Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HALİL DEMİRSOY SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HALİL DEMİRSOY SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ"— Sunum transkripti:

1 HALİL DEMİRSOY 13010507010 SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
PORTFOLYO NEDİR? PORTFOLYO NASIL HAZIRLANIR? ELEKTRONİK PORTFOLYO NEDİR?

2 PORTFOLYO NEDİR? Portfolyo,öğrencilerin belirli bir zaman diliminde, belirli bir amaç dahilinde becerilerini, yeteneklerini, zayıf ve güçlü yönlerini öğrenme alanları ile ilişkili olarak göstermiş, çaba ve ilerleme ile gelmiş oldukları başarı düzeyini yansıtan ürünlerden oluşan; çalışma koleksiyonu, sistemli ve amaçlı olarak oluşturulan gelişim dosyalarıdır.

3 PORTFOLYO NEDİR? Dinamik süreçlerindeki en etkin araçlardan biri olan portfolyo: Her öğrenci için ayrı düzenlenir. Her öğrencinin yapmış olduğu çalışmaları bir araya getirir. Konu ile ilgili araştırmaları, gerçekleştirilen etkinlikleri, bu etkinliklere ilişkin elde edilen sonuçları içerir. Bir bakıma portfolyo, öğretmenlerin öğrencilere yardımcı olmasını sağlayan bir kılavuz niteliğindedir.

4 PORTFOLYONUN AMACI? Öğrencinin öz disiplin ve sorumluluk bilincini geliştirmek ve kendi kendini değerlendirme becerisi kazandırmak Müfredata bağlı olarak gerçekleştirilen yazılı ve sözlü değerlendirmeler ve standart testler dışına çıkarak, alternatif bir değerlendirme yöntemi geliştirmek, Öğrencinin gelişimini kanıtlarla ve daha sağlıklı izleyebilmek, Öğrencinin gelecekteki öğrenmelerine bilgi sunmak ve ışık tutmak,

5 PORTFOLYONUN AMACI? Öğrencilerin yeteneklerini sergilemek ve ilgi alanlarını geliştirmek, Öğrencilerin arkadaşlarının gelişimini izleyerek birbirlerine yardımcı olmalarını sağlamak ve böylelikle gelecekte yapacakları ekip çalışmalarına başlangıç yapmak, Öğrencilerin kendi çalışmalarını değerlendirmeye yardım etmek, Aile ile iletişimi sağlamak,

6 PORTFOLYONUN AMACI? Öğretmene eğitsel kararlar vermede yardım etmek,
Ürün ve süreci değerlendirmek için Bilgi toplamayı sağlamak, Programın amaçlarını değerlendirmek için eğitimcilere yardım etmek, Yazma, okuma ve düşünme becerileri arasında bağlantı sağlamak, Öğrencilerin çalışmalarının değerlendirilmesi katılımlarının sağlanması onların çalışmasını teşvik etmek.

7 PORTFOLYO NASIL HAZIRLANIR?
Öğrencilerin yazılmış ödevlerini(taslak yada bitmiş parçalarını) bu dosyanın içine eklerler. Araştırmalar, problemler ve stratejiler belirlenir ve bu dosyaya eklenir. Diyagramlar, fotoğraflar, resimler bu dosyaya eklenir. Video-kaset ve ses kasetleri ya da CD’ler eklenir. Grup ödevleri ve projeler bu dosya içine dahil edilir. Öğretmen anekdotları, öğrencilerin mektupları,öğretmen kontrol listeleri bu dosya dahil edilir. Öğrencilerin zorlukla tekrar yapmak istediği ödevler, özel ödevlerin içinden seçtiği örnekler, değerlendirme kağıtları bu dosya içerisine eklenerek portfolyo hazır hale gelir.

8 ELEKTRONİK PORTFOLYO NEDİR?
Elektronik portfolyo faaliyette bulunulan çalışma dosyalarının web alanına yada blog alanına aktarılması burada yayımlanması depolanıp korunmasıdır.Elektronik portfolyo hazırlanırken: Öncelikle portfolyonuzu hazırlayacağınız bir web alanınız ya da blog sayfanız olmalıdır. Blog yada web adresiniz mutlaka sizin isminizi içermelidir. Web sayfanıza girildiğinde sizi tanımlayan bir karşılama metni olmalıdır.Yalnız, bu metin sizin okul-kişisel bilgiler gibi bilgilerinizi içermemelidir.

9 ELEKTRONİK PORTFOLYO NEDİR?
Web alanınızda güncel bir fotoğrafınız olmalıdır. Web alanınızda mutlaka güncel özgeçmişiniz bulunmalıdır. Yine alanınızda sizi kısaca anlatan bir tanıtım metni olmalıdır.(Hakkımda sayfası) Daha önceden yapmış olduğunuz işleri kategoriler şeklinde alanınızda bulundurmalısınız.

10 ELEKTRONİK PORTFOLYO NEDİR?
Hazırlamış olduğunuz projelerin birer resmin yanına kısaca açıklamalarını eklemelisiniz. Açıklama kısmında, ne zaman yapıldığı, kimler için yapıldığı ve varsa proje arkadaşlarınızı belirtmelisiniz. Hobilerinizden en önemli olduğunu düşündüğünüz bir yada birkaçına sayfa ekleyebilirsiniz. Son olarak sayfanızda mutlaka iletişim adresleriniz olmalıdır.( , Facebook, Skype gibi)

11 Teşekkür ederim


"HALİL DEMİRSOY SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları