Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Eğitimde Web 2.0 Kullanımı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Eğitimde Web 2.0 Kullanımı"— Sunum transkripti:

1 Eğitimde Web 2.0 Kullanımı
Hazırlayan: Ayşe Akıncı

2 Giriş Bu slayt web 2.0 hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Bu sunudan sonra şu gibi sorular cevabını bulacaktır. Web 2.0 Nedir? Web 2.0 eğitimde nasıl ve neden kullanılır? Web 2.0 eğitim araçları nelerdir?

3 Web 2.0 Nedir? Web 2.0, internet sitelerinin bilgi barınağı olmasının yanı sıra onları işleyen bir platform haline getiren, internet kullanıcılarının ortaklaşa ve paylaşarak yarattıkları sistemdir.

4 Web 2.0’da; Kullanıcı sadece bilgiyi almaz, bu bilgiyi işleyip paylaşabilir. İnternet kullanıcısını pasiflikten kurtarır (yorum yapma, beğenme gibi eylemler vs. ) Böyle ortamlarda salt bilgi bulunmaz, bilgiler sürekli yenilenir.

5 Eğitimde Web 2.0 Kullanımı
Eğitimde web 2.0 kullanımı ise, web 2.0’ı destekleyen siteler yoluyla eğitim-öğretim sürecinin gerçekleşmesidir. Web 2.0 ile öğrenme bilgisayar destekli eğitim ile ortak olan özelliklerini sunarak ve daha geniş kitlelere hitap ederek etkin öğrenmeyi sağlamayı hedeflemiştir.

6 Eğitimde Web 2.0 Neden Kullanılmalı?
Grup çalışmasının gelişmesini sağladığından, Etkili öğrenme gerçekleşmesinden, Öğrencinin eğlenerek öğrenmesinden, İlgi çekici olduğundan, Öğrencilerin üst düzey düşünmelerine olanak sağladığından kullanılmalıdır.

7 Eğitimde Web 2.0 Nasıl Kullanılmaktadır?
Öğrenciler için tekrar imkanı sağlar. Konunun ve dersin değerlendirme bölümünün Web 2.0 araçları yardımı ile yapılmasını sağlar. Uygulamalar araştırmalar genellikle web 2.0 ile yürütülebilir.

8 Eğitimde Kullanılan Web 2.0 Araçları
Blog Wiki Twitter Rss Podcast

9 Blog Bir sayfa üzerinde, tarihe göre sıralanarak, listelenmiş içeriklerden oluşan web sayfalarıdır. Ağ Günlüğü olarak da adlandırılabilir. Öğrenciler bir araya gelip bu ortamda tartışmaya katılabilir veya başka bir blog yazarının yazılarını takip edebilir, yorumlayabilir, paylaşabilir.

10 Wiki İnsanların web sayfaları üzerinde isteği değişikliği yapma imkanı sağlayan bilgi sayfaları topluluğudur. Gruplar wiki sayesinde kolayca geniş dokümantasyon hazırlayabilir. Kolay kullanımıyla eğitimde ve bilgi paylaşımında kullanılabilir.

11 Twitter Twitter bir sosyal ağ ve mikroblog sitesidir. Burada 140 karakterle sınırlı olarak her şey yazılabilir. Eğitimde genel olarak tartışma ortamı yaratmak ve eleştirel düşünceyi geliştirmek için kullanılmaktadır.

12 RSS RSS, genellikle haber sağlayıcıları, bloglar, podcastler tarafından kullanılan, yeni eklenen içeriğin kolaylıkla takip edilmesini sağlayan özel bir XML dosya formatıdır. RSS teknolojisi ile sitelere abone olunmaktadır. RSS olarak sunulan içerik web sitesinde sunulan içeriğin tamamını, özetini veya sadece başlığını içerebilir.

13 Podcast Dijital medya dosyalarının taşınabilir medya oynatıcılarda veya bilgisayarda oynatılmak üzere internet üzerinden beslemeler yoluyla dağıtımıdır. Sınıf içinde dersle ilgili içerikler; örneğin yapılan sınıf gezilerinin yorumları, yazılan şiirler, ödevler öğrenciler tarafından podcast haline getirilip hem sınıf arkadaşlarıyla hem de öğretmenleriyle paylaşmaları sağlanabilir.

14 Yararlanılan Kaynaklar
Web 2.0 Araçlarının Eğitim Amaçlı Kullanımı Web 2.0 la Hayatı Kolayla Web 2.0 Araçları


"Eğitimde Web 2.0 Kullanımı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları