Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SPORDA İ LET İ Ş İ M İ N ÖNEM İ Seda Saniye Kulak, Murat Yavuz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SPORDA İ LET İ Ş İ M İ N ÖNEM İ Seda Saniye Kulak, Murat Yavuz."— Sunum transkripti:

1

2 SPORDA İ LET İ Ş İ M İ N ÖNEM İ Seda Saniye Kulak, Murat Yavuz

3 İnsanların varlığına anlam katan birbirinin farkında olmasını sağlayan ve her alanda yer alan iletişim becerilerinin en fazla spor alanında yer aldığına inanıyorum.

4 Sporda yönetici, antrenör ve sporcu iletişiminin önemi ve sağlıklı kurulabilen iletişimin takım performansı ve başarısı üzerindeki etkisinin belirlenmesi konularında kaynak eserin bulunmaması, ülkemizdeki bu konuyla ilgili eksikliğin en belirgin göstergesidir.

5  Takım başarısının değerlendirilmesi, antrenör-sporcu arasındaki iyi iletişim ve antrenörden sporcuya doğru oluşan ödüllendirme davranışı alkışıyla belirlenir.  Antrenör ve sporcu arasında sağlanabilecek iyi bir iletişim aynı zamanda gerçekçi bir özeleştiri kavramının da oluşmasını sağlayabilecektir.

6  Antrenörlerin iletişim becerilerine ilişkin bulgular değerlendirildiğinde; badminton, voleybol ve güreş antrenörlerinin üst düzeyde etkili, hentbol ve futbol antrenörlerinin etkili fakat geliştirilmesi gereken iletişim becerilerine sahip olduğu sonucuna varılmıştır.

7

8 SPORUN MEDYA İLE İLİŞKİSİ Spor çok geniş kitlelere hitap eden bir uğraş alanı olarak, genel kitlelere hitap eden medyayla ayrılması mümkün olmayan bir etkileşim ve ilişki içindedir. Çünkü sporun yaygınlaşması ve kitleler tarafından izlenmesini ister, ister yazılı olsun, ister sözlü ve görüntülü olsun medyayla mümkün olduğu gibi, özellikle futbol, basketbol gibi geniş kitlelere hitap eden spor dallarına yer vererek izlenme oranını artırabilen ve böylece çok büyük reklam gelirlerine sahip olan medya da spora bağımlıdır.

9

10


"SPORDA İ LET İ Ş İ M İ N ÖNEM İ Seda Saniye Kulak, Murat Yavuz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları