Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI"— Sunum transkripti:

1 FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
Aralık -2012

2 FAALİYETLERİN ve PROJELERİN BELİRLENMESİ
Her bir stratejik amaç için faaliyetler ve projeler belirlenerek yazılır. Faaliyetlerden; İzlenmesinde fayda olanlar, gerek maliyeti olanlar, gerekse maliyeti olmayanlar stratejik planda yer alır.

3 FAALİYET ve PROJE ÖRNEĞİ
Proje hazırlanacak lab. Ve çalışma alanlarının düzenlenmesi ( BSM ) BSM öğretmenlerinin üstün yetenekli öğrencilere yönelik hizmet içi eğitim faaliyetlerine alınması ( BSM ) Anaokullarının yatırım planlamalarını yapmak, yatırım bölümüne katkı sağlayacak bilgileri ve önerileri ileterek yatırımları takip etmek. ( İlçe MEM ) Okul öncesinin önemi konusunda velilere yönelik eğitim seminerlerinin düzenlenmesi ( İlçe MEM ) Test araç gereçlerin yenilenmesi ( RAM ) Randevu takviminin oluşturulması ( RAM ) Milli Eğitim Müdürlüğünden ihtiyaç duyulan personel için gerekli yazışmanın yapılması Yemekhane personeline temizlik ve hijyen konulu eğitim seminerinin verilmesi ( Öğrt. Evi ASO ) Haftalık çıkartılacak yemek menusu için istek ve taleplerin alınması ( Öğrt. Evi ASO ) Açılacak kurslar için tanıtım günlerinin düzenlenmesi ( HEM ) Yerel medya aracılığı ile kurumda açılacak kursların tanıtılması ( HEM ) Mesleki Eğitim Kurumları ile işbirliği içinde meslek sergisinin oluşturulması ( Mesleki Eğitim ) Mesleki gelişimle ilgili çıkan kitap ve dergilerin kurumda arşiv oluşturulması( Mesleki Eğitim ) Veli ev ziyaretlerinin yapılması ( Lise/ İÖO ) Sınıf veli toplantılarının yapılması ( Lise/ İÖO )

4 EYLEM ( ÇALIŞMA ) PLANLARI
Eylem planları, stratejik plan sürecinin “istenilen yere nasıl ulaşacağız?” kısmını oluşturur. Eylem planları, kurumun misyonu, amaçları, hedefleri ile program ve alt programlarının başarıya ulaşması için kullanılan yöntemleri, stratejileri ayrıntılı bir şekilde açıklar.

5 ÖRNEK EYLEM PLANI ( MEM ve Kurumlar için )

6 ÖRNEK EYLEM PLANI ( İÖO/LİSE İÇİN )
OKUL VELİ İLETİŞİM EKİBİ/KULÜBÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA (İYİLEŞTİRME) EYLEM PLANI Stratejik Amaç No: 1 Hedef No: Çalışma Konusu:VELİLERİN VELİ TOPLANTILARINA KATILIM ORANIN ARTIRILMASI Performans Göstergesi: VELİ KATILIM ORANINI % 40’DAN % 50’YE ÇIKARMAK Yapılacak İşler Çalışmanın Sorumluları Çalışmanın Başlangıç Tarihi Çalışmanın Bitiş Tahmini Maliyet Çalışmadan Beklenen Yarar Çalışmanın Değerlendirilmesi Çalışma Tamamlandı Çalışmanın Tamamlanamama Nedeni (Çalışma Bitirilmediyse Gerekçeleri) Çay ve Kermes düzenlenmesi AHMET BERRAK BERNA ŞİMŞEK 01/10/2010 2/12/2010 50 tl Veli-Okul Kaynaşmasının Sağlanması Velilerin talepleri doğrultusunda meslek edindirme kurslarının açılması ALİ YÜCEL AYŞE PAK FATMA ÇOŞKUN 12/11/2010 15/06/2011 20 tl Uygulamalı eğitimin sağlanması Sosyal etkinliklere velilerin dahil ve davet edilmesi A.BERRAK B.ŞİMŞEK 15/11/2010 30 tl Eksik konuların tamamlanması KULÜP/EKİP ÜYELERİ ; A. BERRAK B. ŞİMŞEK A. YÜCEL A. PAK F. ÇOŞKUN ……/……/2010 OKUL MÜDÜRÜ ONAY

7 ÖRNEK……… OKULU 2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
OKUL GELİŞİM ( EYLEM) PLANI Sıra No Stratejik Amaç No Hedef No Çalışmanın Adı Sorumlu Ekip/Kulüp Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Tahmini Bütçe Açıklamalar 1 1-1 VELİLERİN VELİ TOPLANTILARINA KATILIM ORANIN ARTIRILMASI OKUL-VELİ İLETİŞİM EKİBİ/KULÜBÜ 01/10/2010 15/06/2011 100 tl OKUL İDARESİ İLE İŞBİİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞILACAKTIR 2 2-1 SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİK SAYISININ ARTIRILMASI KÜLTÜR VE EDEBİYAT EKİBİ/KULÜBÜ 10/10/2010 200 tl DİĞER KULÜP VE EKİP ÖĞRETMENLERİ İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞILACAKTIR 3 2-2 SPORTİF FAALİYETLERİNİN SAYISININ ARTIRILMASI SPOR EKİBİ/KULÜBÜ 10/11/2010 150 tl OGYE Üyeleri ; SEHER YAMAN UFUK EGE TOLGA İNCE FUNDA TÖZER ……/……/2010 OKUL MÜDÜRÜ ONAY

8 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Birimi
MANİSA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Birimi


"FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları