Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TRAFİK HAFTASI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TRAFİK HAFTASI."— Sunum transkripti:

1 TRAFİK HAFTASI

2 İlki sola olmak üzere tehlikeli devamlı virajlı yol kesimine gidileceğini bildirir. Hız azaltılır, diğer işaretlerle konulmuş olan yasaklama ve kısıtlamalara uyulur.

3 1-7 mayıs tarihleri arasında «Trafik Güvenliği ve Eğitim Haftası» olarak kabul edilmiştir. Bu hafta süresince; yayın organları, radyo, televizyon aracılığı ile trafik kazalarının önlenmesi için halka trafik kuralları anlatılır. Trafik kurallarına uyulması gereği belirtilir. Okullarda öğrencilere trafik bilgileri öğretilir.

4 Trafik nedir ? İnsanların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hal ve hareketleridir. trafik sadece içerisinde akışın yönlendirildiği bir yollar sistemi değil, aynı zamanda toplumun bireylerinin bir başka biçimde etkileşim de bulunmasıdır…

5 Tali yoldan anayol kavşağına gelindiğini bildirir
Tali yoldan anayol kavşağına gelindiğini bildirir. Kavşak girişinde durulur. Anayoldan gelen araçlar varsa ilk geçiş hakkı onlara verildikten sonra, harekete geçilerek kavşağa girilir.

6 Durup, karşıdan gelen araca yol verilmesi gerektiğini belirtir.

7 Taşıtların geçemeyeceği yoldur.

8 Karşıdan gelene yol ver: İki yönlü taşıt yolunun daimi veya arıza nedeniyle (köprü, menfez geçit, kayma, çökme gibi) iki aracın emniyetle geçemeyeceği şekilde dar olduğu yerlerde, karşı yönden gelen araca geçiş sağlanması gerektiğini bildirir.

9 Yolun her iki yönde motorlu taşıt trafiğine kapatılmış olduğunu (motosiklet dışında) bildirir.

10 Bölünmüş yollarda refüjde açılan aralıklarda, refüj başına konulan " sağdan gidiniz" levhasının anlamını ve etkinliğini arttırır.

11 İlki sola olmak üzere tehlikeli devamlı virajlı yol kesimine gidileceğini bildirir.Hız azaltılır, diğer işaretlerle konulmuş olan yasaklama ve kısıtlamalara uyulur

12 Karşıdan karşıya nerelerden geçilir ?
1- Alt geçitlerden,  2- Üst geçitlerden,  3-Yaya geçitlerinden  4- Okul geçitlerinden,  5- Trafik Polisinin bulunduğu yerlerden,  6- Trafik ışıklarının bulunduğu yerlerden,  7- Sayılanların hiç birisi yoksa köşe başlarından geçmeliyiz. Çünkü; hangi yönden gelirse gelsin tüm araçları rahatlıkla görebiliriz.

13 NERELERDE OYUN OYNANIR?
Boş arsalarda veya alanlarda,  Çocuk oyun parkları Oyun alanlarında,  Okul bahçelerinde oynamalıyız.  Caddelerde ve sokaklarda kesinlikle oyun oynamamalıyız.

14 KIRMIZI IŞIK Yolun trafiğe kapalı olduğunu bildirir.Aksi ni gösteren bir işaret yoksa hiç bir yöne hareket edilemez, sürücülerin beklemesi gerekir.

15 SARI IŞIK Uyarı anlamında olup,yanış sırasına göre yolun trafiğe açılmak veya kapanmak üzere olduğunu bildirir.

16 YEŞİL IŞIK Yolun trafiğe açık olduğunu bildirir. Aksini gösteren bir işaret yoksa durmadan geçilir.Bu ışık yandığında sürücüler dönüş kurallarına uygun olarak sağa ve sola dönüşlerini tamamlayab ilirler.

17 Bakın Polis Amca Ne Söylüyor ?
Sizleri trafik kurallarına uyma konusunda uyarıyor dikkatli olmamızı söylüyor. Gelin onun söylediklerine hep beraber uyalım..

18 Anne babalarımızı araba kullanırken telefonla konuşmamaları konusunda uyaralım. Emniyet kemerimizi de takmayı sakın unutmayalım Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım . Trafik canavarına dönüşmemek için trafikte yeterli hızı aşmayalım


"TRAFİK HAFTASI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları