Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Taşıt Nedir? İnsanı veya eşyayı bir yerden bir yere taşıyan motorlu ve motorsuz araçlara denir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Taşıt Nedir? İnsanı veya eşyayı bir yerden bir yere taşıyan motorlu ve motorsuz araçlara denir."— Sunum transkripti:

1 Taşıt Nedir? İnsanı veya eşyayı bir yerden bir yere taşıyan motorlu ve motorsuz araçlara denir.

2 Taşıtları Sınıflandırıyorum
Kara Taşıtları Deniz Taşıtları Hava Taşıtları Uzay taşıtları

3 Kara Taşıtları Fayton,Bisiklet,motorbisiklet,motorsiklet, otomobil, otobüs,tır, traktör, tren,metro, kamyon,kamyonet… (Motorlu taşıtlar petrol ürünleri ile çalışmaktadır. Bu da doğaya zarar vermektedir.Araçlarımızın bakımını zamanında yaparak fazla yakıt kullanımını engellemeliyiz.)

4 Deniz Taşıtları Sal, tekne,gemi,kayık, sandal, yat, vapur,feribot, roro…

5 Hava Taşıtları Helikopter, uçak, balon…

6 Uzay taşıtları Uzay Gemisi,

7 Taşıt Yakıtları Petrol Ürünü Olan (mazot, benzin, LPG(sıvılaştırılmış Gaz) Kömür Biogaz Hidrojen Elektrik Gelecekte ise(Su, hava)

8 Meslekler Şoför Kaptan Pilot Makinist Astronot(gökşör,gökmen,uzayman)
Hostes,host,

9 Çevre Gelecekte de yaşanabilir bir dünya bırakmaya çalışmalıyız. Çocuklarımızın, torunlarımızın da yaşayabileceği dünya bırakmak için taşıtlarda kullandığımız yakıtların çevreye zarar vermesini engellemeliyiz.Ekzos gazlarında dünyamızı korumamız gerekir.Kurşunsuz benzin kullanmalıyız.Elektrikli araçlara yönelmeliyiz.Sizler çevreye zarar vermeyen yakıtların icat edilmesinde yer almalısınız.

10 Geleceğin Taşıtları Geleceğin taşıtlar; 1-Uçan arabalar
2-Hem karada giden hem uçma özelliği olan arabalar olabilir. 3-Su ile çalışan taşıtlar olabilir. 4-Hava ile çalışan taşıtlar olabilir, 5-…………………………………. 6-………………………………….

11 Trafik Kuralları Trafikte yapılan hatanın telafisi mümkün değildir.Bu nedenle,trafik kurallarına uyunuz.Uymayanları uyarınız. KARŞIDAN KARŞIYA NERELERDEN GEÇİLİR? 1- Alt geçitlerden, 2- Üst geçitlerden, 3-Yaya geçitlerinden 4- Okul geçitlerinden, 5- Trafik Polisinin bulunduğu yerlerden, 6- Trafik ışıklarının bulunduğu yerlerden geçiniz

12 NERELERDE OYUN OYNANIR?
Boş arsalarda veya alanlarda, Çocuk oyun Parkları Oyun alanlarında, Okul bahçelerinde oynanmalıdır. Caddelerde ve sokaklarda kesinlikle oyun oynanmamalıdır.

13 BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ ?
. Ülkemizde trafiğin sağ taraftan çalıştığını biliyor muydunuz. . Kaldırımı olmayan yolların sol kenarından yürünmesi gerektiğini biliyor muydunuz. . Trafik ışıklarından kırmızı ve yeşil ışığın yanma sürelerinin trafiğin yoğunluk durumuna göre ayarlandığını, sarı ışığın ise sadece 3 saniye yandığını biliyor muydunuz. . 11 yaşını bitirmemiş çocukların yollarda bisiklet kullanamayacağını biliyor muydunuz. . 11 yaşından küçüklerin araçların ön koltuğunda oturamayacağını biliyor muydunuz

14 NERELERDEN YÜRÜMELİYİZ ?
Cadde ve sokaklarda yürürken daima yaya kaldırımlarından yürüyünüz. Yaya kaldırımlarından yürürken daima sağ taraftan yürüyünüz. Yaya kaldırımlarında, sizden başka yayaların da olacağını düşünerek dikkatli davranınız Yaya kaldırımı bulunmayan cadde ve sokaklarda yürümek zorunda kaldığınızda, yolun sol kenarından yürüyünüz. Çünkü, ülkemizde trafik sağ taraftan çalıştığı için sizde sağ taraftan yürüdüğünüzde yolun sağını kullanan araçlar sizin arkanızda kalacak ve siz araçları göremeyeceksiniz.

15 KARŞIDAN KARŞIYA NASIL GEÇİLİR?
*Yola inmeden önce kaldırımın / banketin kenarında durunuz. Önce Sola, daha sonra sağa, tekrar sola bakılarak yol kontrol edilir, eğer araç gelmiyorsa veya çok uzak mesafedeyse yol dik olarak koşmadan hızlı adımlarla yürünür, Yolun ortasına gelindiğinde tekrar sağa bakılarak, yine koşmadan hızlı adımlarla yürünür ve geçiş tamamlanır.

16 Toplu Taşıma Araçlarında Görgü Kuralları
1. Dolmuş, otobüs, tren, vapur gibi toplu taşıma vasıtalarına binerken kesinlikle sıraya uymak gerekir. 2. Taşıtlara binip inerken başkalarını itip kakmamalı, yaşlı, hasta ve sakatlara, hamile ve çocuklu kadınlara yardım etmeli, ayakta kalmaları durumunda kendilerine yer verilmelidir.

17 Toplu Taşıma Araçlarında Görgü Kuralları
Kirli elbiseler ve pis kokular içinde toplu taşıma araçlarına binmek büyük görgüsüzlüktür. Kesinlikle yüksek sesle konuşmamayı gerektirir. Başkalarını rahatsız edici parfüm kullanmamalıyız. Ayakkabıları çıkararak çorap kokusu ile başkalarını rahatsız etmek de çok çirkin bir davranıştır.

18 Toplu Taşıma Araçlarında Görgü Kuralları
Telefon görüşmesi yapmakta çok yanlış bir davranıştır. Yolculukta temel esas yolculara saygılı olmaktır. ‘Saygı gösterirsen,saygı görürsün’ düşüncesine sahip olmalıyız. Ulaşım araçları hepimizin ortak malıdır. Ona zarar vermemeliyiz, zarar verenleri uyarmalı gerekirse de şikayet etmeliyiz.Bu bizim vatandaşlık görevimizdir.

19 Sevdiklerimizi üzmemek için;
Ulaşım araçları bizi sevdiklerimize ulaştırmaktadır. Ulaşım araçlarında yaşlılara hamilelere,çocuklu bayanlara yer vermek medeni olmanın gereğidir. Taşıtlar cenaze taşımasın,sevgi(insan)taşısın. Taşıtlarla acele gitmeyelim, sevdiklerimize gidelim. İyi şoför, kurallara uyan şofördür.


"Taşıt Nedir? İnsanı veya eşyayı bir yerden bir yere taşıyan motorlu ve motorsuz araçlara denir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları