Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NAMAZ ÇEŞİTLERİ FARZ,VACİP,NAFİLE.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NAMAZ ÇEŞİTLERİ FARZ,VACİP,NAFİLE."— Sunum transkripti:

1 NAMAZ ÇEŞİTLERİ FARZ,VACİP,NAFİLE

2 FARZ NAMAZLAR Farz namazlar ikiye ayrılır;
A)Farzı Ayn olan namazlar:Mükellef her Müslüman'ın ancak kendisinin yapması ile yerine gelen amellerdir.5 vakit namaz gibi. B)Farzı Kifaye olan namazlar:Bazı Müslümanların yapmaları ile diğer Müslümanlarda mesuliyet kalkan farzlardır.Cenaze namazı ve selam almak gibi.Eğer böyle bir farzı Müslümanlardan hiçbiri yapmazsa mes-ül olurlar.

3 FARZ NAMAZLAR Sabah namazı Öğle namazı İkindi namazı Akşam namazı
Yatsı namazı Cuma namazı Cenaze namazı

4 VACİP NAMAZLAR Vitir namazı Bayram namazları Adak namazı
Başlanıp ta bitirilmeyen nafile namaz Vitir namazı:Vacip olup 3 rekattır.Yatsı namazından sonra kılınır.Her rekatta Fatiha ve bir sure okunur. Kendilerine cuma namazı farz olan kimselere bayram namazları vaciptir.İki bayram namazı vardır.Bunlar;Ramazan ve Kurban bayramı namazı Nafile bir namaza başlanıp herhangi bir sebepten dolayı tamamlanmazsa o da vacip olur.

5 NAFİLE NAMAZLAR Farz,vacip ve beş vakit namaza bağlı sünnetler dışında sevap kazanmak maksadıyla kılınan nafile namazlar vardır.Bunlardan bazıları şunlardır; Teheccüd Namazı:yatsı namazından sonra henüz uyumadan veya bir süre uyuduktan sonra kalkıp kılınan gece namazıdır.Teheccüd namazı menduptur.

6 EVVABİN NAMAZI Evvabin namazında 100 hasene(ilahi ihsan) vardır.Cenab-ı Hakk bunun 75’ini ahirette 25’ini de dünyada verir.Binaenaleyh evvabin kılmaya devam edenler mahşer sıkıntısı çekmezler.Evvabin namazı akşam namazını müteakip bereket olarak kılınır.

7 TERAVİH NAMAZI Teravih namazı ramazan ayında kılınır.Yatsı namazının sünneti ile vitir namazı arasında kılınan nafile bir namazdır.Cemaatle kılındığı gibi tek başına da kılınabilir ve 20 rekattır.

8 DUHA NAMAZI Duha namazında 100 sevap vardır.cenab-ı hak bunun 75’ini dünyada 25’ini ahirette verir.Binaenaleyh duha namazını kılmaya devam edenler dünya sıkıntısı seçmezler.Duha namazı, ğüneş doğduktan 45 dk sonra 6 rekat olarak kullanılır.

9 KUŞLUK NAMAZI Güneşin doğuşundan yaklaşık 50 dakika geçtikten sonra başlayıp zeval vaktine kadar olan zaman içinde en az iki, en çok oniki rekat namaz kılmak menduptur.Buna kuşluk namazı anlamında duha namazı denir.Sekiz rekat kılınması daha faziletlidir.Bu namaz peygamberimizin fiili ile sabittir.

10 YOLCULUK NAMAZI Bir Müslüman bir yola çıkacağı veya bir yoldan döndüğü zaman iki rekat namaz kılmalıdır.Bu mendubdur.


"NAMAZ ÇEŞİTLERİ FARZ,VACİP,NAFİLE." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları