Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TRAFİKTEYİM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TRAFİKTEYİM."— Sunum transkripti:

1 TRAFİKTEYİM

2 TRAFİK NEDİR? İnsanların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hal ve hareketleridir.

3 TRAFİĞİ OLUŞTURAN ELEMANLAR
Yayalar Taşıtlar Trafik işaret ve levhaları Trafik polisi

4 TRAFİK KURALLARI…. Trafiği düzenleyen kurallara trafik kuralları denir.

5 NERELERDEN YÜRÜMELİYİZ ?
Cadde ve sokaklarda yürürken daima yaya kaldırımlarından yürüyünüz. Yaya kaldırımlarından yürürken daima sağ taraftan yürüyünüz. Yaya kaldırımlarında, sizden başka yayaların da olacağını düşünerek dikkatli davranınız Yaya kaldırımı bulunmayan cadde ve sokaklarda yürümek zorunda kaldığınızda, yolun sol kenarından yürüyünüz. KALDIRIMI OLMAYAN YOLLARIN SOL KENARINDAN YÜRÜYÜNÜZ.

6 KARŞIDAN KARŞIYA NASIL GEÇİLİR?
*Yola inmeden önce kaldırımın / banketin kenarında durunuz. Önce Sola, daha sonra sağa, tekrar sola bakılarak yol kontrol edilir, eğer araç gelmiyorsa veya çok uzak mesafedeyse yol dik olarak koşmadan hızlı adımlarla yürünür, Yolun ortasına gelindiğinde tekrar sağa bakılarak, yine koşmadan hızlı adımlarla yürünür ve geçiş tamamlanır.

7 KARŞIDAN KARŞIYA NERELERDEN GEÇİLİR?
1- Alt geçitlerden, 2- Üst geçitlerden, 3-Yaya geçitlerinden 4- Okul geçitlerinden,

8 5- Trafik Polisinin bulunduğu yerlerden, 6- Trafik ışıklarının bulunduğu yerlerden, 7- Sayılanların hiç birisi yoksa köşe başlarından geçilmelidir. Çünkü; hangi yönden gelirse gelsin tüm araçları rahatlıkla görebilirsiniz.

9 YAYALARI İLGİLENDİREN TRAFİK İŞARETLERİNİ TANIYALIM
YAYA GEÇİDİ:

10 OKUL GEÇİDİ:

11 TRAFİK İŞARETLERİ TRAFİK IŞIKLARI KIRMIZI IŞIK DUR ANLAMINDADIR.
SARI IŞIK HAZIR OL ANLAMINDADIR. YEŞİL IŞIK GEÇ ANLAMINDADIR.

12

13 TRAFİK POLİSİ GÖREVLERİ Duran ve akan trafiği düzenlemek ve yönetmek, El koyduğu trafik kazalarında trafik kaza tespit tutanağı düzenlemek, Trafik suçu işleyenler hakkında tutanak düzenlemek, gerekli işlemleri yapmak ve takip etmek,

14 Trafik kazası neticesinde hastalanan veya yaralananların bakımlarını sağlayacak tedbirlerin süratle alınmasına yardımcı olmak ve yakınlarına haber vermek, Araçların tescil işlemlerini yaparak belge ve plakalarını vermek, Sürücülerin belgelerini vermek,

15 TRAFİK POLİSİ İŞARETLERİNİN ANLAMLARI

16

17

18

19 TRAFİKTE ÖNCELİK TRAFİK POLİSİ TRAFİK IŞIKLARI TRAFİK LEVHALARI

20

21 BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ ?
. Karşıdan karşıya geçişlerde ilk geçiş hakkının araçlara ait olduğunu biliyor muydunuz? . Ülkemizde trafiğin sağ taraftan çalıştığını biliyor muydunuz? . Kaldırımı olmayan yolların sol kenarından yürünmesi gerektiğini biliyor muydunuz? . Trafik ışıklarından kırmızı ve yeşil ışığın yanma sürelerinin trafiğin yoğunluk durumuna göre ayarlandığını, sarı ışığın ise sadece 3 saniye yandığını biliyor muydunuz? . 11 yaşını bitirmemiş çocukların yollarda bisiklet kullanamayacağını biliyor muydunuz? . 11 yaşından küçüklerin araçların ön koltuğunda oturamayacağını biliyor muydunuz?


"TRAFİKTEYİM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları