Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FERİHA UYAR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİNE HOŞGELDİNİZ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FERİHA UYAR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİNE HOŞGELDİNİZ"— Sunum transkripti:

1 FERİHA UYAR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİNE HOŞGELDİNİZ

2 GRAFİK VE FOTOĞRAFÇILIK ALANI

3

4 GRAFİK TASARIM Grafik tasarım: bir mesajı iletmek, bir görseli geliştirmek veya bir düşünceyi görselleştirmek için metnin ve görsellerin algılanabilir ve görülebilir bir düzlemde, iki boyutlu veya üç boyutlu olarak organize edilmesini içeren yaratıcı bir süreçtir.

5 GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANININ TANIMI
Grafik ve Fotoğraf alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

6 GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANININ AMACI
Grafik ve Fotoğraf alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

7 GRAFİK FOTOĞRAF ALANI ALT DALLARI
1.GRAFİK DALI Tanımı: Görsel bir iletişim sanatı olan grafik sanatının birinci işlevi, hedef kitleye bir mesaj iletmek , bir ürün ya da hizmeti görsel yolla tanıtmaktır. Bu amacıyla, tasarımları elle ve bilgisayarla sanatsal ölçütler içinde hazırlama yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Ürüne dönüştürülmesi istenen bir işin, problem tanımından yada gereksiniminden başlayarak, bilgi toplama, yaratıcılık ve buluş süreci, çözüm bulma, tasarlama ve uygulama aşamalarında, teknolojinin olanaklarını kullanabilen, meslekî bilgi ve becerileri ile çağın gerektirdiği üretimi yapıp pazarlayabilen, kendi iş yerini kurabilen, sektörün beklentileri doğrultusunda kaliteli hizmet sunabilen, iş yerinde ve çevresiyle uyum içerisinde çalışabilen teknik eleman yetiştirmeyi amaçlayan bir alandır.

8 ÖĞRENCİLERDE ARANAN YETERLİLİKLER
Okumayı ve araştırma yapmayı seven, Hayal gücü yüksek,yaratıcı,ilgili,istekli, Çizim ve resim yapmaktan hoşlanan, Bilgisayarda uzun süreli çalışma yapmayı seven, Özenli,detaylı çalışmayı seven,sabırlı, Sergi, basılı medya v.b. araçlarını takip eden, Hızlı el becerisine sahip, Doğayı ve çevresini incelemeyi seven, İletişim kurabilen,paylaşımcı bireyler olmak.

9 GRAFİK DALI DERS PROGRAMI 10. SINIF
MESLEKİ GELİŞİM TEMEL TASARIM TEMEL DESEN TEMEL FOTOĞRAF PERSPEKTİF KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ

10 Kazandırılan Yeterlikler
Öğrenci bu derslerin sonunda; Basit geometrik formlar çizer, Cansız modellerden desen çizer, Formları tasarı ilkelerine göre yüzey içinde düzenlemesini yapar, Renk bilgisine sahip olur ve uygulama becerisine sahip olur, Perspektif ilkelerine uygun çizim yapar, Küçük ve orta format fotoğraf makinelerini hazırlar ve çekim yapar,

11 Kazandırılan Yeterlikler
Öğrenci bu derslerin sonunda; Basit geometrik formlar çizmek Cansız modellerden desen çizmek Formları tasarı ilkelerine göre yüzey içinde düzenlemek, Renk bilgisine sahip olmak, Perspektif ilkelerine uygun çizim yapmak, Küçük ve orta format fotoğraf makinelerini hazırlamak ve çekim yapmak,

12

13 GRAFİK DALI DERS PROGRAMI 11. SINIF
BİLGİSAYAR DESTEKLİ GRAFİK TASARIM ( Yazı – Tipografi ) DESEN İLLÜSTRASYON GRAFİK DESEN TEKNİK SINIF STAJ EĞİTİMİ 15 Tatil 80 saat, Yaz Tatilinde 220 saat. TOPLAM : ( 300 saat )

14 GRAFİK DAL DERS İÇERİKLERİNDEN BAZILARI
Kurumsal Kimlik Tasarımları ( Amblem - Logo, Kartvizit, Zarf, Antetli, Sunum Dosyası ) Reklam ürünleri tasarımları ( Afiş, Kitap,Dergi Kapağı, Davetiye, Etiket, Takvim, Ambalaj – Kutu ) Bilgisayarda grafik ve fotoğraf programları ( Adope İllüstratör, photoshop, freehand ) İllüstrasyon çalışmaları.Renklendirme teknikleri, TV Reklamı ( storyboard ), ( Animasyon ) Fotoğraf makineleri kullanımı ve fotoğraf çekimi, baskı aşamaları. Fotoğraf stüdyoları ve baskı.

15 AMBLEM-LOGO

16 Kazandırılan Yeterlikler
Objeleri grafiksel yorumlayarak farklı tekniklerde renklendirmek, Reklam ve tanıtım ürünleri hazırlamak, Harfleri Anatomik Yapılarına uygun çizip-yazma,Tipografik düzenlemeler yapabilmek, Fikir ve mesajı sembolleştirmek. İnsan figürü çizmek,

17

18

19

20 DESEN ÇALIŞMASI ATATÜRK PORTRELERİ

21 TKM 10 KASIM ATATÜRK PORTRELERİ SERGİSİ

22 KARAKALEM AFİŞ ÇALIŞMASI

23 BİLG.DES.GRAFİK TASARIM ATÖLYE DAVETİYE ÇALIŞMALARI

24 BİLG.DES.GRAFİK TASARIM PHOTOSHOP’ta RESİM İŞLEME

25 BİLG.DES.GRAFİK TASARIM ATÖLYE AYRAÇ ÇALIŞMALARI

26 İLLÜSTRASYON TEKNİKLERİ UYGULAMA

27 İLLÜSTRASYON Storyboard

28 TEMEL TASARIM RENK BİLGİSİ ÇALIŞMALARI

29 YAZI VE TİPOGRAFİ

30 GRAFİK DESEN PİKTOGRAMLAR

31 PORTRE ÇALIŞMASI

32

33 GRAFİK DALI DERS PROGRAMI 12. SINIF
SANAT TARİHİ İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ Meslek Sınıfı Eylül – Haziran dönemi Beceri Eğitimi. ( 24 saat.)

34 MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİN KAZANIMLARI
Bu alanı başarı ile bitirerek, “teknisyen” ünvanı alırlar. Görsel medya, basın-yayın, bilgisayar teknolojileri, fotoğraf, sinema- film, multimedya, matbaacılık, grafik tasarım ve reklam ajansları ile tanıtım ve reklam sektöründe teknik eleman olarak çalışabilirler. Ayrıca; yüksek öğretim kurumlarına devam etme hakkına sahiptirler.

35 İŞ ALANLARI - Reklam ajansları, - Tabela- Reklamevleri , - Serigrafi baskı atölyeleri, - Matbaalar, - Gazeteler,Basın ve Yayın Kuruluşları, - Kurum ve Kuruluşların Halkla İlişkiler, Kültür,Sanat, Reklam ve Tanıtım birimleri, - Fotoğraf stüdyoları vb. olarak sıralanabilir.

36 GİDEBİLECEKLERİ YÜKSEK OKULLAR
Sınavsız yüksek okullara geçiş hakkı Dört yıllık güzel sanatlar fakültesi yetenek sınavında ek puan( fotoğraf, endüstriyel tasarım, iç mimarlık, seramik,animasyon, resim, matbaa öğretmenliği…) Grafik öğretmenliği.


"FERİHA UYAR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİNE HOŞGELDİNİZ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları