Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Figure 11. 72 yaşında bayan hasta. Biyopsi ile non small cell ca olduğu ispatlanan şiddetli COPD nedeniyle cerrahi uygulanamayan hasta RF ablasyon için.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Figure 11. 72 yaşında bayan hasta. Biyopsi ile non small cell ca olduğu ispatlanan şiddetli COPD nedeniyle cerrahi uygulanamayan hasta RF ablasyon için."— Sunum transkripti:

1 Figure 11. 72 yaşında bayan hasta. Biyopsi ile non small cell ca olduğu ispatlanan şiddetli COPD nedeniyle cerrahi uygulanamayan hasta RF ablasyon için refere edildi. BT de kitle 2,5 x 2 cm boyutunda ve sol üst lobta görüldü ve işlem öncesi MR ında kontrast tutuyordu.

2 Lezyon BT altında 3cm genişleyebilen catalli RFA electrot (Boston Scientific Corporation) ile ablate edildi.

3 RF enerjisi 20 dakika süreyle 40 W tan başlanarak 150 W a kadar çıkıldı. Ertesi gün yapılan MR da tümörün güzel bir şekilde kapsandığı görüldü.

4 3 aylık ve 6 aylık kontrollerde ablasyon zonunda kontrast tutulumu görülmedi. 6. ayda ablasyon zonunun küçüldüğü görüldü.


"Figure 11. 72 yaşında bayan hasta. Biyopsi ile non small cell ca olduğu ispatlanan şiddetli COPD nedeniyle cerrahi uygulanamayan hasta RF ablasyon için." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları