLAR NELERDİR?
Din Görevlisi:.
Temel dİnİ bİlgİler İbadet
6. Sınıf - 1. Ünite ÖĞRENME ALANI -
İlköğretim DKAB Dersi 6.sınıf 2.Ünite Sunusu
Hazırlayan: Mehmet Yener
Namaz’ın Farz-Vacip ve Sünnetleri
Namaz İbadeti İlköğretim DKAB Dersi 6.sınıf 2.Ünite
NAMAZ NEDİR? GÜNDE BEŞ VAKİT YERİNE GETİRİLMESİ ALLAH TARAFINDAN EMREDİLEN BİR İBADETTİR. NAMAZ KUR’AN-I KERİM’DE NAMAZ YERİNE “SALAT” KELİMESİ KULLANILIR.
RABBENA DUALARI YAZILIŞI ANLAMI FAZİLETİ HAZIRLAYAN: RESUL ŞAHİNER
DENİZ BİNBOĞA 6- D 296.
Namazın Şartları.
Namaz İbadeti.
NAMAZIN VACİPLERİ Namazın farzlarının dışında da uyulması gereken kuralları vardır. Bunlara namazın vacipleri adı verilir. Vacip gerekli, lazım olan anlamlarına.
Ramazan Ayı ve Oruç İle İlgili Kavramlar
Cemaatle Namaz ..
. . ..
. . ..
Nafile namazlar 1. Teheccüd Namazı (Gece Namazı) 2. İşrak Namazı 3
- Vefat eden Müslümanın ardından kılınan namazdır.
. . ..
Namaz Nedir ve Niçin Kılınır?
ÖĞLE NAMAZI.
FARZ VE NAFİLE NAMAZLAR
. . . İKİNDİ NAMAZI ( 8 REK’AT) 4 REK’AT SÜNNET 1.Rek’at 2.Rek’at Niyet Besmele Tekbir (Allahu Ekber) Fatiha Subhaneke Bir Sure Euzu Besmele Ruku.
Namazın Farzları . ..
. . ..
. . ..
. . ..
. . ..
Cenaze Namazı .
İSLÂM DİNİ’NDE BAŞLICA İBADETLER
NAMAZ TEST SORULARI.
NAMAZ.
DENİZ BİNBOĞA 6- D 296.
Bugün neler öğreneceğiz?
Günlük Namazlar (Beş Vakit Namazlar).
RAMAZAN VE ORUÇ İBADETİ
NAMAZ ÇEŞİTLERİ FARZ,VACİP,NAFİLE.
NAMAZIN ŞARTLARI.
Ramazan ve Teravih Din Görevlisi:.
(Şair Baki İ.Ö.O. Din Kül. Ve Ah. Bil. Öğr.)
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ ÖRETMENİ
HEVİN TAŞNİ ŞULE HARPUT
NAMAZ NAMAZ NEDİR? Namaz dinin direği, ibadetlerin en üstünüdür. Yüce Allah'a karşı en önemli ibadet görevimiz günde beş defa kıldığımız namazlarımızdır.
Bugün neler öğreneceğiz?
BEŞ VAKİT NAMAZ NAMAZ NASIL KILINIR.
NAMAZIN ŞARTLARI BİL BAKALIM OYUNU
Ünitemizden Öğrendiklerimiz
ÖĞLE NAMAZI.
SABAH NAMAZI ( 4 REK’AT) 2 REK’AT SÜNNET 1.Rek’at 2.Rek’at Niyet Euzu Besmele Tekbir (Allahu Ekber) Fatiha Subhaneke Bir Sure Euzu Besmele Ruku Fatiha.
Sunum transkripti:

TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR Teravih namazı sünnet bir namazdır, hatta sünnet-i müekkede olarak Peygamber Efendimizin (S.a.v.) devamlı yaptığı bir namazdır. Ramazan ayı boyunca yatsı namazından sonra kılınır. Teravih namazının camide cemaatle kılınması sünnettir ve sevabı çoktur. Evde de tek başına yalnız veya cemaatle kılınabilir. Yatsı namazı kılındıktan sonra ve vitir namazından önce kılınır. 20 rekat kılınır. Makbul olanı, her 2 rekatta bir selam vermektir. Ancak 4 rekatta bir selam verilerek de kılınabilir. Teravih namazı kılınışı: (Dört Rekatta Bir Selam Verilerek Teravihin Cemaatle Kılınışı) - Yatsı namazının farzı ve son sünneti kılındıktan sonra teravih namazına başlanır. - Namaz kıldıracak imam: "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, bana uyanlara imam oldum" diye niyet ederek iftitah tekbirini alıp ellerini bağlar. - İmam'ın arkasında kılan cemaat da "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, uydum imama" diyerek niyet eder ve imamın tekbirinden sonra "Allahü Ekber" diyerek tekbir alır ve ellerini bağlar. - Bundan sonra imam ve cemaat gizlice "Sübhâneke"yi okur. Sübhaneke'nin okunması bitince, (Cemaat ayakta başka bir şey okumaz) imam gizlice Eûzü-Besmele, açıktan Fatiha ve bir sûre okur. Cemaatle birlikte rükû ve secdeleri yaptıktan sonra ikinci rekata kalkılır. - Burada imam gizlice Besmele'yi, açıktan fatiha ve bir sûre okuyup rükû ve secdeleri yapar ve otururlar. İkinci rekatın sonundaki bu ilk oturuşta imam ve cemaat "Ettehiyyatü, Allâhümme salli ve Allâhümme barik" okur ve üçüncü rekata kalkarlar. - Üçüncü rekatın başında hem imam, hem de cemaat gizilce Sübhaneke'yi okur. Sonra imam gizlice Eûzü- Besmele, açıktan fatiha ve bir sure okur. Sonra rükû ve secdeleri yaparak dördüncü rekata kalkarlar. - İmam gizlice Besmele'yi, açıktan da fatiha ve bir sure okuyarak yine rükû ve secdeler yapılıp oturulur. - Bu son oturuşta da imam ve cemaat "Ettehiyyatü, Allâhüme salli, Allâhümme barik, Rabbenâ âtina ve Rabbena firli" okuduktan sonra selâm verirler. Böylece teravih namazının ilk dört rekatı kılınmış olur. - Bundan sonra ayağa kalkılarak tıpkı tarif ettiğimiz gibi dörder rekat kılınmaya devam edilerek yirmi rekat tamamlanır. - Sonra da cemaatle vitir namazı kılınır.sünnet-i müekkedeiftitah tekbiriSübhânekeFatihaEttehiyyatüAllâhümme salliAllâhümme barikRabbenâ âtinaRabbena firli