Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PORTFOLYO NEDİR? NASIL HAZIRLANIR? ELEKTRONİK PORTFOLYO NEDİR?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PORTFOLYO NEDİR? NASIL HAZIRLANIR? ELEKTRONİK PORTFOLYO NEDİR?"— Sunum transkripti:

1 PORTFOLYO NEDİR? NASIL HAZIRLANIR? ELEKTRONİK PORTFOLYO NEDİR?

2 Portfolyo Nedir Portfolyo; kişinin bireysel ve mesleki başarılarını, gelişimini ve yeteneğini ortaya koyan bir kariyer ve tecrübe belgesidir. Kişinin kendini sunabilmesi için geçerli olabilecek her türlü doküman ve projeyi içerir. Örneğin bir web programlama uzmanı işe alınacaksa önce kişinin portfolyosuna yani daha önce yapmış olduğu işlere bakılır.

3 Ayrıca portfolyo ülkemizde oldukça yeni bir öğretim ve değerlendirme yöntemidir. Eğitimde portfolyo öğrenciye ve başkalarına öğrencinin bir veya daha fazla alandaki başarılarını sunma amaçlı olarak öğrenci çalışmalarının yansıtılmasıdır.

4 Öğrencilerin kendi çalışmalarını değerlendirmeye katmaları, her birinin kendi ilerleyişini izlemesini sağlar ve bireysel olarak öğrencilerin performanslarının değerlendirilmesi için bir temel oluşturur. öğrencilerin sınıf içerisindeki ve sınıf dışındaki çalışmalarını ve aktivitelerini ortaya koyan bir değerlendirme şeklidir ve portfolyo kültürü birbirleriyle etkileşim içerisinde olan bir grup öğrencinin bildiklerini ve yapabileceklerinin sorumluluğunu almaya dayanır.

5 Öğrenci merkezli olup öğrencinin kişisel çabalarını, ilerlemelerini ve başarılarını bir veya daha çok öğrenme aralıklarıyla ortaya koymasını sağlar. Öğretmenler portfolyo çalışması sonucunda elde edilen verileri gelecekteki eğitim hedeflerinin daha kolay ve daha gerçekçi belirlenmesinde kullanırlar. Bu şekilde öğrencileri motive etmeye, öğrenme sorumluluğunu almaya, düşünme ve yazmada gelişmelerine yardımcı olur.

6 Çoçukların okulda yaptığı resimleri, hikayeleri, günlükleri, harita ve benzeri şeyleri dikkatli kontrol etmek çocuğa bireysel bir bakış ve öğrenen bir çevre sağlar. Çocuğun çalışmasına sürekli bir bakış, büyüme grafiği gelişimi görmeyi sağlar. Çocuğun becerisini test skorlarıyla değil çeşitli kanıtlara yönelik ölçme fırsatı yaratır.

7 Portfolyo nasıl hazırlanır
Öğrenciler portfolyo hazırlamaya başlamadan önce öğretmenin öğrencinin ulaşması gereken öğrenim performans hedeflerinibelirler. Hedeflerin listelenmesi öğrencilerin ne başarması gerektiğini ve portfolyosuna koyacağı örnekleri bunlara göre seçmesini sağlar. Hedeflerin listesi portfolyo içinde uygun bir yere konarak portfolyonun her açılışında öğretmen ve öğrenci tarafından görülmesi sağlanır. Portfolyodaki her bir çalışmanın yanına bir boşluk bırakıp ilgili olduğu hedefler yazılabilir

8 Portfolyo sunumunuz başarılı olma isteğinizi ve heyecanınızı yansıtmalı.
Portfolyo sunumunda genel olarak şunlar yer yer almalıdır;kapak yazısı , güncel özgeçmiş , referans, her bir fotoğrafı kısaca anlatan bir tablo, fotoğraflar(çalışma örnekleri), Portfolyo sunumunuz kolay bakılabilmeli. Tutarsız bir düzenleme ile hazırlanmış bir sunumla değerlendirenlerin zamanını gereksiz yere fazladan almayın. Anlatımlar, bilgiler, fotoğraflar tutarlı bir sıra halinde bakış düzeninde hazırlamış olmanız gerekir

9 Elektronik Portfolyo Nedir
Elektronik portfolyo bir kullanıcının birikim ve başarı göstergelerini bir araya getirerek oluşturduğu portatif ve internet üzerinde istenen şekilde paylaşılabilir dosyadır. Eportfolyo sayesinde kişisel kazanımlar ve kişinin yayınlamak istediği tüm doküman, resim, blog, multimedya , hiperlink ve iletişim bilgileri tek platformda buluşabilir.


"PORTFOLYO NEDİR? NASIL HAZIRLANIR? ELEKTRONİK PORTFOLYO NEDİR?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları