Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ünite Ürün Dosyası Sunumu Bülent ÖZTÜRK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ünite Ürün Dosyası Sunumu Bülent ÖZTÜRK"— Sunum transkripti:

1 Ünite Ürün Dosyası Sunumu Bülent ÖZTÜRK
TEKNOLOJİK YÜZYIL Ünite Ürün Dosyası Sunumu Bülent ÖZTÜRK

2 Ünite Özeti Nanoteknolojinin yaşamımıza diğer bir katkısı ise hücre seviyesinde onarımlar yaparak hastalıkların önüne geçmektir. Kanserle mücadelede etkindir. Erken tedavi sağlar. DNA üzerinde değişiklikler yapar. Kurşun geçirmez, leke tutmaz kumaşlar, daha uzun ve güvenli yolculuklar, kirlenmeyen pencereler, yüze masaj yapan maskeler, 60 kata varan enerji tasarruflu boyalar, her türlü suyu içilebilir hale getiren su topları gibi sağlık, boyacılık, otomotiv, kumaş, mutfak gereçleri vb. alanlarda birçok yenilik sağlar. .

3 Öğretim Programı Tasarım Soruları
Temel Soru Teknoloji olmadan yaşayamaz mıyız? Ünite Soruları Bilyeye hiç dokunmadan büyüyen çocuk var mıdır? İçerik Soruları İnternet ve yok olan değerlerimiz arasında nasıl bir orantı vardır?

4 Bir Gün Mutlaka Bu proje öğrencilerim 21. Yüzyıl Becerileri geliştirmesine aşağıdaki yollarla yardımcı olacak: Akranlarla işbirliği 21. yy daki teknolojik gelişmelerin örf ve adetlerde meydana getirdiği yozlaşmaların neler olduğunu anlar. Bu yozlaşmanın en aza indirgenmesi için bireyin üzerine düşen görevleri söyleyebilir.

5 Öğrenci Gereksinimlerini Belirleme Aracı
Amaç Öğrencilerin teknolojik gelişmelere yönelik ne bildiklerine ve ne ölçüde bu konuya ilgi duyduklarına ilişkin veri taplamak Öğrencilerimden ne öğrenmek isterim? Öğrencilerimin Ünite Soruları konusunda hali hazırda ne bildiklerini öğrenmek isterim. Üst düzey düşünmeyi özendirmek için neler denedim? Teknolojik gelişmeler ve gelenek göreneklerimiz hakkında ilişkiler bulmalarını ve sonuçlar çıkarmalarını isterim. Değerlendirme sonunda elde ettiğim veriler ünitenin ilerleyen etkinliklerini planlamama nasıl yardımcı oldu? Geleneklerimiz ve teknoloji bağlantısı konusunda eksik ya da yanlış anlayanlara destek sağlayabilirim. Geleneklerimiz ve teknolojinin önemini farklı düzeylerde algılamışlarsa değişik kaynaklar sunabilirim. Bu değerlendirme aracını ünite boyunca belirli aralıklarla tekrar kullanarak öğrencilerin gelişimlerini görmeye çalışacağım. Ne tür geribildirim ya da ek fikir almak isterdiniz? Sanırım üst düzey düşünmeyi geliştirme konusunda daha fazla yardıma ihityacım var.

6 Kursa ilişkin hedeflerim
Öğrencilerimin geleneklerimize daha fazla merak duymasını sağlayacak yollar bulmak Öğrencilerimin ve kendimin kullanabileceği farklı teknolojileri öğrenmek Başka öğretmenlere görüş alış verişinde bulunmak

7 Öğrencilerimin Hedefleri
Bilim insanlarının verileri nasıl topladıklarını ve düşündüklerini öğrenmek Daha bağımsız öğrenen olmak

8 Geribildirim istediğim konular
İşbirliği yapabileceğim farklı iklim özellikleri olan bir başka öğretmen arkadaş ve öğrencileri Öğrencilerin kendi öğrenme süreçleri konusunda daha fazla sorumluluk almalarını sağlamanın yolları


"Ünite Ürün Dosyası Sunumu Bülent ÖZTÜRK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları