Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Web Tasarım Maliyeti Bir web sitesine sahip olmak için üç tür ödeme yapılır. 1. Web sitesinin ismi (domain name) için yapılan ödeme. 2. Web sitesinin barındırılması.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Web Tasarım Maliyeti Bir web sitesine sahip olmak için üç tür ödeme yapılır. 1. Web sitesinin ismi (domain name) için yapılan ödeme. 2. Web sitesinin barındırılması."— Sunum transkripti:

1 Web Tasarım Maliyeti Bir web sitesine sahip olmak için üç tür ödeme yapılır. 1. Web sitesinin ismi (domain name) için yapılan ödeme. 2. Web sitesinin barındırılması ve yayınlanması (hosting) için yapılan ödeme. 3. Web sitesinin tasarım maliyeti için yapılan ödeme.

2 1.Domain isim kaydı (web sitesi alan ismi) Öncelikle kendinize ait bir web sitesi ismi (domain ismi) almanız gerekir. Örneğin www.deneme.com Sonu ".tr" ile biten alan adları www.nic.tr adresine, sonu ".tr" dışında olan alan adları Internic'e kaydettirilmektedir. www.nic.tr

3 Uzantısı.tr olan domainlerin tescil işlemleri en geç bir hafta içerisinde tamamlanmakta ve belge gerektirmektedir. Diğer domainlerin tescil işlemleri aynı gün bitmekte ve herhangi bir belge istenmemektedir.

4

5 2. Web Tasarımı Web sitenize ait sayfaların tasarımını yapmanız veya yaptırmanız gerekir. 2. Web Tasarımı Web sitenize ait sayfaların tasarımını yapmanız veya yaptırmanız gerekir. Tasarım maliyeti web sayfalarınızın dizaynı için harcanan saat miktarına göre hesaplanmaktadır. miktarına göre hesaplanmaktadır.

6 Firmanın hazırlanan ilk tasarım deneme versiyonu internet üzerinden müşterilere sunulur. Sitelerinin tasarımı kişi veya kurum imajına yakışır ve destekleyici olmasına büyük önem verilmeli.

7 Bütün bunların yanı sıra sitenin yapısına uygun hareketli animasyonlar, Java, Flash ve bir çok multimedia uygulamaları da kullanılmaktadır. Tasarım maliyeti, yaptığımız web tasarımının özellik ve boyutlarına göre, site yapımda kullanılacak programlama dillerine göre değişmektedir.

8 3. Web Sitesi Hosting Hazırladığınız sitenizin için belirli bir server'de hafıza kiralamanız gerekir, buna web sitesi hosting (bulundurma) denmektedir. Size hosting hizmeti veren firmanın serverlerinin modern, süratli ve güvenilir (ilave enerji ve jeneratör destekli) olmasına dikkat edilmeli. 3. Web Sitesi Hosting Hazırladığınız sitenizin için belirli bir server'de hafıza kiralamanız gerekir, buna web sitesi hosting (bulundurma) denmektedir. Size hosting hizmeti veren firmanın serverlerinin modern, süratli ve güvenilir (ilave enerji ve jeneratör destekli) olmasına dikkat edilmeli. Hosting Ödemeleri 3 ayda bir veya 1 yıllık peşin olarak yapılmaktadır.

9

10 WEB SİTE YAPIM SÜRECİ ÖN GÖRÜŞME ÖN GÖRÜŞME Müşterilerin şahsi ve sektörüne uygun beklentilerini ve ihtiyaçlarını tespit etmeli. ürünleri dökümanları, katalogları, broşürleri incelemeli. Sektörünü tanımalı. Firmanın faaliyet alanları ve hizmetleri konusunda bilgileri aldıktan sonra sizin ve müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir web paketi oluşturulmalı. Müşterilerin şahsi ve sektörüne uygun beklentilerini ve ihtiyaçlarını tespit etmeli. ürünleri dökümanları, katalogları, broşürleri incelemeli. Sektörünü tanımalı. Firmanın faaliyet alanları ve hizmetleri konusunda bilgileri aldıktan sonra sizin ve müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir web paketi oluşturulmalı.

11 ARAŞTIRMA VE ANALİZ ARAŞTIRMA VE ANALİZ Müşteriden gerekli içerik malzemelerini aldıktan sonra bu bilgiler çerçevesinde, sektörle ilgili araştırmalar yapar, tasarımda kullanılabilecek, resim ve bilgileri toplar, aynı sektörde faaliyet gösteren web sayfalarını inceler, sektörün ve hedef müşteri kitlesinin hakkında bilgi sahibi olunur. Böylece yapılacak web sayfası için en etkili stratejileri belirlenir. Müşteriden gerekli içerik malzemelerini aldıktan sonra bu bilgiler çerçevesinde, sektörle ilgili araştırmalar yapar, tasarımda kullanılabilecek, resim ve bilgileri toplar, aynı sektörde faaliyet gösteren web sayfalarını inceler, sektörün ve hedef müşteri kitlesinin hakkında bilgi sahibi olunur. Böylece yapılacak web sayfası için en etkili stratejileri belirlenir.

12 TASARIM TASARIM Görsellik - İşlevsellik Grafik tasarımı Kullanımı kolaylığı Hareketli uygulamalar Pazarlamada etkinlik gibi esasları benimseyerek web tasarıma başlanır ve yapılan ana sayfa test yayınına alınarak en kısa zamanda müşteriyle paylaşılır. Görsellik - İşlevsellik Grafik tasarımı Kullanımı kolaylığı Hareketli uygulamalar Pazarlamada etkinlik gibi esasları benimseyerek web tasarıma başlanır ve yapılan ana sayfa test yayınına alınarak en kısa zamanda müşteriyle paylaşılır.

13 YAYINLAMA YAYINLAMA Ortalama olarak, web sitenin kapsamına göre 1 ile 2 hafta arasında tamamlanan sayfa yayına verilerek sonuçlandırılır. Ancak web sayfaları güncelleme ve teknik desteğe her zaman açık olmalı. Ortalama olarak, web sitenin kapsamına göre 1 ile 2 hafta arasında tamamlanan sayfa yayına verilerek sonuçlandırılır. Ancak web sayfaları güncelleme ve teknik desteğe her zaman açık olmalı. Web tasarımı yapılan sitelerin, site yönetimi ve teknik desteği verilmelidir.

14

15 Yasemin BALTA Afyon Kocatepe Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Web Grubu


"Web Tasarım Maliyeti Bir web sitesine sahip olmak için üç tür ödeme yapılır. 1. Web sitesinin ismi (domain name) için yapılan ödeme. 2. Web sitesinin barındırılması." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları