Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YILLIK ANTRENMAN PLANLAMASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YILLIK ANTRENMAN PLANLAMASI"— Sunum transkripti:

1 YILLIK ANTRENMAN PLANLAMASI
HAZIRLIK DÖNEMİ(MAKROSİKLUS) a)Genel hazırlık dönemi b)Özel hazırlık dönemi MÜSABAKA DÖNEMİ(MAKROSİKLUS) a)I.Müsabaka Dönemi b)II.Müsabaka Dönemi GEÇİŞ DÖNEMİ(MAKROSİKLUS)

2 PLANLAMADA ETKİLİ FAKTÖRLER
Sporcu,antrenör ve takımın hedefleri Yarışma sayısı ve yarışma takviminin uzunluğu Sporcunun gelişme durumu

3 MAKROSİKLUSLAR MESOSİKLUSLARDAN OLUŞURLAR:
2-5 hafta olarak planlanan bu bölümler Antrenörün gitikçe artan yüksek yüklenme dönemleri ve yenilenmeyi kolaylaştıran antrenmanların azaltıldığı dönemleri uygun bir şekilde ayarlamasını sağlar. MİKROSİKLUS:Haftalık antrenman dönemi

4

5

6

7

8 GENEL YÜKLENME İLKELERİ
Bireysel yüklenme Yıl boyunca yüklenme Ritmik–Dalgasal yüklenme Sınırsal yüklenme

9 FUTBOLDA KONDİSYON Futbolda performansı etkileyen faktörleri ortaya çıkar ve karşılaştır.Bu faktörlerden öncelikli olanları belirle. Sporcunun fiziksel gerekliliklerini temel al,özel fiziksel uygunluk faktörlerine karar ver.Öncelikli özellik nedir. Fiziksel uygunluk özelliklerinin her biri için sporcunun durumunu değerlendir.

10 FUTBOLDA KONDİSYON(2) Her bir fiziksel uygunluk özelliği için gerekli olan uygunluğun seviyesini kararlaştırın. Yarışma için yıllık antrenman programını genel ve özel hazırlık olarak periodlayın. Her mikrosiklus için aşırı yüklenmenin tipine karar verin: a)Kişisel gerekliliklere karar ver. b)Uygun uyaranı seç. c)Yeterli dinlenme,ısınma ve soğumayı hatırla.

11 FUTBOLDA KONDİSYON(3) Gelecek mikrosiklustaki gelişmeye(Yükte)
ve mesosiklustaki yüklenmesiz döneme karar ver. a)Birden fazla fiziksel uygunluk özelliği antrene edilecekse,birbirine olan etkilerin farkında ol(Karşılıklı etkileşim prensibi). b)Yüklenmesiz dönemlerin sürantrenmandan kaçınmada kritik rol oynadığını hatırla.

12 FUTBOLDA KONDİSYON(4) Her mesosiklustan sonra,çalışılan özelliklerin saptanması ve değerlendirilmesi önemlidir. Antrenman amaçları bir özellikten diğerine yöneldiğinde,daha önce sağlanan etkilerin korunması gerektiğini hatırla.

13 FUTBOLDA KONDİSYON(5) Yarışma yaklaştığında antrenman volümünde azalma yapılması gerektiğini hatırla. Bu prensipleri rehabilitasyonda,antrenörlük sanatında ve kendi becerilerini geliştirmede kullan.


"YILLIK ANTRENMAN PLANLAMASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları