ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ENERJİ TASARRUFU.
Advertisements

ELEKTRONİK ATIKLAR VE GERİ DÖNÜŞÜM
SINAVSIZ GEÇİŞTE KİM NEREYİ YAZABİLİR?
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
''İyi Ki Var'' Kavramalar Hazırlayan:Asuman Ezgi Sağkol.
Nasıl Kullanabiliriz ? EVDEKİ ALETLER.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNİN MÜHENDİSLİK DÜNYASINDAKİ YERİ
TEKNOLOJİNİN GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
ENERJİ TASARRUFU Yaşantımızın en önemli unsurlarından biri enerjidir. Enerji, iş yapabilme gücüne denir. Günlük yaşantımızda kullandığımız başlıca enerji.
Bilgisayar ? BİL 110 Bilgisayara Giriş Öğrt. Gör. Dr. Ahmet Cengizhan Dirican Bilgisayar Müh. Böl.
Enformasyon İlim ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir kaynaktan çıkan bilgi başkaları tarafından zaman kaybedilmeden kullanılmak istenmesi, haberleşme.
İletişimin Zamanda yolculuğu
GİRİŞ. İLERİ İMDATTT!... ELEKTRİK KAYNAKLARI VE ELEKTRİĞİN KULLANIM ALANLARI ELEKTRİK KAYNAKLARI ELEKTRİK KAYNAKLARI ELEKTRİĞİN KULLANIM ALANLARI ELEKTRİĞİN.
Yaşamımızdaki Elektrik.
YAŞAMIMIZDAKİ TEKNOLOJİK ÜRÜNLER
Evimizde kullandığımız alet ve makineleri tanımaya ne dersiniz….
EVDE KULLANDIĞIMIZ ALET VE MAKİNELER EMİR BURAK EKİNCİ FEVZİ ÖZBEY İ.O 1-C SINIFI.
ELEKTRİK ENERJİİSİ VE DAĞILIMI.
Gelişen Teknoloji ve Buluşlar
AKILLI TAHTA.
 Beyin emeğinin yerine geçen akıllı âletler üretilmeye başlandı. Elektronik teknolojisinin hızlı gelişimi ve lâboratuar ortamından günlük yaşantıya.
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER BİLİM VE HAYAT.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER.
BİLGİ TOPLUMU.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları.
Öğretimde Teknoloji Kullanımı
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.
BİT ÜRÜNLERİ ve BİT ÇEŞİTLERİ
Hepimizin DünyasI 1. Dünya Çocukları.
ENDÜSTR İ MESLEK L İ SES İ TEKN İ K L İ SES İ ANADOLU TEKN İ K L İ SES İ.
BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ.
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
TEKNOLOJİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ ETKİLERİ
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ
ESKİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
OSMANLI VE TÜRKiYE’NiN GERÇEK TARiHi
ADANA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
Bu dersin sonunda Bilgi nedir? Teknoloji ve Bilgi arasında ne gibi bir ilişki vardır? Bilişim Teknolojisi ne anlama gelmektedir? Gibi sorulara yanıt verebilecek.
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü,
BİT KULLANMA VE YÖNETME
Yeni Medya ve Sosyal Medya
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
TEKNOLOJİNİN GELİŞİMİ
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİ
DÜNDEN BUGÜNE HABERLEŞME ARAÇLARI
Bunlar yokken ne yapıyorduk?. Şu anda olmazsa olmaz dediğimiz hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen birçok teknoloji bundan sene önce yoktu. Peki.
1)Elektrikle Tanışalım Günlük hayatımızda evde, okulda kullandığımız araçlar ile fabrikalarda kullanılan makinelerin birçoğu elektrikle çalışır. Elektrik.
ÖĞRETİM ARAÇLARI Bölüm 6. Öğretim Araçları Yazı tahtası Akıllı tahta Bilgisayar Tarayıcı Dijital kamera Dijital fotoğraf mk. Web kamerası Dijital ses.
SAMET UÇAR
Elektriğin Günlük yaşamdaki yeri ve önemi
TEKNOLOJİNİN TANIMI VE ÖNEMİ
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN ETKİSİ
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ
İletişimin Zamanda yolculuğu. İletişim ne demektir?: Duygu, düşünce, haber veya bilgilerin başka kişilere aktarılmasına haberleşme denir. Resimdeki çocuk.
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
BİLGİ TOPLUMU.
Teknolojinin Çevreye Olumlu Ve Olumsuz Etkenleri
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN GÜNLÜK YAŞAMDAKİ ÖNEMİ
Kazanım 1. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir.
OLUMLU ETKİLERİ OLUMSUZ ETKİLERİ TEKNOLOJİ NEDİR.
OLUMLU ETKİLERİ OLUMSUZ ETKİLERİ TEKNOLOJİ NEDİR.
MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı Fizik hayatımızın her alanında kullanılır. Beslenmek, hareket,
6.1.1.A Teknolojik Ben
Neden Bilişim
Bir yerden bir yere gitmek için kullanılan ulaşım yolları 3’e ayrılır.
AKILLI TAHTA.
Sunum transkripti:

ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !

ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİ Günlük hayatınızda en çok hangi teknolojik ürünleri kullanıyorsunuz?

Aşağıdaki ürünlerin hangi amaçla kullanıldığını söyleyiniz.

YAŞAMIMIZDAKİ TEKNOLOJİK ÜRÜNLER İnsanlar var olduğu günden beri ihtiyaçlarını karşılamak için değişik araçlar icat etmişler. İcatlar, toplumun ihtiyaçları sonucu yapılır. Bir sanayi dalında bir maddenin, işlenerek kullanır hale gelmesi ile ilgili bilgi ve sürece teknoloji denir. Teknoloji kullanılarak üretilen alet, makine vb. araçlara teknolojik ürünler denir.

Yaşamımızın hemen hemen her alanında teknolojik ürünleri kullanırız. Sağlık, Ulaşım, İletişim (haberleşme), Eğitim – öğretim, Üretimde teknolojiden faydalanırız

ULAŞIM ALANINDA İnsanların bir yerden bir yere yaya veya atlarla ulaşırken daha sonra sırasıyla at arabaları, ilk otomobiller ve kömürle çalışan trenler insan hayatına girdi. Günümüzde ise ulaşımda hızlı teknolojik gelişmeler yaşandı. Bisiklet,otomobil, gemi, uçak, metro kullanılmaya başlandı.

İLETİŞİM ALANINDA Teknolojinin en hızlı geliştiği alanlardan biriside iletişimdir. İletişimde yaşanan hızlı gelişme iletişim araçlarını da değişimini sağladı. İnsanlar ateş, duman, davul, haberci, telgraf,m telsiz, telefon gibi iletişim araçlarını kullandıktan sonra günümüzde faks, cep telefonu, radyo, televizyon , internet, elektronik postayı kullanmaya başlamıştır.

EVİMİZDE Teknolojik gelişmeler evde bizi yalnız bırakmamıştır. Televizyon, çamaşır makinesi, elektrik süpürgesi, fırın, bulaşık makinesi, ütü, buzdolabı gibi ürünler yaşamımızı kolaylaştırmış ve yaşamımızın vazgeçilmezi hâline gelmiştir.

SAĞLIK ALANINDA Teknolojik gelişmeler sağlık alanında da olmuştur. İnsanlığa birbirinden önemli birçok aletler sunulmuştur. Hastaneler artık adeta teknoloji üssü haline gelmiştir. Tıbbi tahlillerde kullanılan cihazlardan tutunda tetkik ve muayenede kullanılan birçok alet insanlığın hizmetine sunulmuştur

Sağlık alanında kullandığımız başlıca teknolojik araçlar şunlardır MR cihazı İşitme cihazı Şeker ölçüm cihazı Ultrason cihazı Stetoskop

EĞİTİM ALANINDA Bilgisayar, televizyon, vcd, dvd, tepegöz, projeksiyon makinesi, ve akıllı tahtaları eğitim- öğretimde kullandığımız teknolojik ürünlere örnek olarak gösterebiliriz. Eğitim ve öğretimde kullanılacak ürünlerde yaşanan gelişmeler eğitimde hızlanmayı ve başarının artmasını sağlamıştır. Üstelik böylece eğitim öğretimde olanakları da yangınlaştırmıştır. Daha fazla bilimsel çalışma yapılması olanağını doğurmuştur

Eğitim alanında kullandığımız başlıca teknolojik araçlar şunlardır

ÜRETİM ALANINDA Üretim alanında kullanılan araç- gereçler de teknolojiyle birlikte gelişmiştir.Üretim alanında teknolojinin geliştirdiği makineleri tarım ve sanayi aletleri olarak ayırabiliriz.Tarım ve sanayi alanında geliştirilen ve kullanılan yeni aletler ve makineler hem maliyeti düşürmüş hem de ürünü artırmıştır.

Üretim alanında kullandığımız başlıca teknolojik araçlar şunlardır