Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Sanat ve Tasarım Bölümü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Sanat ve Tasarım Bölümü"— Sunum transkripti:

1 İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Sanat ve Tasarım Bölümü
Ayşegül Erten Sanat ve Tasarım Bölümü

2 Tanımı: Hem sanatla psikolojinin hem de matematiksel ve geometriksel hesapların birleşimidir iç mimarlık. Yüksek hayal gücü gerektiren, dizayn ile insana olumlu enerji veren; hem mekan tasarımı hem de insan ruhu için bir tedavidir.

3 Mimar, İnşaat Mühendisi, Peyzaj Mimarı, Endüstri Ürünleri Tasarımcısı vs. ile ilişki halindedir

4 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü; mekanların yaşam kalitesini ve verimliliğini, kamunun sağlık, güvenlik ve refahını artırmak için yeni ve ekonomik çözümler getirmeyi amaçlayan bir meslek alanıdır.

5 Okutulan Dersler Nelerdir?

6 Bölüm de öğrencilere sanat ve tasarım ilke ve kuramları, insan davranışları, tarihi bütünleştiren çevreyle ilgili bilgilerini bir eğitim verilmektedir. Ders programı, kuramlar ve uygulama arasında bütünlük sağlamaktadır. Bilgisayar ve Web tasarımı teknolojisi, iç mimarlık eğitiminin vazgeçilmez bir parçasıdır.

7 Bölümde temel tasarım, teknik çizim, yapı ve malzeme gibi temel derslerin yanı sıra öğrencilerin eleştirel düşünme ve akıl yürütme yeteneklerini geliştirmeye yönelik seçmeli dersler de verilmektedir.

8 Bilgisayar ve Web tasarımı teknolojisi, iç mimarlık eğitiminin vazgeçilmez bir parçasıdır.

9 Bölümde okumak isteyenlerin 3 boyutlu görsel algılama yeteneği gelişmiş, düşündüğünü çizerek aktarabilen, çevresi ile iyi iletişim kurabilen, sorumluluk sahibi, dikkatli ve sabırlı kimseler olmaları gerekir. Ayrıca bölümle ilgili terminolojinin kullanılmasını kolaylaştırması ve internet bağlantısıyla farklı ortamlarda üretilen tasarımlara ve yazın kaynaklarına erişilebilmesi açısından yabancı dil ve bilgisayarı amacına uygun biçimde kullanabilme becerisine sahip olmak önem taşımaktadır.

10 Bölümde öğrencilere sanat ve tasarım ilke ve kuramları, insan davranışları, tarihi bütünleştiren çevreyle ilgili bilgilerini bir eğitim verilmektedir. Ders programı, kuramlar ve uygulama arasında bütünlük sağlamaktadır. Bölümde temel tasarım, teknik çizim, yapı ve malzeme gibi temel derslerin yanı sıra öğrencilerin eleştirel düşünme ve akıl yürütme yeteneklerini geliştirmeye yönelik seçmeli dersler de verilmektedir. Bilgisayar ve Web tasarımı teknolojisi, iç mimarlık eğitiminin vazgeçilmez bir parçasıdır.

11 Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
İç mimarlık ve çevre tasarımı programında tasarlama, temel eğitim, teknik resim, insan-çevre ilişkileri, yapı, güzel sanatlar, uygarlık tarihi, bina bilgisi dersleri okutulur. Daha sonraki yıllarda, temeli daha çok tasarıma, mekânın temel işlevine uygun rasyonel ve uyumlu çözümler araştırılır, mekâna özgü ekipmanların tasarımı yaptırılır.

12 Program da eğitim görmek isteyenlerin tasarım ve çizim yeteneğine ve estetik görüşe sahip, şekiller ve renkler arasındaki ilişkileri görebilen, yeniliklere açık ve yaratıcı kimseler olmaları gerekir. Başkaları ile iyi ilişkiler kurabilme meslekte başarıyı artırıcı bir özelliktir. Program özel yetenek sınavı sonuçlarına göre öğrenci almaktadır

13 İç Mimar Meslek Özellikleri
Bir mekanı (ev, büro, sinema, lokanta) veya çevreyi (bahçe vb.), müşterinin isteklerini ve ekonomik olanaklarını dikkate alarak sanat ilkelerine uygun biçimde düzenleyen ve döşeyen kişidir.

14 Görevleri: - Müşterinin isteklerini ve ihtiyaçlarını saptar,
- Mekanda yapılması gereken değişiklikleri ve konulacak eşyaları tasarlar, - Tasarımın krokisini çizer,

15 - Kullanılacak malzemenin ve satın alınacak eşyanın kalitesine göre maliyetini ve işçilik ücretini hesaplar, - Dekorasyon malzemelerinin ve mobilyaların satın alınmasında müşteriye yardımcı olur, - Mobilyaların, halı ve perdelerin yerleştirilmesini sağlar.

16 Bilgisayar, Kalem, Rapido ve cetvel takımı ile kırtasiye malzemeleri.
Kullanılan malzemeler; Bilgisayar, Kalem, Rapido ve cetvel takımı ile kırtasiye malzemeleri.

17 MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER
İç mimar olmak isteyenlerin, Üst düzeyde genel yeteneğe, Şekil ve uzay ilişkilerini görebilme, renkleri ayırt edebilme, zihinde canlandırabilme gücüne sahip, yaratıcı, Bir işi planlayıp uygulayabilen Görsel sanatlara ilgi duyan, Başkalarını etkileyebilen, Eleştiriye ve yeniliklere açık kimseler olmaları gerekir.

18 ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

19 İç mimar çalışmalarını; büroda, düzenleyeceği mekanda ve malzemelerin yapılacağı atölyede yürütür. Çalışılan ortam bazen sıcak, bazen de soğuk olabilir. Çalışırken mimar, seramikçi, elektrikçi, ses uzmanı vb. teknik elemanlarla ve müşterilerle iletişim halindedir ve genellikle nesnelerle uğraşır

20

21 ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

22 İç mimar çalışmalarını; büroda, düzenleyeceği mekanda ve malzemelerin yapılacağı atölyede yürütür. Çalışılan ortam bazen sıcak, bazen de soğuk olabilir. Çalışırken mimar, seramikçi, elektrikçi, ses uzmanı vb. teknik elemanlarla ve müşterilerle iletişim halindedir ve genellikle nesnelerle uğraşır.

23

24 İç mimarlık ve çevre tasarımı programında tasarlama, temel eğitim, teknik resim, insan-çevre ilişkileri, yapı, güzel sanatlar, uygarlık tarihi, bina bilgisi dersleri okutulur. Daha sonraki yıllarda, temeli daha çok tasarıma, mekânın temel işlevine uygun rasyonel ve uyumlu çözümler araştırılır, mekâna özgü ekipmanların tasarımı yaptırılır


"İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Sanat ve Tasarım Bölümü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları