Futbol Eğitimi Serdar Samur,MBA,PhD. “ Başarının iki kuralı; oyunun kurallarını öğrenmek ve oyunu herkesten iyi oynamayı istemektir.” EINSTEIN EINSTEIN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BEP : Her bir engelli çocuk için yazılı olarak, bireyin bağlı olduğu eğitim kurumunda oluşturulan birim tarafından geliştirilmiş olan ve engelli çocukların,
Advertisements

REHBERLİK Yıldız KOCADAĞ.
Spor Pedagojisi.
STRTEJİK PLAN HAZIRLAMA TAKIMININ OLUŞTURULMASI. Hazırlık Dönemi Çalışmaları ve Takımın Oluşturulması Stratejik planlama çalışmalarının başarısı plan.
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
BASKETBOLDA TEMPOLU OYUN
SPORDA GÖZLEM ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Tam Öğrenme Modeli (Mastery Learning)
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI İç Denetim Başkanlığı TAŞINIR İŞLEMLERİNDE SİSTEM DENETİMİ UYGULAMASI Ahmet SANDAL, İç Denetçi (KİDES) Mehmet KURU,
MÜSABAKA ANALİZİ VE DEĞERLENDİRME
BEP BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI.
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) Nedir?
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRETİM YAKLAŞIMI. İşbirliğine dayalı öğrenme; öğrencilerin sınıf ortamında küçük karma guruplar oluşturarak (cinsiyet, başarı durumu,
Eğitimci Geliştirme Programı
REHBERLİK DERS II.
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
REHBERLİK.
BEP : Her bir engelli çocuk için yazılı olarak, bireyin bağlı olduğu eğitim kurumunda oluşturulan birim tarafından geliştirilmiş olan ve engelli çocukların,
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
OLİMPİYAT SPORCU EĞİTİM MERKEZİ
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
KÜTÜPHANELERDE BÜTÇE YÖNETİMİ
FEN VE TEKNOLOJİ PROGRAM VE PLANLAMA
OKUL ÖNCESİ DÖNEM: İnsan hayatının her döneminde olduğu gibi
ANTRENMAN BİLGİSİ ANTRENMAN ÖLÇÜTLERİ.
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
YENİ BİR DÖNEME BAŞLANGIÇ
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROĞRAMI
Eğitimde Program Geliştirme Temel Kavramlar
EĞİTİM SİSTEMİ VE ÖLÇMENİN SİSTEMDEKİ YERİ
PROGRAM GELIŞTIRME KURULU
YILLIK ANTRENMAN PLANLAMASI
Doç. Dr. Arif ALTUN Arş. Gör. Meryem YILMAZ-SOYLU
GİRİŞ Program İyileştirme Çalışmaları Kapsamında Gerçekleştirilen İşlemler Fakülte / Bölüm Amaçlarının Belirlenmesi Bölüm / Program Yeterliklerinin Belirlenmesi.
KULÜPLERDE MAÇ ANALİZİ
ÖLÇME TÜRLERİ Feyza DEREKÖY. Ölçme doğa bilimlerinde çok eskiden beri yapılmakta, fakat sosyal bilimlerde bu oldukça yenidir Ölçme doğa bilimlerinde çok.
SPORDA GÖZLEM ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME Esra ERARSLAN.
2014 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, yeni sınav sistemi modeli adının 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli'(TEOG) olduğunu.
İş Analizi ve İş Dizaynı
Akademik Becerilerin İzlenmesi ve DEğerlendirilmesi
ANTRENMAN BİLGİSİ “Antrenman Planlaması ve Dönemlemesi”
II Hafta Plan Nedir? Eğitim-öğretimde Plan Yapmanın faydaları
BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme. BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme.
BE P BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI. BEP ; özel eğitim gereksinimi olan her birey için yazılı olarak geliştirilmiş ve özel eğitim gereksinimi olan.
Destek Eğitim Odaları.
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
SINIF YÖNETİMİ.
Özel eğitim hizmetleri kurulu, özel eğitim değerlendirme kurul raporu doğrultusunda özel eğitime ihtiyacı olan bireyi uygun resmî okul veya kuruma yerleştirir.
ANTRENMAN Bedensel ve psikolojik gücün, teknik ve taktik becerilerin, fizyolojik ve psikolojik yüklenmelerle düzeltilmesi ve en üst düzeye getirilmesi.
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
SPORDA İ LET İ Ş İ M İ N ÖNEM İ Seda Saniye Kulak, Murat Yavuz.
BEP BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMLARI.
Dr. Adil AKINCI Bankacılık ve Finans Bölümü
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRETİM YAKLAŞIMI HAZIRLAYANLAR HAVVA KESKİN
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ÜNİTE 10
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
Eğitimde ve Psikolojide ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
YAPILANDIRMACI YAKLAŞIM
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
SPORDA TEKNİK ve TAKTİK ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
Eğitim; bireyin içinde yaşadığı toplumda yeteneğini, tutumlarını ve olumlu değerdeki diğer davranış biçimlerini geliştirdiği süreçler toplamıdır. Bireyin.
ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ TEMEL KAVRAMLAR
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Eğitsel Yazılımların Değerlendirilmesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
REHBERLİK DERS II.
Sunum transkripti:

Futbol Eğitimi Serdar Samur,MBA,PhD

“ Başarının iki kuralı; oyunun kurallarını öğrenmek ve oyunu herkesten iyi oynamayı istemektir.” EINSTEIN EINSTEIN “ Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp, farklı sonuçlar beklemek deliliktir.” EINSTEIN EINSTEIN

Bilim ve Spor İlişkisi

Bir takım becerilerin öğretim ve öğrenim şeması içerisinde; insanın bilgi, sezinleme ve akıl işlevlerini geliştirilen faaliyetler ve kavramlar bütünü olarak ele alınmaktadır. Önceden saptanmış esaslara göre insanların davranışlarında belli gelişmeler sağlamaya yarayan planlı etkiler dizgesidir. Eğitim

‘’Davranış değişikliği yaratmaktır.’’ Eğitimin Amacı

Eğitimsel Kavramlar Eğitim rastgele oluşan bir faaliyet değildir.Eğitsel faaliyetlerin belli bir amacı vardır ve bu bağlamda planlı bir olgudur. Eğitim rastgele oluşan bir faaliyet değildir.Eğitsel faaliyetlerin belli bir amacı vardır ve bu bağlamda planlı bir olgudur. Eğitimin planlı yapısının bir uzantısı ise eğitimde sorumluluk kavramını gerektirir. Eğitimin planlı yapısının bir uzantısı ise eğitimde sorumluluk kavramını gerektirir. Sorumluluk, eğitim faaliyetlerinde etkisi olan birimlerin hangi amaç doğrultusunda sorumlu ve etkili olduğunun tam olarak belirlenmesini içerir. Sorumluluk, eğitim faaliyetlerinde etkisi olan birimlerin hangi amaç doğrultusunda sorumlu ve etkili olduğunun tam olarak belirlenmesini içerir.

Eğitimsel Kavramlar Eğitimin amaçları doğrultusunda gelişip gelişmediğini anlamak için Eğitsel Ölçme ve Eğitsel Değerlendirme faaliyetleri eğitim yapısının bir parçasını oluşturur. Eğitimin amaçları doğrultusunda gelişip gelişmediğini anlamak için Eğitsel Ölçme ve Eğitsel Değerlendirme faaliyetleri eğitim yapısının bir parçasını oluşturur. Plan – Sorumluluk – Ölçme / Değerlendirme ise birbirlerini tamamlayan ve birbirlerine mana kazandıran bir eğitim de olması gereken olmazsa olmaz kavramlardır. Plan – Sorumluluk – Ölçme / Değerlendirme ise birbirlerini tamamlayan ve birbirlerine mana kazandıran bir eğitim de olması gereken olmazsa olmaz kavramlardır.

Eğitimin Geliştirilmesi İstenen bir yeteneğin geliştirilebilmesi için;  Yeteneğin belirlenen kriterlere göre ölçülmesi, ( Bireysel Test Sistemi )  Ölçülen yeteneğin değerlendirilmesi,  Değerlendirme sonucu tespit edilen eksikliklerin bir planlama içinde eğitilerek giderilmesi gerekir.

Yetenek Gelişim Metodu Yetenek Gelişim Metodu Yetenek gelişiminde takip edecek yol; Yetenek gelişiminde takip edecek yol; Eğitimsel amacın belirlenmesi, Eğitimsel amacın belirlenmesi, Amaca ulaşacak eğitsel metodların ortaya konması, Amaca ulaşacak eğitsel metodların ortaya konması, Süre, amaç ve metodların organize edilmesi, Süre, amaç ve metodların organize edilmesi, Planlanmış (Organize olmuş) süre, amaç ve metodların ölçülmesi, Planlanmış (Organize olmuş) süre, amaç ve metodların ölçülmesi,

Yetenek Gelişim Programı Antrenman ihtiyacının tespiti ve değerlendirme, Antrenman ihtiyacının tespiti ve değerlendirme, Bir futbolcuda bulunması gereken ideal nitelikler,Bir futbolcuda bulunması gereken ideal nitelikler, Mevcut niteliklerin tespiti,Mevcut niteliklerin tespiti, Niteliklerin Değerlendirilmesi,Niteliklerin Değerlendirilmesi, Eksik niteliklerin giderilmesi (Yılık Antrenman faaliyet takvimi) Eksik niteliklerin giderilmesi (Yılık Antrenman faaliyet takvimi) Hazırlık Dönemi,Hazırlık Dönemi, Müsabaka Dönemi,Müsabaka Dönemi, Geçiş Dönemi,Geçiş Dönemi,

Antrenmanda Dikkate Alınacak Esaslar Haftalık antrenman programında a ; Haftalık antrenman programında antrenörler ; Hazır programdan ziyade, antrenman ihtiyacına göre programını üretmelidir.Hazır programdan ziyade, antrenman ihtiyacına göre programını üretmelidir. Anternman da nelerin neden, ne zaman, ne kadar ve kime yapılacağını çok iyi bilmelidir.Anternman da nelerin neden, ne zaman, ne kadar ve kime yapılacağını çok iyi bilmelidir. Antrenmanların fizyolojik/fiziksel temelini çok iyi anlamalı ve bunları uygulama becerisine sahip olmalıdır.Antrenmanların fizyolojik/fiziksel temelini çok iyi anlamalı ve bunları uygulama becerisine sahip olmalıdır.

Örnek Bir Antrenman Programı Antrenmanda dikkate alınacak standartlar, Antrenmanda dikkate alınacak standartlar, Antrenman ölçme ve değerlendirmesi, Antrenman ölçme ve değerlendirmesi, Antrenman yöntemleri, Antrenman yöntemleri, Raporlama, Raporlama, Faaliyet sonuç raporuFaaliyet sonuç raporu  Bireyin kendi kendisini değerlendirmesi,  Takımdan sorumlu antrenörlerin hiyerarşik değerlendirmesi,  Teknik Direktör’ün değerlendirmesi, Maç sonuç raporu,Maç sonuç raporu, Antrenman Gözlemci kayıt defteri, ( dışarıdan )Antrenman Gözlemci kayıt defteri, ( dışarıdan )

Antrenman Kayıt/Dökümanları Eğitim Kayıtları Günlük Antrenman Programı Değerlendirme/Gözlemci Hata Kayıt Defteri Takımın Haftalık Antrenman Uygulaması

Parasal motivasyon yeterli güç ve kuvvet sağlayamaz. Parasal motivasyon yeterli güç ve kuvvet sağlayamaz. Acı eşiğini aşmak paradan başka bir şeyi ( inanç yaratılan şey ) gerektirir. Acı eşiğini aşmak paradan başka bir şeyi ( inanç yaratılan şey ) gerektirir.