Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Armand Vallin Feigenbaum

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Armand Vallin Feigenbaum"— Sunum transkripti:

1 Armand Vallin Feigenbaum
Amerikalı kalite kontrol uzmanı ve iş adamı

2 Feigenbaum kimdir? Günümüz Toplam Kalite anlayışının kurucusu kabul edilir. 1951 yılında yayınlanan kitabı Toplam Kalite Kontrol (Total Quality Control) kalite konusunda yepyeni bir anlayış getirmiştir.

3 Feigenbaum’a göre toplam kalite kontrol:
Tam müşteri memnuniyetini hizmet ve ürün kalitesini ekonomik bir şekilde elde edebilmek amacına hizmet eden kalite geliştirme, kalite sağlama ve işletmedeki farklı grupların kalite iyileştirme çabalarını birleştirmek için etkili bir yöntemdir." 

4 Feigenbaum’un kalite anlayışına katkıları:
Gizli fabrika kavramı: Hataları düzeltmekte harcanan çaba o kadar fazladır ki fabrikanın içinde gizli bir fabrika daha olmasıyla aynı etkiyi yaratır.

5 Feigenbaum’un kaliye alayışına katkıları:
Kalitenin izlenebilirliği: Kalite herkesin işi olduğu için hiç kimsenin işi haline gelebilir. Ana fikir kalitenin aktif olarak yönetilmesi ve yönetimin en üst basamaklarında görünür olmasıdır. Kalite maliyetleri kavramı

6 Toplam kalite ve Feigenbaum
Feigenbaum'a göre kalite 'en iyi‘ yi elde etmek değil, müşteri ve satış fiyatı çerçevesinde en iyiyi elde etmektir. Kalite kontroldeki kontrol dört aşamalı bir yönetim aracına işaret eder:

7 Toplam kalite ve Feigenbaum
Kalite standartlarının belirlenmesi Bu standartlara uygunluğun değerlendirilmesi Standartlar aşıldığında harekete geçilmesi Standartların geliştirilmesi için çalışmaların yapılması

8 Toplam Kalite ve Feigenbaum
Kalite kontrol, siparişin gelişinden satışa kadar, tasarım, mühendislik, montaj ve müşteriyi memnun edecek bir ürünün gönderimini de kapsayacak şekilde bütün aşamaların dahil olması gereken bir süreçtir.

9 Toplam Kalite ve Feigenbaum
Toplam kalite anlayışı, tüm süreçler tamamlandıktan sonra kontrol etmekten ziyade, kaliteyi baştan sağlamaya dayanır.

10 Toplam Kalite ve Feigenbaum
Ürün kalitesini etkileyen tüm faktörler üzerinde etkili kontrol sağlamak üretim sürecinin bütün önemli aşamalarının kontrolünü gerektirir.

11 Toplam Kalite ve Feigenbaum
Yapılması gerek bu kalite kontrol işlemleri dört ana grupta toplanabilir: Yeni-Tasarım Kontrolü, Gelen Malzeme Kontrolü, Ürün Kontrolü Özel Süreç Çalışmaları.

12 Dinlediğiniz için teşekkür ederim…


"Armand Vallin Feigenbaum" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları