Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MUSTAFA UYSAL TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MUSTAFA UYSAL TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)"— Sunum transkripti:

1 MUSTAFA UYSAL TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö) 20110954015
WEB 2.0 ARAÇLARI MUSTAFA UYSAL TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)

2 İÇİNDEKİLER Web 2.0 Nedir? Web 2.0 Eğitimde nasıl kullanılabilir?
Web 2.0 Araçları Web 2.0 Kaynaklar

3 WEB 2.0 WEB 2.0 Web 2.0 toplulukları bir araya getiren, standart tasarım anlayışına yepyeni bir boyut kazandıran, daha dinamik özeliliklere sahip, %100 kullanıcı odaklı olabilen ve internet anlayışını bütünüyle değiştirecek bir konsepttir.

4

5 Web 2.0 yapısında neler vardır?
Web 2.0 hiç bir şekilde klişelik içermez. Web 2.0 son derece stabil çalışır ve daha fazla geliştirilebilir altyapıya sahiptir. Web 2.0 ile tasarlanan projeler, daha hızlı markalaşabilir ve akılda kalıcı kriterlere sahip olabilir. Web 2.0 milyonlarca kullanıcıyı bir araya getiren sosyal ağlar oluşturabilir.

6 Eğitimde niçin kullanılmalıdır?
Grup çalışması alışkanlığı Etkili öğrenme Üst düzey düşünme becerileri Bilgi okur yazarlığı Yapılandırmacı problem çözme Bireysel gelişim Sorumluluk alma gibi özellikler kazandırır.

7 WEB 2.0 EĞİTİMDE NASIL KULLANILIR?
Dersi anlamayan öğrenciler için konu tekrarı sağlar Konunun ve dersin değerlendirme bölümünün Web 2.0 araçları yardımı ile yapılmasını sağlar Konu ve ders ile ilgili uygulamalar, araştırmalar vb. Web 2.0 araçları ile yürütülebilir Öğrenci kendini zamandan ve mekandan kısıtlamadan ders çalışabilir. Tasarlanacak olan Web 2.0 ortamı bu ortam dahilinde kullanılacak olan içerik yönetim programına uygun olmalıdır. Aynı zamanda içerik hedef kitleye uygun seçilmelidir.

8 WEB2.0 ARAÇLARI BLOGLAR WİKİLER TWİTTER PREZİ FACEBOOK

9 BLOGLAR Bir konu, düşünce vb. için kurulmuş tek bir platform üzerinden bir çok kişiye farklı sayfa seçenekleriyle ulaşılmasını sağlayan bir web 2.0 aracıdır. Blog bir sayfa üzerinde tarihe göre ters sırada listeleşmiş içeriklerden oluşan web sayfaları olarak tanımlanır. Bloglara yazılan yorumlar sayesinde blog yazarı ve okurları arasında bir etkileşim olabildiği gibi okurlar arasında da fikir alışverişi sağlar

10 WİKİLER İngilizce ‘What I Know is’ sözcüklerinin kısaltması olan wiki bildiğim kadarıyla demektir. Wiki herkesin üzerinde istediği gibi düzenlemeler yapmasına izin verdiği bilgi sayfaları topluluğudur. Gruplar kolayca bilgi dökümantasyonları oluşturabilir bu belgeler arasındaki farklılıkları takip edebilir. Herkesin ulaşabileceği bir kaynak olmasına rağmen güvenilir olmayan bir platformdur. 1995 te ilk wiki ağı wikiweb kurulmuştur. Bunu ise 2001 ylında ortaya çıkan wikipedia takip etmiştir.

11 TWİTTER Twitter, bir sosyal ağ ve mikroblog sitesidir.
Twitter’da 140 karakter sınırında istediğiniz zaman istediğiniz yerde istediğiniz şeyi yapabilirsiniz. Ne yaptığınızı, şu an nerde olduğunuzu, ya da olacağınızı yazabilirsiniz. Günümüzde sosyal medyanın en poüler aracı olarak görülmektedir. Twit:140 karakter sınırlı yazı Retweet: Bir başkasının twit’ini twit etmek Follow: bir başkasının profiline abone olmak olarak nitelenebilir.

12 PREZİ Genel olarak diğer Web 2.0 araçlarından farklı bir içerik sunar.
Prezi internet bağlantısını kullanarak prezi.com üzerinden slaytlar halinde sunum hazırlamayı ve bunu ikinci kişilerle paylaşmayı sağlar. Bu paylaşım 3 farklı şekilde yapılabilir ; 1)Diğer kişiler sunumu göremezler. 2)Diğer kişiler sunumu görebilirler ancak değişiklik yapamazlar. 3)Diğer kişiler sunum üzerinde değişiklik yapabilir. Prezi sunum hakkında yorum ve beğeni sayfasıda sunar Prezi ile daha estetik ve 3 boyutlu sunumlar hazırlayabilirsiniz.

13 FACEBOOK Günümüzün en yaygın kullanılan sosyal paylaşım sitesidir.
Bu site aracılığı ile fotoğraf, video,pdf, ppt, word gibi birçok dosya ve içerik paylaşılabilir. Grup sayfaları oluşturulabilir ve böylece kolayca toplantı yeri ve zamanı ayarlanabilir. Facebook üyesi diğer bireylere veya gruplara arkadaşlık isteği gönderebilir ve onlar ile mesajlaşabilir. Facebook ta diğer bazı Web 2.0 araçları gibi beğen ve yorum sekmeleri barındıdır. Facebook kısaca bireylere kolayca kendilerini ifade etme hakkı vermektedir

14 KAYNAKLAR… http://www.marmaraweb.com/
denmesi-icin-neler-olmasi-gerekir BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN…


"MUSTAFA UYSAL TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları