Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Web Sitesi Yapılış ve Yayınlanma Aşamaları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Web Sitesi Yapılış ve Yayınlanma Aşamaları"— Sunum transkripti:

1 Web Sitesi Yapılış ve Yayınlanma Aşamaları

2 Web Sitesi İhtiyaç Analizi
Web sitesinin yapısı ve tasarlanması Domain ve Host Alma işlemleri Yayınlanma Aşaması

3 1-Web Sitesi İhtiyaç Analizi
Web sitesinde yapılması gerekenler sorgulanır. Web sitesi hangi içeriğe sahip olacak Kurumsal Yapıda mı, kişisel yapıda mı? Sık sık güncellenecek mi? İçeriği etkileşimlimi olacak?

4 2.Web Sitesinin tasarlanması
İhtiyaç Analizine göre web sitesinin yapısı belirlenir.2 türlü web sitesi vardır. Pasif (Statik Siteler) Dinamik Siteler

5 Statik Siteler Statik siteler pasif bir yapıya sahiptir.
Site tasarlandıktan sonra içerikte değişiklik yapılmaz. Değişiklik yapılması gerekiyorsa sayfa tasarlayan kişi tarafından tekrar tasarlanır. Html ve js ile tasarlanır.

6 Dinamik Siteler Bir kontrol paneli yapısına sahiptir
Web sitesinin içeriği web sitesinin içeriği son kullanıcı tarafından değiştirilebilir. İnteraktif bir yapıya sahiptir. Kullanıcı Merkezlidir.

7 Sitenin Programlama Yapısı
Asp Asp.net Php Veritabanları Mysql Ms Sql Access

8 3- Domain ve Host Alma İşlemleri
Host Alırken Dikkat Edilecek Hususlar 1- Şirket Güvenli 2- Aldığımız Hostun sitemizin yapısına uygun olması 3-Host , alan, trafik(bant genişliği) bilgilerinin sitemize uygun olması. 4-Satış sonrası teknik destek

9 3. Web Sitesi Hosting Hazırladığınız sitenizin için belirli bir server'de hafıza kiralamanız gerekir, buna web sitesi hosting (bulundurma) denmektedir. Size hosting hizmeti veren firmanın serverlerinin modern, süratli ve güvenilir (ilave enerji ve jeneratör destekli) olmasına dikkat edilmeli.  Hosting Ödemeleri 3 ayda bir veya 1 yıllık peşin olarak yapılmaktadır.

10

11 Domain Alırken Dikkat Edilecek Hususlar
Şirket Güvenli mi? Sitemizin uzantısına göre işlemleri yapmak Teknik Destek

12 Web Tasarım Maliyeti Bir web sitesine sahip olmak için üç tür ödeme yapılır. 1. Web sitesinin ismi (domain name) için yapılan ödeme. 2. Web sitesinin barındırılması ve yayınlanması (hosting) için yapılan ödeme. 3. Web sitesinin tasarım maliyeti için yapılan ödeme.

13 1.Domain isim kaydı (web sitesi alan ismi) Öncelikle kendinize ait bir web sitesi ismi (domain ismi) almanız gerekir. Örneğin Sonu ".tr" ile biten alan adları adresine, sonu ".tr" dışında olan alan adları Internic'e kaydettirilmektedir.

14 Uzantısı .tr olan domainlerin tescil işlemleri en geç bir hafta içerisinde tamamlanmakta ve belge gerektirmektedir. Diğer domainlerin tescil işlemleri aynı gün bitmekte ve herhangi bir belge istenmemektedir.

15

16 4-Web Sitesinin Yayınlanması
Domain ve host alındıktan sonra ftp: şifre ve kullanıcı adı ve panel şifresi C-panel , Plesk Admin Panel Tarayıcılarla yada, Ftp programları ile bağlanılır. Cuteftp, Filezilla, FileFtp v.s. Pasif site ise doğrudan dosyalar sunucuya atılır.


"Web Sitesi Yapılış ve Yayınlanma Aşamaları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları