Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ DİĞER KONULAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ DİĞER KONULAR"— Sunum transkripti:

1 ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ DİĞER KONULAR
Sosyal Ağlar Podcastlar Vikiler Web Günlükleri Web Quest Sorgulayıcı Öğrenme Bağlı Öğretim Mobil Öğrenme Thinkquest

2 Sosyal Ağlar İçeriği kullanıcılar tarafından oluşturulmuş, her türlü paylaşımın tek yönlü veya çift yönlü yapıldığı sitelerdir. Genelde üyelere açıktır.

3 PodCast Çoğunlukla dizi halindeki dijital medya ürünlerinin (radyo programları, videolar vs.) internet üzerinden -genellikle feed (besleme) yoluyla- bilgisayar ve taşınabilir cihazlara (cep telefonu, tablet vs.) indirilebilecek şekilde yayınlanmasıdır. Bu şekilde indirilmiş dosyalara ise podcast denir.

4 Podcast sözcüğü 2000'li yıllarda "iPod" sözcüğündeki pod (küçük kapsül) ve "broadcast" (yayın) sözcüklerinden oluşturulmuştur. Podcastlar ilk defa iPod için geliştirilmiş olmakla birlikte podcast tabiri günümüzde sadece iPod için kullanılmaz.

5 Podcast sisteminin internetten bir programın ses ya da video kaydını indirmekten farkı beslemelerin (feed) kullanılması ve böylece her yeni bölümü özel yazılımların izleyerek otomatik olarak yükleniyor olmasıdır Podcast sistemi sayesinde amatör ya da profesyonel radyo/televizyon programlarına abone olunarak herhangi bir zamanda, herhangi bir cihazla izlenebilir.

6 Wikiler Wiki; kullanıcıların büyük bir kısmını kolaylıkla zenginleştirip biçimlendirebildikleri bir internet sitesidir. Bir sözlükten ya da kaynaktan sürekli olarak bulunamayacak bilgilerin kullanıcı katılımları ile sürekli geliştirilip erişime açılır.

7 Web Günlükleri Blog: WeBLogger: Web Günlüğü
Teknik bilgi gerektirmeden, kendi istedikleri şeyleri, kendi istedikleri şekilde yazan insanların oluşturabildikleri, günlüğe benzeyen web siteleridir. İsteğe bağlı olarak diğer kullanıcılar da katkı yapabilir, yorum yapabilir. İçerik mutlaka tarihe göre sıralanmalıdır.

8 Web Quest (Ağ Araştırması)
Öğrencinin etkileşim içinde olduğu bilginin belli bir ölçüde veya tamamen internet üzerindeki kaynaklardan veya video konferans aracılığıyla sağlandığı araştırma yönelimli bir aktivitedir Webquest teknolojisi büyük oranda yapısalcı akıma dayanmaktadır. Diğer bir tanımla webquest ; Öğrencilerin kullandıkları bilgilerin bir bölümünün veya tamamının Internet kaynaklarından geldiği, araştırmaya/sorgulamaya yönlendiren bir etkinliktir.

9 Sorgulayıcı Öğrenme (Sokratik Öğrenme: Inquiry Öğrenme)
Bir olay, problem ya da durum hakkında doğruya ulaşmak için sorgulayarak bilgi edinme sürecidir. Aşamaları: Soru sorma, keşfetme, oluşturma, tartışma, değerlendirme (yansıma) Özellikle Fen ve Teknoloji derslerinde kullanılır.

10 Think Quest Think Quest, öğretmen ve öğrencilere eğitim projeleri oluşturma, web sitesi yarışmasına katılma ve öğrenci projelerinden oluşan bir kitaplıkta gezinme olanağı sağlayan platformdur. Think Quest kapsamında, eğitim projeleri sınıf müfredatına dâhil edilir. Konu öğrencilere atanır. Atanan konuyla ilgili öğretmenler davet edilir ve diğer Think Quest kullanıcılarıyla işbirliği yapılabilir

11 Durumsal-Bağlı Öğretim
Durumsal-Bağlı öğretim, öğrencilerin verilen problem temelli bir öykünün içinde öğrenmesini ön gören bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım içinde öğrenciler verilen problemi incelerken, problemin çözümü için gerekli olan çözümü geliştirirken “gerçekçi bir rol” içine girerler.

12 Örneğin, öğrenciler temel uçuş bilgilerini, hava akımı konusunu, yerçekimini, türbülansı ve aerodinamik kuralları öğrenirken ve araştırırken bir pilotu canlandırmak zorunda kalırlar. Tüm öğrenme ve öğretme etkinlikleri bir içeriğe göre hazırlanmış bir problem durumu ya da durum çalışmasına dayanan bir “olay” etrafında gerçekleştirilir.

13 Mobil Öğrenme Eğitim ihtiyaçlarını mobil araçlar yardımıyla karşılamayı düşünen bir uzaktan eğitim modelidir. İçeriğin PDA’ler, cep telefonları veya mp3 çalarlar vasıtasıyla sunulmasını hedefler. Öğrencilere, her an her yerde eğitim alma şansını sağlamasıyla birlikte çok faydalı olabilecek bir eğitim sunum modeli karşımıza çıkmıştır.


"ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ DİĞER KONULAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları