Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CPM MASTER ERP Kalite Yönetimi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CPM MASTER ERP Kalite Yönetimi"— Sunum transkripti:

1 CPM MASTER ERP Kalite Yönetimi
doğru ürünü, doğru zamanda ve doğru fiyatla müşterinin önüne koymaktır. Charles A. Mills

2 CPM MASTER ERP Kalite Yönetimi
Kalite, bir mal ya da hizmetin belirli bir gereksinimi karşılayabilme yeteneklerini ortaya koyan karakteristiklerin tümüdür. Kısaca "MÜŞTERİ MEMNUNYETİ" ve "SÜREKLİ İYİLEŞTİRME" olarak özetlenebilir.

3 SÜREÇ YÖNETİMİNDE YAŞANAN SIKINTILAR
Kalite süreçlerinin kontrol, revize ve takiplerinin yapılamaması, Belirlenen standartlara uygunluğun takibi, geriye dönük sorgulanması ve raporlanmasında yaşanan zorluklar, Kullanılan cihazların zimmet ve kalibre takibindeki sorunlar, İç ve dış dokümanların takip, dağıtım, revize ve saklanmasında yaşanan sıkıntılar, İç denetlemelerin planlanması ve takibindeki problemler, Personel Eğitim takip ve raporlamadaki zorluklar, Müşteri Şikayetlerinin takibinde yaşanan sıkıntılar.

4 Kalite Formu Sistem tanımlı parçalarınız için oluşturulan Kontrol Planlarınızı MASTER üzerinde takip edebilir, Yapılan tüm revizyonları sistemde saklayabilirsiniz. Bir Malzeme ve ya Malzeme grubu için Ölçme ve Değerlendirme Kriterlerinizi Ölçüm, Onay veya Belirli Değer aralıkları şeklinde parametrik olarak tanımlayabilir, Örnek alma tablosu ile sistemin Giriş ve ya Final Kontrol sırasında oluşturması gereken Kontrol sayısını belirleyebilirsiniz.

5 Giriş Kalite Kontrol Bu Modül ile
Sistem tanımlı parçalarınız için oluşturulan Kontrol Planlarınız üzerinden Girişi yapılan tüm parçalar için Giriş Kalite Kontrol gerçekleştirebilir, İstenirse İdari Kabul Sürecini devreye alabilir ve Giriş Kontrol’den geçecek ve ya geçmeyecek parça ayrımı yapabilir, Kabul, Şartlı Kabul veya Red olan parçaları takip edebilir, Belirtilen onay doğrultusunda Sistem de parçayı Giriş Ambarı veya Red ambarına otomatik olarak yönlendirebilirsiniz. Bu Modül ile Sisteme girilen bir lot’a ait tüm Hareketleri tek tuş ile takip edebilir ve raporlayabilirsiniz.

6 Çıkış Kalite Kontrol Bu Modül ile
Sistem tanımlı parçalarınız için oluşturulan Kontrol Planlarınız üzerinden Üretimi yapılan tüm parçalar için Çıkış Kalite Kontrol gerçekleştirebilir, Kabul, Şartlı Kabul veya Red olan parçaları takip edebilir, Belirtilen onay doğrultusunda Sistem de parçayı Sevkiyat Ambarı veya Red Ambarına otomatik olarak yönlendirebilir, Müşterilerinize otomatik olarak Final Kontrol Raporu oluşturabilirsiniz.

7 Ölçüm Cihaz Kalibrasyon
Bu Modül ile Kalite Kontrol Süreçlerinde kullanılan tüm ölçüm cihazlarının Özelliklerini takip edebilir, Hangi Departmanda olduğu bilgisini tanımlayabilir, Kime Zimmetli olduğu bilgisini tanımlayabilir, En son yapılan Kalibrasyon Bilgisini takip edebilir, Bir sonraki kalibrasyonun ne zaman olacağı bilgisini saklayıp ve zamanı geldiğinde sistemin otomatik uyarı vermesini sağlayabilirsiniz.

8 Teknik Resim Doküman Yönetimi
Bu Modül ile Bir Dokümanı Birden fazla Stok ile yada bir stoku birden fazla doküman ile ilişkilendirebilir, Dokümanın tüm revizyon süreçlerini takip edebilir, aktif ve pasif olarak işaretleyebilirsiniz. İstenir ise ilgili dokümanı Satın alma Sipariş formu ile Tedarikçi Firmanıza otomatik mail atabilirsiniz. Stok Kartı ve ya Mamul Kart üzerinden istenildiği anda dokümana ulaşabilirsiniz.

9 Kalite Doküman Yönetimi
1.Tüm Önemli Belgeleriniz MS SQL SERVER üzerinde saklanır. Başka bir yerde yedek almak zorunda kalmazsınız. 2.Dökümanı bulmak ve erişebilmek için özelleştirebilecek birden fazla alan sayesinde dokümanlarınıza rahatça ulaşabilirsiniz. 3.Dökümanlarınızın kim tarafından hazırlandığı, onaylandığı, iptal edildiği vb. bilgileri saklayabilir ve takip edebilirsiniz. 4.Dökümanlarınızın tüm revizyon süreçlerini takip edebilirsiniz. 5.İptal Edilen Dokümanları sistem üzerinde işaretleyebilir ve saklayabilirsiniz.

10 Kalite Doküman Yönetimi
6.Dağıtım Listesi Özelliği ile Yaratılan bir belgenin dağıtılması gereken kişi listesini belirleyebilir. 7.Dağıtım Listesinde yer alan kişilere eklenen belgenin otomatik mail gitmesini sağlayabilirsiniz. 8.Dağıtım Listesindeki kişiler Modülü kullanarak belgeyi aldıklarına dair onay verebilirler.

11 İç Değerlendirme ve Denetleme
Bu Modül ile Firmanızı Genel ve ya Departman Bazında Değerlendirebilir Departmanlara Özel Soru Bankası oluşturabilir. Departmanlarınızın Durumu ile ilgili puanlama yaparak belirlediğiniz uygunsuzlukları ve uygunsuzluklar ile ilgili alınacak önlemleri takip edebilirsiniz.

12 Eğitim Takibi Bu Modül ile
Firma içi ve dışı tüm eğitim süreçlerini takip ve planlaması yapılabilmektedir. İlk işe giriş oryantasyon eğitimleri ve diğer eğitim süreçlerinin takip ve raporlaması yapılabilir.

13 Uygunsuzluk Yönetimi Bu Modül ile
1.Firmanızın Satışını gerçekleştirdiği bir Ürün hakkında Müşteriden gelen şikayet ve uygunsuzluk bildirimlerini takip edebilirsiniz. 2.Müşterinizin bildirdiği Şikayette tespit ettiğiniz hata Tedarikçi Kaynaklı bir hata ise Uygunsuzluk Yönetimi Üzerinden Tedarikçi Hata Bildirim Formu Oluşturabilir ve Hata Bildirim Sonuçlarını Açılan Uygunsuzluk ile ilişkilendirebilirsiniz. 3.Firma içi karşılaşılan Uygunsuzlukları takip edebilirsiniz. 4.Problem Çözme Ekibi oluşturabilir, Departman ve ya kullanıcılara Acil Olarak Soyutlama, Düzeltici Faaliyet, Kalıcı Önlemler, Tekrarı Önleyici Önlemler, Etkilenen Dokümanlar ile ilgili aksiyonlar açabilirsiniz.

14 Uygunsuzluk Yönetimi Uygunsuzluk Yönetimi ISO 9001 ve standartlarına göre oluşturulmuştur. Bu modül ile otomatik olarak 8D formu oluşturulabilirsiniz

15 Raporlar Müşteri Şikayet Takibi

16 Raporlar Geciken Kalibrasyon Listesi

17 Raporlar

18 TEŞEKKÜR EDERİZ…


"CPM MASTER ERP Kalite Yönetimi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları