Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ulaşım Türleri ve Ulaşım Araçları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ulaşım Türleri ve Ulaşım Araçları"— Sunum transkripti:

1 Ulaşım Türleri ve Ulaşım Araçları
Barış Uncu

2 Kara Yolu Kara Yolu Ulaşımı : Kara yolları üzerinde yapılan ulaşım türüne denir. Kara Yolu Taşıtları:Bisiklet, araba, otobüs, kamyon vb.

3 Hava Yolu Hava Yolu Ulaşımı:Hava yolu taşıtlarıyla yapılan ulaşım.
Uçak, helikopter, planör, balon vb.

4 Demir Yolu Demir Yolu Ulaşımı: Demir raylar üzerinde yapılan ulaşım türüne denir. Tren, metro, tramvay, hızlı tren vb.

5 Deniz Yolu Deniz Yolu Ulaşımı: Akarsu, göl ve denizlerde yük ve yolcu taşımasına denir Gemi, feribot, bot, tekne vb.

6 Ulaşım Türleri ve Ulaşım Araçları
Demiryolu : Ülkemizdeki ilk demiryolları Osmanlılar döneminde yapılmıştır. Cumhuriyetin ilk yıllarında demiryoluna daha fazla önem verilmiş ve demiryolları ulusallaştırılmıştır.

7 Ulaşım Türleri ve Ulaşım Araçları
Demiryolu hem önemli kentleri birbirine bağlaması hem de Anadolu’yu çevreleyen denizlerle bağlantıyı sağlaması nedeniyle büyük önem taşır. Ancak ülkemizde demiryolu taşımacılığı yavaş olması nedeniyle karayolu taşımacılığı ile rekabet edemez.

8 Ulaşım Türleri ve Ulaşım Araçları
Hava Ulaşımı : Türkiye’de sivil havacılık 1933’ten sonra gelişmeye başlamıştır. Diğer ulaşım türlerine göre daha hızlıdır. Havayolu ile her yere ulaşılamadığından ekonomik değildir. Birçok ülkeye uçak seferleri bulunmasına karşın, hava ulaşımı yeterince gelişmemiştir.

9 Ulaşım Türleri ve Ulaşım Araçları
Deniz Ulaşımı : Türkiye 3 tarafı denizlerle çevrili bir yarımada özelliği taşımaktadır. Bu nedenle denizyolu ulaşımı bakımından elverişli koşullara sahiptir. Deniz taşımacılığı demiryolu ulaşımı gibi ekonomik bir taşımacılıktır. Son yıllarda deniz ticaret filomuzun deniz ticaretindeki payı % 30’a ulaşmıştır.

10 Ulaşım Türleri ve Ulaşım Araçları
Türkiye’de en yaygın olarak kullanılan ulaşım yolu karayollarıdır. Nedeni karayollarının en ücra yerlere kadar ulaşması ve ulaşımın daha hızlı yapılabilmesidir.

11 Ulaşım Türleri ve Ulaşım Araçları

12 Ulaşım Türleri ve Ulaşım Araçları

13 Kaynakça

14 SON Beni izlediğiniz için teşekkürler 229 4/A Barış Uncu


"Ulaşım Türleri ve Ulaşım Araçları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları