Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)"— Sunum transkripti:

1 (İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
İSAY (İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ) PROJESİ

2 İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ PROJESİ
İSAY HAKKINDA GENEL BİLGİLER İSAY HİZMETİ VERİLEN KURUMLAR İSAY KULLANIM İSTATİSTİKLERİ SON YENİLİKLER NEDEN İSAY KULLANMALIYIZ ? BARINDIRMA NEDİR ? BARINDIRMA HİZMETİ İSTATİSTİKLERİ E-POSTA HİZMETİ HAKKINDA GENEL BİLGİ

3 İSAY (İnternet Sayfaları Yönetimi); internet ara yüzü ile yönetilen, hazır tasarımlar arasından kullanıcının istediğini seçip ve birimine ait hazır menü kalemlerine içerik girerek kendi internet sitesini oluşturabildiği bir yazılımdır.

4 Bakanlığın resmi internet sitesi (www. icisleri. gov
Bakanlığın resmi internet sitesi ( başta olmak üzere Bakanlık merkez birimleri ve taşra teşkilatına ait internet sitesi ihtiyaçlarını karşılamak için ayrı ayrı tasarım ve yazılım hazırlamanın yarattığı zaman kaybını ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Tasarım eklenebilen, renk düzenleri üzerinde çalışılabilen, çok basit şekilde içeriği oluşturulup, yönetilebilen bir yapıya sahiptir. Sitelerin profesyonel bir görüntüye ve içeriğe sahip olabilmesi için İSAY Projesi geliştirilmiştir.

5 Proje, İçişleri Bakanlığı’nın, internet sitesi ihtiyacı olan;
1- Merkez Birimler, 2- Valilikler, 3- Kaymakamlıklar, 4- İl Özel İdareleri, 5- İl Bilgi İşlem Şube Müdürlükleri, 6- İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlükleri 7- İl Dernekler Müdürlükleri, 8- İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlükleri, 9- İl Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlükleri 10- İl Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezleri Site hazırlanmasını kolaylaştırıcı yazılım ve sunucu bileşenleri bütünüdür.

6 Aşağıdaki tabloda İSAY’ a kayıtlı kurumların iller, ilçeler, birimler ve özel idareler bazında dağılımı gösterilmektedir. İSAY (663 Kurum)

7 Bilgi İşlem dairesi Başkanlığınca sağlanan bu hizmet İçişleri Bakanlığı kapsamında 663 kurumda 736 yönetici tarafından kullanılmaktadır. Aşağıdaki tabloda 2008’ den 2012’ ye kadar gelen talepler doğrultusunda gerçekleştirilen İSAY kurum kayıt sayıları gösterilmektedir.

8 SON YENİLİKLER İSAY Projesi ihtiyaç duyulan isteklere göre yenilenip gelişmeye devam etmektedir. Son örnek geliştirmelerden bir kaçı aşağıdaki gibidir; Menü Kalemi Silme, Site Haritası, Özelleştirilmiş anasayfa kullanımı, Şifremi Unuttum Sayfası, İSAY’a kayıtlı kurum istatistikleri, Web sayfalarının istatistikleri; Ziyaretçi Sayısı, İçerik Sayısı, Menü Kalemi Sayısı, Galeri Sayısı, Galeri İçerik Sayısı, Yorum Sayısı,

9 Güvenlik NEDEN İSAY KULLANMALIYIZ?
Günümüz teknolojisi dikkate alındığında iletişim ve yayın aracı olarak bir internet sitesine sahip olma zorunluluğu hepimizin malumudur. Tüm devlet kurumları e-devlet‘e geçiş dönemi yaşarken vatandaşa hizmetin en kısa yoldan ulaştırılması amaçlı valilik ve kaymakamlıklarımızın en azından bir internet yayınına sahip olmaları gereği kaçınılmazdır. İSAY yazılımı sayesinde taşrada MS Word yazılımını ve interneti aktif olarak kullanan her personelin, bu yazılım ile internet sitesi oluşturup kullanabilmesi mümkün olacaktır. Güvenlik Yazılım Desteği Sağlanır Tasarım Desteği Sağlanır İçerik Desteği Sağlanır Veritabanı Desteği Sağlanır Modül Desteği Sağlanır

10 İSAY ile tüm birimlerimizin web sitesi ihtiyaçları karşılanmış olacaktır.
Bütün sitelerin tek portal üzerinde izlenmesi mümkün olabileceğinden birbirlerinden bağımsız olarak bütün siteleri izlemek gibi bir sorun da yaşanmayacaktır. Ayrıca güvenli, kaliteli ve standart hizmet kalitesi ile e-İçişleri uygulamalarına entegre olması gibi kazançlar elde edilecektir.

11 BARINDIRMA (Hostİng - yer sağlama) HİZMETİ

12 Barındırma (Hosting) Nedir?
Tasarlanmış, kodlanmış ve çalışan durumdaki hazır bir internet sitesinin, sürekli olarak internete bağlı bir sunucu üzerinden yayınlanması için sunucuda o siteye ait bir bulundurma alanı tanımlanması ve bu alana erişiminin kullanıcıya yetkilendirilmesi işlemidir.

13 Bu hizmetle birlikte verilen teknik destekler aşağıda sıralanmıştır:
FTP erişim ve kullanım Sunucuya erişim Dosya yetkisi Güvenlik Veritabanı

14 Hâlen hizmet verilen 60 adet internet sitesinin birimlere göre dağılımı aşağıdaki gibidir.
46%

15 E-posta hİzmetİ

16 E-posta hizmetİ hakkinda Genel bİlgİ
İSAY ve Barındırma hizmeti alan kurumlara domain adları uzantılı mail hizmeti İnternet Şube olarak tarafımızdan verilmektedir. Kendi domaininizin uzantısıyla mail adresi talep ettiğinizde bu mail adresi şeklinde verilmektedir ayrıca bu mail adresleri de uzantılı mail adresleri gibi kurumsal ve güvenlidir. @icisleri.gov.tr uzantılı mail adresleri ise Bakanlık, Müsteşarlık ve kurumlar arası iletişim için kurumsal olarak kullanılabilen mail adresleridir ve her il ve ilçe için bir tane tahsis edilmiştir.

17 Tüm soru, görüş ve önerileriniz için İnternet, Yayın ve Portal Şubesi
teşekkürler Tüm soru, görüş ve önerileriniz için İnternet, Yayın ve Portal Şubesi


"(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları