Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN ETKİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN ETKİSİ"— Sunum transkripti:

1 EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN ETKİSİ

2 Gelİşen Teknolojİnİn Eğİtİm Üzerİndekİ Etkİlerİ
İletişim teknolojisindeki yenilikler her alanda olduğu gibi, eğitimde de etkili oluyor. Eğitim ortamları, teknolojiyle birlikte hızla değişerek, günün gereksinimlerine cevap verebilir konuma geliyor. Böyle bir gelişim ortamı içinde eğitime teknolojik bir nitelik kazandırma gereği de en güncel konuların başında yer alıyor. Çünkü teknolojik olanaklardan yararlanamayan eğitim modelleri, artık günümüzün bireysel ve toplumsal beklentilerine, gereksinimlerine yanıt veremiyor.

3 İletişim; eğitimin, okulun ve ülke sınırlarının da dışına taşınmasında son derece önemli bir yer tutuyor. Bir tablet veya bilgisayar aracılığıyla internet erişimi sağlanarak dahi, merkezi bölgelerde yapılan eğitim yatırımlarının kırsal bölgelerce de kullanımı sağlanabiliyor. Yurt dışında sosyo-ekonomik düzeyi düşük bölgelerde yürütülen projelerle eğitim imkânı bulunmayan çocuklara ulaşılarak, son derece başarılı sonuçlar alınıyor.

4 Eğitim uygulamalarında teknolojiyi doğru şekilde kullanmak, özellikle öğrenme çağındaki genç neslin düşünme becerileri kazanmasında önemli rol oynuyor. Bu nedenle eğitim alanında kullanılan teknolojilerin üst düzey çağdaş bir teknolojiye dönüştürülmesi ve başlatılan sanal eğitim uygulamalarının nitelikli içeriğe sahip olması gerekiyor. Ayrıca, eğitimde kullanılan teknolojik araç ve gereçlerin etkin ve doğru bir şekilde kullanılabilmesi amacıyla gerekli çalışmaların yapılması, teknolojiden yeterince yararlanabilecek, teknolojiyi kullanarak etkin eğitim metotları geliştirebilecek bilgiye sahip öğretmen adaylarının da yetiştirilmesi önemli.

5 Eğitim Teknolojilerinde “Akıllı” Cihazlar
Ve Uzaktan Eğitim

6 Günümüzde çağdaş teknolojinin kullanıldığı akıllı tahtalar, tabletler, e-kitaplar vb. cihazlar, etkili öğretim modeli oluşturulmasında önemli bir yer tutuyor. Bu tarz cihazların kullanılması; eğitim sürecinde öğrencilerin öğrenim hızını artırıyor, derslerin daha verimli geçmesini sağlıyor ve teknoloji hakkındaki tutumların değişmesine yardımcı oluyor. Ayrıca cihazların; yeni öğretim yöntemlerinin kazanılması, bilgilerin daha sonra kullanımı için saklanması, derslerin öğrenimi, öğrenci davranışlarının değişmesi ve öğretim materyallerinin geliştirilmesi gibi faydaları da bulunuyor.

7 Uzaktan eğitim modelleri için üretilen yeni teknolojiler sayesinde işlenen, saklanan ve paylaşılan bilgi, artık yeni anlayışlarla ortaya çıkıyor. Bu kapsamda öğretim modellerinde yeni yöntemlerin kullanımı önem kazanıyor. Bugün, yüz yüze eğitimin yanında bilgisayar ve internet destekli bir eğitim sunulması giderek yaygınlaşırken, e-öğrenme ve mobil öğrenme gibi uzaktan eğitim yöntemleri de neredeyse tüm dünyada kullanılmaya başlandı. Mobil cihazların ucuzlaması ve kullanıcı sayısının artmasıyla, mobil internet teknolojileri aracılığıyla erişimi kolaylaştırdı. Böylece mekân sınırı ortadan kalktı ve uzaktan eğitim modeli yaygınlaştı.

8 Teknolojİnİn Eğİtİm BaşarIsIna ETKİSİ
Teknoloji ilerledikçe eğitime olan katkısı da göz ardı edilmemeye başladı. Tarihteki tarih ile alakalı başlıklar yeni güne yakın kelimeler ile değiştirilmeye başlandı. Örneğin önceden Endüstri Çağı olarak bilinen bu isim bilgisayarın ve internetin 1995’ te kullanımının serbestleşmesi ile Enformasyon kelimesi ile değişti. Teknolojinin bu kadar yaygınlaştığı bu dönemde her alanda değişikliğe sebep olan teknoloji her alanda hizmet vermekte. Bu yenilik sayesinde dünya yeni bir çağa adım atmış oldu. Her alanda değişikliğe sebep olan teknoloji eğitim alanında da değişikliğe sebep oldu.

9 Ve gelişmiş ülkelerin muazzam bir şekilde kullanıldığı teknolojik gelişmeler güç haline geldi. Gelişmiş ülkeler teknolojiyi eğitim alanının hemen her yerinde kullanmaya başladılar. Ve bu eğitim süreci ilerledikçe teknolojinin bize katkılarını kanıtlamakta. Bilgisayar teknolojisi eğitimde çok iyi bir şekilde kullanılmaya başladı. Ve teknolojinin eğitime katkısı göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir hal aldı.

10

11 Çin İle Türkiye Arasındaki Eğitimde
Teknolojiyi Kullanmadaki Farklılıklar ÇİN: Çin teknolojiyi eğitim alanında bütün müfredatına uygulamış bir durumda. Öğrencilerine sınıflarda teknolojiyi uzun süreli kullandırmakta. Öğretmenlerin bu alanda bilgisi öğrencilerinden daha fazladır. TÜRKİYE’NİN TEKNOLOJİYE VERDİĞİ DEĞER: Türkiye bu döneme kadar en başarılı gelişimini fatih teknolojisi ile yapmıştır. Eğitim alanında attığı en büyük adım Fatih projesidir. Bu proje ile internet bağlantısı akıllı tahtalara uygulanacaktır ve her öğretmen ve öğrencilere tablet verilecektir. Bu uygulama ile eğitime büyük değer verdiğini gösteren Türkiye ileriye bir adım daha atmış durumda.

12

13 Bu Konular İle Alakalı Yorumlar:
Çinin eğitim alanında teknolojiye verdiği değer teknoloji sayesindeki üretiminde gözle görülür bir biçimde fark edilmiş bir vaziyette. Sınıfların tasarımları dahi bilgisayar kullanımını kolaylaştırmaya yöneliktir. Öğretmenlerin ise öğrencilerine oranla daha fazla bilgi sahibi olması daha mantıklı bir hal almış durumda.

14 Hazirlayanlar: ESRA BAKIR - 160310051 HİLAL ÇETİN - 160310052
ESENGÜL VAR - SÜMEYYE İŞLER


"EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN ETKİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları