Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme. BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme. BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme."— Sunum transkripti:

1

2 BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme

3 İşgören Eğitimi İşgörenllerin iş ile ilgili bilgi, beceri ve diğer özellikleri öğrenmesine yardımcı olacak planlı örgütsel çabalar.

4 İşgören Eğitimi Alanları
Yeni işgören oryantasyonu ve eğitimi Yeniden eğitim ve sürekli eğitim programları Emeklilik planlama ve hazırlık İşgören kariyer gelişimi Uluslararası görevler için çalışanların eğitimi Farklılık sorunları, taciz ve etik davranış eğitimi Takım eğitimi

5 Sosyal Öğrenme Teorisi Bilişsel Öğrenme Teorileri
İşgören Eğitiminde Temel Sorunlar Sosyal Öğrenme Teorisi Davranışın gözlemleyerek öğrenildiğini vurgulayan öğrenme teorisi. Modelleme Başkalarının davranışlarının gözlenmesi ve taklidi yoluyla gerçekleşen öğrenme. Bilişsel Öğrenme Teorileri İnsanların bilgi işlemciler olduğunu vurgulayan öğrenme teorileri.

6 Eğitimin çalışma ortamında uygulanır olup olmadığı ile
İşgören Eğitiminde Temel Sorunlar EĞİTİM PROGRAMLARININ BAŞARISINDAKİ TEMEL SORUNLAR Eğitimin transferi Eğitimin Transferi Eğitimin çalışma ortamında uygulanır olup olmadığı ile ilgili kavram.

7 Eğitilenlerin İstekliliği
İşgören Eğitiminde Temel Sorunlar EĞİTİM PROGRAMLARININ BAŞARISINDAKİ TEMEL SORUNLAR Eğitilenlerin istekliliği Eğitilenlerin İstekliliği Başarılı bir eğitim için bireyin potansiyeli.

8 Başarılı Eğitim Programları İçin Bir Model
Eğitim Programının Değerlendirmesi Eğitim Programının Uygulanması Eğitim Materyallerinin Geliştirilmesi Ve Test Edilmesi Eğitim Amaçlarının Belirlenmesi Eğitim İhtiyaçlarının Değerlendirilmesi

9 Başarılı Eğitim Programları İçin Bir Model
İşbaşı Eğitimi Bir işi ilk elden öğrenmek için çalışanın iş yerine yerleştirildiği bir işgören eğitim yöntemi. Çıraklık Sınıf eğitimi ve işbaşı deneyimini birleştiren, genellikle birkaç yıl süren bir eğitim tekniği.

10 Başarılı Eğitim Programları İçin Bir Model
Geçiş Eğitimi Gerçek çalışma ortamına benzetilmiş ayrılmış bir alan kullanılarak yapılan eğitim. İş Rotasyonu Bilgilerinin genişliğini artırmak için çalışanların çeşitli işler arasında döndüğü bir yöntem.

11 Davranış Modelleme Eğitimi
Başarılı Eğitim Programları İçin Bir Model Davranış Modelleme Eğitimi Eğitime katılanlara uygun ve uygun olmayan çalışma davranışları ve sonuçlarını rol model gösterimi ile açıklayan ve daha sonra eğitilenlere uygun davranışları modelleme uygulaması sağlayan bir eğitim yöntemi.

12 Başarılı Eğitim Programları İçin Bir Model
Eğitilenlere eğitim materyallerinin sağlandığı ve ne kadar öğrendiklerinin ölçüldüğü katılımcı kontrollü bireysel eğitim. Programlı Öğretim Eğitilenlerin öğrenme hızına adapte olan bilgisayarla verilen programlı öğretim. Bilgisayar Destekli Öğretim

13 Problem Çözümlü Örnek Olay
Başarılı Eğitim Programları İçin Bir Model Problem Çözümlü Örnek Olay Eğitime katılanlara çözme girişiminde bulunmaları için gerçek ya da sanal örgütsel problem sunan bir yönetim eğitim tekniği.

14 Başarılı Eğitim Programları İçin Bir Model
Rol Oynama Eğitime katılanların işte sık sık ortaya çıkan problemli durumları canlandırmasını gerektiren bir yönetim eğitim egzersizi. Yönetim Oyunları Örgütün yönetimleri ve faaliyetlerine ilişkin mevzuatları azaltılmış olarak kullanan bir yönetim eğitimi yöntemi.

15 Başarılı Eğitim Programları İçin Bir Model
Konferans Katılımcıların fikir, bilgi ve problemlerini paylaştığı aynı zamanda grup tartışması olarak da adlandırılan yapılandırılmamış eğitim yöntemi.

16 Başarılı Eğitim Programları İçin Bir Model
Faaliyet Öğrenme İşletme ile ilgili problemler üzerinde çalışmak ya da konuları yaparak öğrenmek için bir araya gelmiş takımlar.

17 Başarılı Eğitim Programları İçin Bir Model
Mentorluk Deneyimsiz çalışanın bir danışman olarak hizmet veren deneyimli çalışan ile bir ilişki geliştirdiği eğitim programı.

18


"BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme. BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları