Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

UZAKTAN EĞİTİM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "UZAKTAN EĞİTİM."— Sunum transkripti:

1 UZAKTAN EĞİTİM

2 UZAKTAN EĞİTİM Uzaktan Eğitim Nedir? Neden Uzaktan Eğitim? Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır? Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları? Uzaktan Eğitimde Öğretmen Rolleri

3 UZAKTAN EĞİTİM UZAKTAN EĞİTİM NEDİR? Uzaktan eğitim farklı mekanlarda bulunan öğrenci, öğretmen ve öğretim materyallerinin çeşitli teknolojiler aracılığıyla bir araya getirildiği kurumsal eğitim faaliyetidir.

4 UZAKTAN EĞİTİM NEDİR?

5 UZAKTAN EĞİTİM Neden Uzaktan Eğitim Uzaktan Eğitim Geniş Bir Öğrenci Kitlesine Hitap Edebilir Uzaktan eğitim;eğitimin sınırlarını(zaman, mekan, maliyet,...) en aza indirmektedir. Eğitim almak için çeşitli sınırlara takılan bireyler de günümüzde uzaktan eğitimi tercih etmeye başlamışlardır. Böylece uzaktan eğitim geniş bir öğrenci kitlesi kazanmıştır.

6 Neden Uzaktan Eğitim Uzaktan Eğitim Yaşam Boyu Öğrenmeyi Destekler:
Zaman, mekan, öğrenci hızı vb. konulardaki esnekliğinin yanı sıra yaş konusunda da bağımsızlık sağlamaktadır.

7 UZAKTAN EĞİTİM Neden Uzaktan Eğitim Uzaktan Eğitim Zaman ve Mekan Açısından Esneklik Sağlar Öğrenciler eğer kendi programlarına uygunsa veya istekleri doğrultusunda seçim yaparlarsa karşılıklı ve eş zamanlı yapılan eğitimlere katılırlar.

8 Neden Uzaktan Eğitim Uzaktan Eğitim Öğrenci Merkezlidir
Uzaktan eğitimin ortaya çıkış amacı dahil olmak üzere tüm öğeleri uzaktan eğitimin öğrenci Merkezli Eğitim sunduğunun bir göstergesidir.

9 UZAKTAN EĞİTİM Neden Uzaktan Eğitim Daha az bütçe ile daha fazla kişi eğitim görebilir: Ulaşım, yiyecek, kalacak yer, işte çalışamama(zaman kısıtlı olduğu için) gibi bir çok ekonomik götürüsü olan nedenlerden uzakta; eğitime devam etme olanağı sağlar.

10 Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
Uzaktan eğitim hizmetleri artık, web sayfaları üzerinden verilmektedir. Verilen eğitimle ilgili ders içerikleri senkron ve asenkron şekillerde bir web editör programı yardımıyla hazırlanan web sayfası vasıtasıyla yayınlanarak öğrencilere ulaştırılır.

11 Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
ASENKRON Asenkron uygulamalarda, ders içeriği öğrenene, web teknolojileri aracılığıyla hareketli resim, animasyon, ses ve video gibi eğitsel materyallerle farklı zamanlı olarak sunulur.

12 Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
ASENKRON Animasyon:

13 Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
ASENKRON Video:Öğretim içeriği video şeklinde hazırlanmış olarak hizmete sunulmuştur.

14 Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
ASENKRON Forumlar ve Bloglar Forum aracılığıyla tüm katılımcılar bir arada bulunabilir, görüşlerini paylaşabilir, ortak çalışmalar yürütebilir.

15 Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
SENKRON Uzaktan eğitimde eğitmen ve öğrencinin aynı zamanda etkileşime girmesi haline senkron uzaktan eğitim denir. Örneğin Çevrimiçi canlı sınıf uygulamaları, çevrimiçi mesajlar, tele-seminer, video konferans.

16 Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
SENKRON Canlı Sınıf Uygulaması: Öğretmenlerin canlı olarak ders anlattıkları, öğrencilerin anında soru sorup cevap alabildikleri, kendi aralarında tartışmalar yapabildikleri ortamdır.

17 Uzaktan Eğitimin Uygulandığı Programlar
Önlisans Programları Bilgisayar Programcılığı Dış Ticaret Bankacılık ve Sigortacılık

18 Uzaktan Eğitimin Uygulandığı Programlar
Yüksek Lisans Programları Enformatik Sermaye Piyasası Uzmanlığı Finansal Ekonometri Lisans Programları İktisat Maliye Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri

19 UZAKTAN EĞİTİMDE EĞİTİCİLERİN ROLLERİ
Konu Uzmanı Süreç Kolaylaştırıcısı Teknoloji Uzmanı Değerlendirme Uzmanı Rehber Materyal Geliştirmecisi Yönetici Araştırmacı Öğretim Tasarımcısı

20 Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi

21 UZAKTAN EĞİTİM ÖZET Uzaktan Eğitim öğrenci ve öğretmenin eğitime değişik mekanda katılmasıdır. Eğer eğitmen ve öğrenci aynı anda etkileşime girerlerse buna senkron uzaktan eğitim zaman gecikmeli olarak etkileşime girerlerse buna asenkron uzaktan eğitim denir.

22 UZAKTAN EĞİTİM DEĞERLENDİRME Sunum ile uzaktan eğitim hakkındaki fikirlerinizde herhangi bir değişiklik oldu mu? Uzaktan eğitim almak ister miydiniz? Bölümünüze uzaktan eğitimle devam etme imkanı verilse uzaktan eğitimi mi örgün eğitimi mi tercih edersiniz?

23 KAYNAKLAR


"UZAKTAN EĞİTİM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları