Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Web 2.0 Nedir Eğitimde Nasıl Kullanılır?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Web 2.0 Nedir Eğitimde Nasıl Kullanılır?"— Sunum transkripti:

1 Web 2.0 Nedir Eğitimde Nasıl Kullanılır?
Adı Soyadı : Serkan YILDIZ No : Bölüm : Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf Örgün Eğitim

2 Eğitimdeki Teknolojiler
Web 2.0 Facebook Wordpress Youtube Wikipedia Blogger Web 2.0 araçlarından olan Facebook, Wordpress, Youtube, Web 2.0, Wikipedia, Forum anlatacağız .

3 "Web 2.0” NEDİR ? 2004 yılında ortaya atılmış bir kavramdır.
Yazılım geliştiricilerinin ve kullanıcıların mevcut Web teknolojilerinden yararlanışlarındaki değişimi yansıtır. Eğitimde Web 2.0 araçları öğrencilerin bilgiye daha kolay ulaşmasını sağlamakla beraber kendi düşüncelerini de sosyal ağlarda paylaşma imkanı sunmaktadır.

4 Facebook WordPress Youtube Wiki Blogger

5 Facebook Facebook bir sosyal paylaşım ağıdır.İnsanların arkadaşlarıyla,akrabalarıyla,aileleriyle iletişim kurmasını ve bilgi alışverişinde bulunması sağlayan sosyal paylaşım sitesidir. Facebook Inc, insanların arkadaşlarıyla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal paylaşım web sitesidir.

6 Wordpress WordPress nedir, ne işe yarar ?
WordPress nerelerde kullanılıyor ? WordPress site yapısı nasıldır ? WordPress’in faydaları nelerdir ?

7 -WordPress nedir? WordPress bir içerik yönetim sistemidir. Matt Mullenweg tarafından oluşturulan bu sistem zaman içerisinde kullanıcılarının ilgisiyle kendine özgü bir ekosistem haline gelmiştir. Bugün bazı büyük firmaların da aralarında olduğu pek çok internet sitesi alt yapısında bu sağlam ve esnek sistemi kullanmaktadır. 

8 -WordPress nerelerde kullanılıyor ?
WordPress esas olarak blog yazarları için tasarlanmış olsa da kullanım alanı zamanla genişlemiş ve e-ticaret sitelerinden portfolyo sitelerine kadar uzanan geniş bir yelpazede kullanılabilir hale gelmiştir.

9 - WordPress site yapısı nasıldır ?
Standart bir WordPress sitesini incelediğinizde açılış sayfasında en son yazılan blog yazılarının kısa özetlerini görürsünüz. Sitede temel olarak “Sayfalar” ve “Yazılar” vardır. Sayfalar daha az sayıdadır ve daha ön plana çıkarmak isteyeceğiniz bilgiler içindir.

10 - WordPress’in faydaları nelerdir ?
İçerik Yönetim Sistemi demek çok sayıda yazı, resim ve belki de video demektir. Az sayıda içeriği yönetmek kolaydır ama bu sayı arttıkça size bir yardımcı şart olacaktır. Web sitesi sahibi iseniz bazen sayfa yapısını değiştirmek istersiniz, bazen yazı yazmak istersiniz, bazen bir şeyler yüklemek veya silmek istersiniz.

11 Youtube Youtube, dünyanın en büyük video  portalıdır. YouTube, bir video barındırma web sitesidir. 15 Şubat 2005'te 3 eski PayPal çalışanı tarafından kurulmuştur. Günlük ortalama 100 milyon video izleniyor. Ayda da ortalama 20 milyon ziyaretçi siteye giriyor.

12 Wiki'yi eğitimde nasıl kullanırız?
Wiki nedir, ne işe yarar? Wiki'yi eğitimde nasıl kullanırız?

13 - Wiki nedir, ne işe yarar?
Herkesin üzerinde istediği gibi düzenlemeler yapmasına izin veren bilgi sayfaları topluluğudur. Gruplar wiki sayesinde geniş dokümantasyonlar oluşturabilir,bu belgeler arasındaki sürüm farklılıklarını takip edebilir.

14 - Wiki'yi eğitimde nasıl kullanırız?
Öğrencilerin aktif olmasını sağlar.Zaman kazandırır,tartışma ve geribildirim sunar.eğitimde wiki tartışma-geribildirim sağlayabilmektedir.katılımı artırır ve sınıfı duvar arasından çıkarır.kitlelere ulaşır ve çalışma kolaylığı sağlar.

15 Blogger Blog, eskiden ajanda tarzı defterlerimize yazdığımız günlüklerin internet ortamında tutulması fikriyle ortaya çıkmış küçük websiteleridir diyebiliriz. Bizler günlüklerimizi internet ortamında tutabileceğimiz gibi, onları arkadaşlarımızla ve herkesle de paylaşabiliyoruz.

16 Blogların diğer bir avantajı da insanların yorumlarıyla blogunuza katkı yapabilmeleridir. Böylece yazdığınız konularla ilgili daha ayrıntılı bilgi ve fikirlere ulaşmak mümkün oluyor. 

17 Kaynakça http://www.internetdersleri.net/blog-nedir-ne-ise-yarar


"Web 2.0 Nedir Eğitimde Nasıl Kullanılır?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları