ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMALARI 1.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEHLİKELİ ATIK BEYAN SİSTEMİ (TABS)
Advertisements

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
TEHLİKELİ ATIKLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
Enerji Verimliliği ve Enerji Kimlik Belgesi (EKB)
İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü Akılcı İlaç Kullanımı Şube Müdürlüğü
ATIK İLAÇLARIN İMHASI Uzm. Dr. Cenk COŞKUN
ATIK AMBALAJ BİLDİRİMİ
HAFRİYAT TOPRAĞI, İNŞAAT VE YIKINTI ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
ÇEVRE GÖREVLİSİ/ ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI
ÇEVRE İZİN VE LİSANSLARI
MEVZUAT Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Ambalaj Atıklarının.
2011 YILI BAŞLICA ÇALIŞMALAR Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği.
ÇEVKO ‘nun Sorumlulukları ve Belediyelerle Çalışma Sistemi
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği (Üretici Sorumluluğu)
ATIK YÖNETİMİNDE ENVANTER VE ONLINE UYGULAMALAR ATIK YÖNETİMİ UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS) Arzu NURAY Şube Md. V.
T.C. İZMİR VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
ATIKLAR VE ATIK YÖNETİMİ
Petrol Sektöründe Tehlikeli Madde Taşımacılığı ve “ADR” Uyum Süreci
İZMİR SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü 2009 Şubat
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TIBBİ ATIK YÖNETİMİ UYGULAMASI
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETLERİ
ÇEVRE MEVZUATI VE UYGULAMALARI EĞİTİMİ
1 ÇEVRESEL İZİN GENEL BAKIŞ VE TEMEL AŞAMALAR No. 3.
TIBBİ ATIKLARIN ÜNİTE İÇİNDE TOPLANMASI, TAŞINMASI VE GEÇİCİ
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Tehlİkelİ Atiklarin Taşinmasi
ATIK YÖNETİMİ. Elvan Bilge MENTEŞE. COMPONENTA Dökümcülük
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
KONU: SAĞLIK KURULUŞLARINDA TIBBİ ATIKLARIN YÖNETİMİ
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü
SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASINDA UYGULANACAK TEKNİK DÜZENLEMELER HAKKINDA YÖNETMELİK 5 Haziran 2007 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede.
Sanayide Ambalaj Atık Yönetimi Zeki TERZİOĞLU Ziraat Mühendisi Çevre ve Orman Bakanlığı İSKENDERUN OSB 02 Aralık HATAY.
EFLANİ ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU
Şule YETKİN Çevre ve Orman Uzman Yrd. 2010, Antalya
MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
METAL YÜZEYLERİN BOYANDIĞI TESİSLER VE SKHKKY ÇEVRE GÖREVLİSİ EĞİTİMİ
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2009 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 30 Ocak 2009 – İSTANBUL T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
BİYOSİDAL ÜRÜNLERDEN KAYNAKLANAN ATIKLARIN YÖNETİMİ
Enerji Verimliliği ve Uygulamaları İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü
PGD; Yapı malzemelerinin piyasaya arzı, dağıtımı veya piyasada iken Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine veya Yönetmelikte atıfta bulunulan teknik şartnamelere.
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
VE UYGULAMALARI ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ T.C.
Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği
Bitkisel Atık Yağların Yönetimi
YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
22 EKİM PERŞEMBE İKİNCİ GÜN PROGRAMI - 5. OTURUM 10:00 – 11:00 PANEL TEHLİKELİ ATIKLARIN YÖNETİMİ, ATIKLARIN YAKIT VE ALTERNATİF HAMMADDE OLARAK.
UCLG-MEWA ÇEVRE KOMİTESİ TOPLANTISI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KENTLER FORUMU Enerji Üretimdeki Fırsatlar ve Kaynağında Azaltma Dr. Mevlüt Fatih Peker Proje.
VE ATIK YÖNETİMİ DESTEKLERİ
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü.
TÜRKİYE’DE ATIK YÖNETİMİ İLE GERİ DÖNÜŞÜM
2015/06 sayılı Atıksu Arıtma Tesisi Kimlik Belgesi Genelgesi
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Özel Öğretim Şubesi)
VERİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanlığı Ahmet DOĞAN Uzman.
3-fazlı üretim prosesi: Bu üretim sisteminde proses suyu kullanılmaktadır. Proses sonrasında yağ, atıksu (karasu) ve katı kısım (pirina) olmak üzere.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
BİTKİSEL ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ. 2 ÜLKEMİZDE HER YIL YAKLAŞIK 1,5 MİLYON TON SIVI YAĞ TÜKETİLMEKTEDİR. BU YAĞIN HEM ÜRETİMİ HEM DE TÜKETİMİ.
ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMALARI 1.
ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMALARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER Esin HAMARAT Tıbbi ve Özel Atıklar Şube Müdürlüğü Marmaris, Ekim 2008.
ZEYTİN KARASUYUNUN VE PRİNANIN BETARAFI
ATIK YÖNETİMİ Çevre kirliliğinin önlenmesi ve mevcut kirliliğin giderilmesi için gerekli olan sistemli çalışmaların tamamına; ATIK YÖNETİMİ denir.
İZMİR ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
ATIKSU YÖNETİMİ GÜRSEL ERUL ŞUBE MÜD.
TÜTÜN – ALKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI. VİZYON: * Türkiye’de üretilen tütünlerin yurt içi ve dünya tütün kullanımı içindeki payının artırılmasına ve ülkemizin.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMALARI 1

ATIK YAĞ NEDEN ÖNEMLİDİR ?  Atık Ya ğ Kalorifik De ğ eri İ tibarıyla Kıymetli Bir Atıktır.  Ekotoksiktir ?  Kontrolsüz Yakma ?  Atık Ya ğ ın Geri Kazanımı Sonucu Elde Edilen Ürünler Başta Baz Ya ğ Olmak Üzere Ülke Ekonomisi Açısından Önemli Bir De ğ er Oluşturur. Kazanç Yaklaşık 97 Milyon USD/Yıl BU NEDENLE ATIK YA Ğ IN KONTROL ALTINA ALINMASI VE EKONOM İ YE KAZANDIRILMASI GEREKMEKTED İ R. KÖMÜR (kj/kg)DOĞAL GAZ(kj/kg)ATIK YAĞ (kj/kg)

ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ * Tarih ve Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Atık Ya ğ ların Kontrolü Yönetmeli ğ i Yürürlükten Kaldırılmıştır. * Yeni Yönetmelik Tarih ve Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlü ğ e Girmiştir. 3

YÖNETMELİK KAPSAMINDAKİ ATIK YAĞLAR NELERDİR ? 4

ATIK YAĞ KAYNAKLARI 6

ATIK YA Ğ LAR YÖNETMEL İĞ E GÖRE III KATEGOR İ DE DE Ğ ERLEND İ R İ LMEKTED İ R. 7

EK-I ATIK YAĞ KATEGORİLERİ VE MÜSAADE EDİLEN KİRLETİCİ PARAMETRELER KirleticilerMüsade Edilen Sınır Değerleri (I.Kategori Atık Yağ) Müsade Edilen Sınır Değerleri (II.Kategori Atık Yağ) Müsade Edilen Sınır Değerleri (III.Kategori Atık Yağ) Arsenik< 5 ppmMax. 5 ppm  5 ppm Kadmiyum< 2 ppmMax. 2 ppm  2 ppm Krom < 10 ppmMax. 10 ppm  10 ppm KlorürMax. 200 ppmMax ppm  2000 ppm Kurşun< 100 ppmMax. 100 ppm  100 ppm Toplam HalojenlerMax. 200 ppmMax ppm  2000 ppm Poliklorlubifeniller (PCB)(1) Max. 10 ppmMax. 50 ppm  50 ppm Parlama NoktasıMin. 38 C -

ATIK YAĞ ANALİZLERİNİ KİMLER YAPABİLMEKTEDİR ? 9

ATIK YAĞLARIN KATEGORİLERİNE GÖRE BERTARAF ŞEKİLLERİ I. KATEGORİ ATIK ENDÜSTRİYEL VE ATIK MOTOR YAĞLARI VE II. KATEGORİ ATIK ENDÜSTRİYEL YAĞLAR GERİ KAZANIM (ÜRÜN GERİ KAZANIMI) II. KATEGORİ ATIK YAĞLAR VE GERİ KAZANIM SONUCUNDA ÜRÜN KALİTESİ TUTUTURULAMAYAN ATIK YAĞLAR EK YAKIT OLARAK KULLANIM (ENERJİ GERİ KAZANIMI) III. KATEGORİ ATIK YAĞLAR NİHAİ BERTARAF (ENERJİ GERİ KAZANIMI)

ATIK YAĞLARIN YÖNETİMİNDE GENEL İLKELER NELERDİR? 11

ATIK YAĞ ÜRETİCİSİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ NELERDİR? 12

(…) YILINA AİT ATIK YAĞ BEYAN FORMU Atık Kodu (*) Miktarı (Ton/Yıl) 3 – Tesisinizden kaynaklanan atık yağların atık kodunu ve miktarını belirtiniz. (*) Söz konusu atık kodları 5/7/2008 tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin EK-IV ünde yer alan Atık Listesinden faydalanılarak doldurulacaktır. 4 – Tesisinizden kaynaklanan atık yağları kategori ve miktarına göre aşağıdaki tabloda belirtiniz. Atık Yağ kategorisi Miktarı (Ton/Yıl) I. Kategori II. Kategori III. Kategori

ATIK YAĞ GEÇİCİ DEPOLAMA ALANLARI 1. Atık ya ğ lar geçirimsiz zemin üzerine yerleştirilmiş tanklar/konteynerler içinde toplanır. 2. Farklı kategorilerdeki atık ya ğ lar için farklı tanklar/konteynerler kullanılır. 3. Tanklar/konteynerler kırmızı renkli olmalı, üzerinde “Atık Ya ğ ” ibaresi yer almalı, farklı kategorilerdeki atık ya ğ lar birbirleriyle karıştırılmamalıdır. Bu tankların içine su, benzin, fuel-oil, boya, deterjan, solvent, antifiriz ve motorin gibi herhangi yabancı bir madde karıştırılamaz 14

ATIK YAĞ GEÇİCİ DEPOLARI (Kötü Örnekler) 15

ATIK YAĞ GEÇİCİ DEPOLARI (İyi Örnekler) 16

ATIK YAĞLARIN TOPLANMASI 1. Atık motor ya ğ ları, motor ya ğ ı üreticileri veya bunların yetkilendirilmiş kuruluşları tarafından toplanır. Bunlar dışındaki gerçek ve tüzel kişiler tarafından atık motor ya ğ ları toplanmaz.  YETK İ LEND İ R İ LM İ Ş KURULUŞ: Atık motor ya ğ larının toplanması amacıyla, Bakanlıkça belirlenen esaslar dahilinde piyasa payları toplamı en az % 30 olan motor ya ğ ı üreticileri tarafından kurulan atık motor ya ğ ı toplama organizasyonu.  Bakanlı ğ ımız tarihi itibarıyla Petrol Sanayi Derne ğ ini yetkilendirmiştir. 2. Toplanan atık motor ya ğ ları, kategorisine uygun tesislere götürülerek, bertaraf ettirilir. 3. Atık sanayi ya ğ ları, lisanslı taşıma firmaları veya geri kazanım veya bertaraf tesislerine ait lisanslı taşıma araçları ile toplanabilir. 17

ATIK YAĞLARIN TAŞINMASI 1. Atık ya ğ lar, İ l Çevre ve Orman Müdürlü ğ ünden taşıma lisansı almış, gerçek ve tüzel kişilerce ve atık ya ğ ın kategorisine uygun araçlarla taşınır. 2. Atık ya ğ taşıyacak araçlar 10 yaş sınırını aşamaz. Araçlarda, emme hortumu, santrifüj pompa, filtre, sayaç, ba ğ lantı aparatları gibi çeşitli ekipmanlar bulunmak zorundadır. 3. Araçlarda kişisel koruyucu malzemeler ve atık ya ğ emici malzemeler bulunmak zorundadır. “Uygunluk Belgesi” 4. Atık ya ğ taşımak üzere lisanslandırılan araçlar TSE’den “Uygunluk Belgesi” almak zorundadır. “Sürücü E ğ itim Sertifikası” 5. Atık ya ğ taşıyan araçların sürücüleri Uluslararası Nakliyeciler Derne ğ i, Uluslararası Sürücüler Derne ğ i vb. yetkili kuruluşlardan “Sürücü E ğ itim Sertifikası” almak zorundadır 18

ATIK YAĞLARIN TAŞINMASI 19

ULUSAL ATIK TAŞIMA FORMU KULLANIN !!! ULUSAL ATIK TAŞIMA FORMU KULLANIMI

Atık ya ğ taşıyan araç ve firmalar 2004 yılından itibaren İ l Çevre ve Orman Müdürlüklerimiz tarafından lisanslandırılmaktadır. Halen aktif durumda atık ya ğ taşıyan 180 lisanslı araç bulunmaktadır. LİSANSLI TAŞIMA ARAÇLARI Lisanslı Araç 21

ATIK YAĞ GERİ KAZANIM TESİSLERİNİN LİSANSLANIDIRILMASI 22

ATIK YAĞ GERİ KAZANIM FİRMALARININ İLLERE GÖRE DAĞILIMI (2009-Kasım) Lisanslı 22-Geçici İzinli 4 firma 23

REJENERASYONDAN RAF İ NASYONA MADENİ YAĞ 24

1. Geri kazanım için uygun olmayan atık ya ğ lar Bakanlı ğ ımızdan lisanslı tesislerde enerji geri kazanımı amacıyla mevcut yakıta ilave yakıt olarak kullanılmaktadır. 2. Atık ya ğ yakan tesislerin tamamı emisyon iznine sahip tesisler olup, periyodik ve sürekli ölçümlerle Bakanlı ğ ımız ve İ l Çevre ve Orman Müdürlükleri tarafından kontrol altında tutulmaktadır. ENERJİ GERİ KAZANIMI 25

26

Denetim, Bilgi Verme ve Bildirim Yükümlülüğü (Madde 12) Atık Yağ Beyan Formu –Atık Yağ Üreticileri Yağ Beyan Formu - Yağ Üreticileri Aylık Faaliyet Raporları- Lisanslı İşleme ve Bertaraf Tesisleri  İdari Para Cezası (Madde 20 (g) bendi TL) İLLEGAL FAALİYETLER VE YASAL YAPTIRIMLAR 2872 SAYILI ÇEVRE KANUNU 27

İzin Alma, Arıtma ve Bertaraf Etme Yükümlülüğü-Lisans (Madde11) Atık Yağ rafinasyon ve rejenerasyon (geri kazanım) faaliyeti Atık Yağların Ek Yakıt Olarak Kullanılması Atık Yağların Nihai Bertarafı Taşıma,Depolama, Yeniden Kullanma  İdari Para Cezası (Madde 20 (v) bendi * TL) İLLEGAL FAALİYETLER VE YASAL YAPTIRIMLAR 2872 SAYILI ÇEVRE KANUNU 28