Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E-ÖĞRENME SİSTEMİNİN HİZMET İÇİ EĞİTİMDE KULLANILMASI VE E-ÖĞRENME SİTELERİNİN KULLANIM KOLAYLIĞI AÇISINDAN İNCELENMESİ Yasemin BOY Yaşar ARSLAN Doç. Dr.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E-ÖĞRENME SİSTEMİNİN HİZMET İÇİ EĞİTİMDE KULLANILMASI VE E-ÖĞRENME SİTELERİNİN KULLANIM KOLAYLIĞI AÇISINDAN İNCELENMESİ Yasemin BOY Yaşar ARSLAN Doç. Dr."— Sunum transkripti:

1 E-ÖĞRENME SİSTEMİNİN HİZMET İÇİ EĞİTİMDE KULLANILMASI VE E-ÖĞRENME SİTELERİNİN KULLANIM KOLAYLIĞI AÇISINDAN İNCELENMESİ Yasemin BOY Yaşar ARSLAN Doç. Dr. Mevlüt DOĞAN Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Enformatik Bölümü Bilgisayar ABD, Afyonkarahisar

2 ÖZET E-öğrenme, çoğunlukla zaman yetersizliğinden dolayı örgün eğitim alamayan insanların alternatif olarak tercih ettikleri, eğitimi insanlara götüren bir sistemdir. Böylece eğitimde zaman ve mekan birlikteliğinin gerekliliği ortadan kalkmaktadır.

3 Bu çalışmada, hizmet içi eğitimde, Neden e-öğrenme sistemlerine gerek duyulabileceği e-öğrenme sistemleri ile yapılan eğitimin avantajları işlenecektir. Ayrıca, Kullanım problemleri ele alınarak, kullanımda olan beş e-öğrenme sitesi, içerik tasarımı ve kullanım kolaylığı açısından incelenecektir.

4 GİRİŞ Zaman ve mekan birlikteliği olmadan eğitim ihtiyacının karşılanması gereken en geniş sektörlerden biri de hizmet içi eğitimdir. E-öğrenme için kullanılacak teknoloji basit ve hem öğretmenlerin hemde öğrencilerin kolaylıkla kullanabilecekleri şekilde olmalıdır.

5 HİZMET İÇİ EĞİTİM VE E-ÖĞRENME Kurum, kendi personelinin eğitilmesi esnasında, işlerin ve çalışmaların sekteye uğramasından dolayı sıkıntı çekebilir. Eğitime tabi tutulacak kişilerin sayısı ciddi bir iş gücü teşkil ediyorsa sorun daha da büyüyecektir.

6 AVANTAJLAR Eş zamanlı çalışma ve eğitim Farklı ortamlara taşınabilme Geniş eğitim imkanı

7 AVANTAJLAR Eğitim ve personel takibi Tekrar geriye dönüp bilgi tazeleme isteği Eğitime ayak uydurma

8 E-ÖĞRENME SİTELERİNİN İNCELENMESİ Tablo 1. Web sitelerinin kullanıcılar tarafından değerlendirilmesi (Web Watch)

9 Tasarım eğitim ekranlarının tasarımı İçerik içeriğin incelenip hazırlanması sitedeki sunum olanakları bilginin hazırlanışı, sunuş şekli ve sırası

10 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ “İDÖ” http://www.ido.sakarya.edu.tr/

11 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Ders sayfası Forum TakvimYardımcı kaynaklarDers dizini

12 AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ “İnternetle Uzaktan Eğitim Sistemi” http://www.yesevi.net/

13 AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ Ders arayüzü

14 MALTEPE ÜNİVERSİTESİ “MUZEM” http://muzem.maltepe.edu.tr/uzaktan_egitim.htm

15 MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Öğrenci yönetim ekranı

16 UNIVERSITY OF WATERLOO “Distance Education” https://uwangel.uwaterloo.ca/uwangel/frames.aspx

17 UNIVERSITY OF WATERLOO Ders ekranı

18 UNIVERSITY OF SOUTH CAROLINA “Continuing Education” http://opencampus.elementk.com/educate

19 UNIVERSITY OF SOUTH CAROLINA Ders ekranı not alanı sözlük konu haritası

20 SONUÇ Ana sayfa kullanım kolaylığı e-öğrenme portalına erişim kolaylığı e-öğrenme portal kullanım kolaylığı İçerik kullanım kolaylığı Ahmet Yesevi Ü. 5224 Maltepe Üniv. 2531 Sakarya Üniv. 3543 Univ. of Waterloo 3133 U. South Carolina 3044 + sayısıpuanaçıklama 16-205“hemen buldum” 13-164“kolay buldum” 9-123“aradım ve buldum” 5-82“çok aradım ama buldum” 1-31“çok zor buldum” 00“kesinlikle bulamadım”

21 TEŞEKKÜRLER.. yaseminboy@aku.edu.tr


"E-ÖĞRENME SİSTEMİNİN HİZMET İÇİ EĞİTİMDE KULLANILMASI VE E-ÖĞRENME SİTELERİNİN KULLANIM KOLAYLIĞI AÇISINDAN İNCELENMESİ Yasemin BOY Yaşar ARSLAN Doç. Dr." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları