Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında."— Sunum transkripti:

1

2 Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında ve başka birçok alanda enerjiden faydalanırız.

3 Rüzgar, petrol, kömür, doğal gaz yaşamımızı kolaylaştırmak için kullandığımız bazı enerji kaynaklarıdır.

4 Biz canlılık faaliyetlerimizi gerçekleştirmek için enerjiye ihtiyaç duyarız.biz bu enerjiyi bitkisel besinlerden bitkiler de güneşten alır.

5 Güneş enerjisi yeryüzüne ışınlarla ulaşır
Güneş enerjisi yeryüzüne ışınlarla ulaşır. Güneşten gelen ışınlar maddeyi ısıtır. Böylece dünyaya gelen ışınlarla güneş enerjisi, ısı enerjisine dönüşerek yeryüzünü ısıtır. Güneş dünyamızı ısıtır ve aydınlatır. Başka bir deyişle güneş ısı ve ışık kaynağımızdır.

6 Güneş pilleri güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürür
Güneş pilleri güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürür. Güneş pilleri aydınlatma lambalarında ve evlerde ısıtma amacıyla kullanılırken; cep telefonu, televizyon gibi bazı elektronik cihazlarda ve arabalarda kullanılması için geliştirme çalışmaları devam etmektedir.

7 Güneş enerjisinden yararlanmak için kullandığımız diğer bir teknoloji de güneş panellerdir. Ülkemizin birçok bölgesinde kullanılır. Evlerimizi ısıtma da ya da kullandığımız suyun ısıtılmasında güneş panelleri kullanılır.


"Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları