Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNTERNET.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNTERNET."— Sunum transkripti:

1 İNTERNET

2 BİLGİSAYAR AĞI 2 veya daha fazla bilgisayarın birbirine bağlanması ile oluşan yapıya bilgisayar ağı denir. Bilgisayar ağı kurulumundaki amaç, diğer bilgisayarların kaynaklarını kullanmaktır. Örneğin BT sınıfında bir bilgisayar ağı vardır ve ana bilgisayar diğer bilgisayarları kontrol edebilir, dosya paylaşımı yapabillir.

3 İNTERNET NEDİR İnternet, dünya üzerindeki bilgisayarların birbirine bağlanması sonucu oluşan bilgisayar ağıdır.

4 İNTERNET İnsanların her geçen gün gittikçe artan "bilgiyi saklama/paylaşma ve ona kolayca ulaşma" istekleri sonrasında ortaya çıkmış bir teknolojidir. Bu teknoloji yardımıyla insanlar pek çok alandaki bilgilere kolay, ucuz, hızlı ve güvenli bir şekilde erişebilmektedir. Internet’i bu haliyle bir bilgi denizine, ya da büyükçe bir kütüphaneye benzetebiliriz.

5 İNTERNET Günümüzde internet iletişim, bilgiye ulaşma, alışveriş, e-devlet, hizmet alımı alanlarında kullanılmaktadır. Gün geçtikçe internetin kullanıldığı alanlar artmaktadır. Bu nedenle, interneti doğru ve etkili kullanma gün geçtikçe daha da önemli hale gelmektedir.

6 WEB SİTESİ Web sitesi, internet üzerinde bilgilerin paylaşıldığı ve diğer internet kullanıcılarının ulaşabildiği alanlardır. İnternet siteleri server adı verilen güçlü bilgisayarlarda bulunur. Bir web sitesine girdiğinizde, bilgisayarınız web sitesinin bulunduğu server ile iletişime geçerek telefon hatları üzerinden bilgileri alır ve bilgisayarınız üzerinde tarayıcı adı verilen programlar ile görüntülenmesini sağlar.

7 WEB ADRESLERİ Her internet sitesinin bir adresi bulunmaktadır. İnternet sitesi adresleri 4 bölümden oluşur.

8 Web adresleri ve www tüm web sitelerinde sabit olarak bulunur. Site adı, her sitenin kendine ait bir adresi bulunur. 3. bölüm sitenin ne tür bir kuruma ait olduğunu belirten site uzantısıdır. Site uzantısı sitenin ait olduğu kuruma göre değişir. Başlıca kullanılan site uzantıları şöyledir: .org Ticari olmayan organizasyonlar .net Internet'le ilgili kurumalar .edu Eğitimle ilgili kurumlar için kullanılır. .gov Devlete ait kurumlar .mil Askeri kurumları gösterir. .com Ticari firmalar .k12 ilk ve orta öğretim okulları Örnek: - Genelkurmay başkanlığı - Orta Doğu Teknik Üniversitesi - Arçelik Firması

9 WEB tarayıcılar Tarayıcılar internette gezinmek için kullanılan programlardır. Web siteleri server adı verilen uzak bilgisayarlarda bulunur. Tarayıcılar, bizim istediğimiz sayfaları açmamızı ve uzak bilgisayarlardan gelen web site içeriklerinin gösterilmesini sağlar. Yaygın olarak kullanılan tarayıcılar şunlardır: İNTERNET EXPLORER GOOGLE CHROME MOZİLLA FİREFOX

10 WEB TARAYICILAR Web tarayıcılar temel 2 bölümden oluşur. Adres çubuğuna girilmek istenen web sitesinin adresi doğru bir şekilde yazılır. Tarayıcı siteyi bularak gelen bilgileri sayfa alanında gösterir.

11 ARAMA MOTORLARI İnternette bulanan milyonlarca site içerisinden aradığımız bilginin hangi sitede bulunduğunu bilmemiz çok mümkün değildir. Arama motorları, aradığımız bilginin bulunduğu web sitesini bulmaya yarar. ÖRNEK:

12 ARAMA MOTORLARI Arama motorunda arama yaptıktan sonra bir siteye tıklandığında o siteye bağlanılır. Adres çubuğunda o sitenin adresi görüntülenir.


"İNTERNET." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları