Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DİCLE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (AKADEMİKWEB)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DİCLE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (AKADEMİKWEB)"— Sunum transkripti:

1 DİCLE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (AKADEMİKWEB)
Abdullah BAYKAL ,Fahri ÇAKAR Emin ERDAŞ, Özlem PEKER DİCLE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİR BAŞKANLIĞI DİYARBAKIR

2 AKADEMİKWEB AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ
Akademik Personelin bilgilerini bir veritabanında tutarak gerekli rapor ve listelemelerin yapılabilmesini sağlar.

3 AKADEMİKWEB AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ
Veri Tabanı Yapısı ve Geliştirme Araçları Veritabanı yönetimi için MySQL kullanıldı. Tüm Akademik personelin özlük bilgileri personel otomasyonundan çekildi ve veritabanına işlendi. Kullanıcılara yönetim paneline girebilmeleri için sicil no ve T.C. kimlikten oluşan benzersiz username ve password üretildi. Kullanıcıların yayınlarını ve ders dosyalarını ekleyebilecekleri tablolar yaratıldı. Bu tablolar sicilno alanıyla birbiriyle ilişkilendirildi. Kodlama PHP ve JavaScript ile yapıldı.

4 AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ ANA SAYFA

5 AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ ANA SAYFA
Akademik Web Ana Sayfası başlıca bölümleri: Fakülte, Bölüm ve Anabilim dalı esasına göre oluşturulmuş erişim seçenekleri Hızlı arama menüleri ve Linkler bölümü Akademik Personel Dağılım Tablosu Birimler bazında yıllara göre akademik yayın dağılımı Belirtilen yıla veya yıl aralığına göre akademik yayın sayısı Anketler Yönetim Paneli ( Personel Girişi )

6 Fakülte,Bölüm,Anabilim Dalı Sırasında Arama
Yana açılan bu menü bölümünde fakülte, bölüm ve anabilim dalı seçildiğinde ,seçilen kriterlere uygun personel listesi ekrana gelecektir. Buradan “seç” butonu ile istenilen personel bilgilerine ulaşılabilir.

7 Hızlı Arama Menüleri ve Linkler Bölümü
Bu bölüm hızlı arama adı altında , üç ayrı fonksiyonda arama yapan ve Gerekli olabileceğini düşündüğümüz sayfalara linklerin açıldığı bölümdür. Adına veya Soyadına göre arama yaparken açılan form üzerine girilen bilgiler doğrultusunda açılan pencereden yine seç butonu yardımı ile personel kişisel bilgilerine ulaşmak mümkün olmaktadır.

8 Hızlı Arama Menüleri ve Linkler Bölümü (Dvm)
Kadro unvanına göre yapılan bu arama türünde açılan menüden unvan seçimi yapılır .Ara butonu ile seçilen unvandaki personel soyadı sırasında listelenir. Buradan seç butonu ile kişisel bilgilere ulaşılabilir.

9 Hızlı Arama Menüleri ve Linkler Bölümü
Bilimsel yayın türüne göre arama yaparken sadece yayın ve yılına göre arama yapılabileceği gibi yayın, yayın türü ve yıl aralığında da arama yapılabilir.

10 Akademik Personel Dağılım Tablosu
Akademik Personel Dağılım Tablosu , akademik web veritabanı üzerindeki akademik personel kadro unvanları baz alınarak sonuç vermektedir.

11 Birimler bazında yıllara göre akademik yayın dağılımı
Seçilen yıl kriterine bağlı olarak birimlerin bilimsel faaliyetlerini veren bir dağılım tablosudur. Akademik WEB veritabanındaki bilgiler baz alınarak oluşturulur. Birimlerin faaliyetlerini yıllara göre kıyaslayabilecekleri gibi diğer birimlerle de kıyaslamalarına olanak verir.

12 Anketler Akademik personel ve diğer site ziyaretçilerine yönelik anketler….

13 AKADEMİK WEB YÖNETİM PANELİ
Resim Ekleme Bilgi Güncelleme Yayın Güncelleme Ders Dosyası Ekleme Şifre Değiştirme

14 AKADEMİK WEB YÖNETİM PANELİ
Ana Ekran Yönetim Panelinin ana ekranında sistemdeki resminizi değiştirebilece-ğiniz, bilgilerinizi, yayın-larınızı ve ders dosyanızı güncelleyebileceğiniz,şif-renizi değiştirebileceğiniz bir menü bulunuyor…

15 AKADEMİK WEB YÖNETİM PANELİ
Resim Güncelleme Bu bölümde sistemde mevcut bulunan resminizi değiştirebilirsiniz… Yapmanız gereken tek şey gözat düğmesinden bilgisayarınızda bulunan .JPG uzantılı resminizi seçmek ve yükle düğme-sine tıklamak…

16 AKADEMİK WEB YÖNETİM PANELİ
Yayın Güncelleme Makale,bildiri,kitap gibi yayınlar bu bölümde eklenip, güncellenebilir… Eklenen yayınların görülmesi için “Yayınları Göster” linki kullanılır…

17 AKADEMİK WEB YÖNETİM PANELİ
Ders Dosyası Ekleme Girilen derslerin içerikleri bu bölümde eklenip, güncellenebilir. Burada dersin kodunu girilmelidir… Veri girişi yapıldıktan sonra alttaki düğmeye tıklanarak ders planı ve içeriği kısmına geçilebilir.

18 AKADEMİK WEB YÖNETİM PANELİ
Şifre Hizmetleri Şifre buradan değiştirilebilir… İlk girişte şifre mutlaka değiştirilmelidir…

19 SONUÇ Sonuç olarak , öğretim elemanlarının kolayca kullanabilecekleri bir sistem olarak hazırlanan proje Kasım/2006 döneminden itibaren adresinden kullanılmaya başlanılmış , bu konuda ki büyük bir gereksinimi gidermiştir. KAYNAKLAR

20 BİLGİ İŞLEM DAİR BAŞKANLIĞI
TEŞEKKÜRLER Fahri ÇAKAR DİCLE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİR BAŞKANLIĞI DİYARBAKIR


"DİCLE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (AKADEMİKWEB)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları