Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum"— Sunum transkripti:

1 Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
Trafik Güvenliği

2 Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
Taşıt dururken ya da hareket halindeyken taşıt penceresinden el, kol, baş veya vücudumuzun herhangi bir yerini dışarı çıkarmamalıyız. Taşıt hareket halindeyken eğer ayaktaysak mutlaka bir yerlere tutunmalıyız.

3 Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
Taşıtlarda şoförle konuşarak onun dikkatini dağıtmamalıyız. Aksi halde trafik kazası geçirebiliriz. Taşıtlarda yüksek sesle konuşarak diğer insanları rahatsız etmemeliyiz.

4 Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
Taşıt içerisinde her an ani fren, dönemece girme, kasis adı verilen küçük çukur ve tümseklerden geçilebileceği düşünülerek herhangi bir savrulma durumuna karşı dikkatli olmalıyız.

5 Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum

6 Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum

7 Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
Servis taşıtlarında ve diğer taşıtlarda mutlaka "Emniyet Kemeri" takılmalıdır. Eğer takılmazsa herhangi bir kaza anında ölümcül olmasa da sakat kalma ihtimali yüksek olur. 10 yaşının altındaki çocukların taşıtların ön koltuğuna oturması sakıncalıdır. Taşıtlarda çocukların "Çocuk Güvenlik Koltuğu"na oturtulması ve emniyet kemerinin takılması gerekmektedir.

8 Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
Taşıtların her zaman sağ tarafından yani kaldırım tarafı veya yol kenarı tarafından binilir yada inilir. Aksi halde kazayla karşı karşıya kalınabilir.  Taşıtlar hareket halindeyken taşıta binmek yada inmek yanlış bir harekettir. Ölüme kadar varan kazalara sebep olabilir.

9 Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
Geceleri ve kapalı havalarda, sürücülerin yayaları görebilmeleri için gece yürüyüşlerinde yansıtıcı özelliği olan açık renkli kıyafetler giymesi, öğrencilerin okul eşyalarında ve kıyafetlerinde yansıtıcı özelliği olan etiketlerin bulundurulması gerekmektedir. Eğer yansıtıcı malzeme yoksa beyaz kıyafetler ya da ayakkabılar tercih edilmelidir.

10 Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum

11 Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
Yaya geçitlerinden geçerken nelere dikkat etmeliyiz? Bu günkü konumuz hemen her gün yaptığımız bu hareketin ne tür tehlikeler içerebileceğini sizinle paylaşmak.

12 Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
Yaya geçitlerinden geçen insanları hiç izlediniz mi? Daha çok bir düzen mi gördünüz, yoksa karışıklık mı? Yaya Geçidinden Geçmek (Yansı 1) Yapılması gereken en uygun davranış yaya geçidinin kullanılmasıdır. 

13 Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
Ancak, bazen yaya geçidinin işaretlerle belirlenmediği bir kesimden karşıya geçmek gerekebilir. Eğer yakında trafik ışıklarıyla kontrollü yaya geçidi ya da alt-üst geçitler bulunmuyorsa, herhangi bir yer yerine yaya geçidinden geçmek daha güvenlidir. Unutulmamalıdır ki, geçişe başlamadan önce trafik sağ ve sola bakılarak kontrol edilmeli, geçişin güvenli olacağına kanaat getirilirse yola çıkılmalıdır. 

14 Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
Bu durumda; yaklaşan araçların uzaklıkları ve hızları doğru tahmin edilerek, hızlı (ancak acele ederek ve koşarak değil) adımlarla karşıya geçilmelidir. Özellikle yaş öğrencilerinin bu tahmin, değerlendirme becerisinin yeterince gelişmemiş olabileceği akıldan çıkarılmamalıdır.

15 Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
Kavşaklardaki yaya geçitleri kullanılırken, çapraz bir geçiş yapacaksanız mutlaka iki aşamada geçişinizi yapınız. Trafik şeritleri üzerinde bulunacağız mesafe ve zamanı, yaya geçitlerini kullanmak şartıyla, çok kısa tutunuz.

16 Beni İzlediğiniz İçin Teşekkürler
Adı: Soyadı: Sınıfı: No: Öğretmeni: Büşra S. Asar 4/A 249 Bayram Derin


"Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları