Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

6.1.1.A Teknolojik Ben

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "6.1.1.A Teknolojik Ben"— Sunum transkripti:

1

2 1- B İ T Nedir: “Bilgi ve iletişim teknolojileri, bilgiye ulaşılmasını ve bilginin oluşturulmasını sa ğ layan her türlü görsel, işitsel, basılı ve yazılı araçlardır.”

3 2- B İ T’in Önemi: Bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmayı sa ğ lar. Maliyeti azaltır ve verimlili ğ i arttırır. Zaman tasarrufu sa ğ lar. Kâ ğ ıt tüketimini azaltarak do ğ anın korunmasına katkıda bulunur. Anlık iletişimi kolaylaştırır. İ letişim ve hızlı haberleşmeyi sa ğ lar. Bilginin kolay ve güvenli bir şekilde saklanmasını sa ğ lar. Veri girişini kolaylaştırır. Hayatı kolaylaştırır.

4 3- B İ T’in kullanım amaçları: B İ T’i günlük hayatta ne amaçla ve nerelerde kullanıyoruz? ◦ Hastanede, okulda, evlerde vb.

5 4- B İ T’in Günlük Yaşamdaki Yeri: E ğ lenmek, araştırma yapmak, müzik dinlemek, film izlemek, ödev yapmak, bilgiler depolamak vb.

6 5- B İ T’in E ğ itimdeki Yeri: Ö ğ renci not işlemleri, etkileşimli ders yapmak, uzaktan e ğ itim, projeksiyon cihazı, sunu yapmak, ders çalışmak.

7 6- B İ T’in Sa ğ lıktaki Yeri: Bilgisayarlı tomografi, mikro cerrahi yöntemleri, 3B yazıcı ile üretilen organlar, 182 sayesinde randevu almak, e-Devlet ile randevu almak ve hastane işlemlerini gerçekleştirmek (MHRS= Merkezi Hasta Randevu Sistemi) vb.

8 7- B İ T’in Ulaşımdaki Yeri: Ulaşım araçları için bilet almak, navigasyon cihazları, telekomünikasyon işlemleri, uydular, uçaklar, simülasyon cihazları vb.

9 8- B İ T’in Güvenlikteki Yeri: Güvenlik kameraları, ışık/ses/ısı sensörleri, xray cihazları, vb.

10 9- B İ T’in Bankacılık ve Alışverişteki Yeri: Bankaya gitmeden ödeme yapabilme (internet bankacılı ğ ı), sesli imza, istedi ğ imiz anda para transferi yapabilme, ATM’ler, internet alışverişi vb.

11 10- B İ T’in İ letişimdeki Yeri: Görüntülü/sesli konuşmalar, görüntülü konferanslar, e-posta, kol saati ile haberleşme vb.

12 11- B İ T’in Sinema ve Televizyondaki Yeri: 3B görüntüler, animasyonlar, yeşil perde çekimler vb.

13 12- B İ T’in Mühendislikte ve Mimarlıktaki Yeri: Bilgisayarlı çizimler sayesinde hesaplamaların daha do ğ ru olması, simülasyon kullanımı, 3B yazıcı çıktıları, bilgisayar programları vb.

14 13- B İ T’in Üretim ve Sanayideki Yeri: Araba üretimi, karekod okuyucular, 3B yazıcılar, 3B yazıcılar ile üretilen arabalar, otomotiv sanayisindeki gelişmeler, donanım sanayisindeki yenilikler, askerî sanayideki yenilikler (ses/ısı dedektörlü gözlükler) vb.


"6.1.1.A Teknolojik Ben" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları