Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kız Teknik ve Meslek Lisesi Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kız Teknik ve Meslek Lisesi Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı"— Sunum transkripti:

1 Kız Teknik ve Meslek Lisesi Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı
Hayme Ana Kız Teknik ve Meslek Lisesi Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı

2 Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı
Topraktan şekillendirilerek pişirilen her şeye SERAMİK denir. Seramik, insanların tarihi kadar eski ve köklü bir uğraş olarak günümüze kadar uzanmıştır. Seramik, plastik sanatların bir dalı olarak sanatla ve günlük yaşantımızdaki ürünleri ile endüstride, bilimsel çalışmalarla en fazla gelişen alanlardan biri olmuştur.Seramik, batı ülkelerinde 20. yüzyılda bir sanat dalı olarak kabul edilmiştir.

3 Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı
Günümüzde seramik alanındaki eğitim düzeyi açısından Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasında fark bulunmamaktadır. Seramik ve Çini Sanatı ülkemizin birçok bölgesinde birbirine bağlantılı ve geniş bir sektör olarak yaşamını sürdürmekte ve bu alanda önemli çalışmalar bulunmaktadır.

4 EĞİTİM SÜRESİ ve YILLARA GÖRE ÖĞRENCİ SAYILARI
Alan Programının Eğitim Süresi, 9. Sınıftan sonra 3 Öğretim Yılı ile, Toplam 4 Yıldır. 2010 & 2011: 12 ÖĞRENCİ 2011 & 2012: 24 ÖĞRENCİ 2012 & 2013: 24 ÖĞRENCİ 2013 & 2014: 12 ÖĞRENCİ OKULUMUZDA 1 ÖĞRETMEN 2 ATÖLYE MEVCUTTUR.

5 MESLEK ELEMANINDA ARANAN ÖZELLİKLER
Yaratıcı Estetik görüş sahibi El ve Gözlerini eş güdümlü kullanabilen Renk, şekil ve desen algısı yüksek, Çizim yapabilme yeteneğine sahip Grup çalışmasında bulunabilen Dikkatli ve sabırlı KİMSELER OLMALIDIR.

6 İŞ BULMA İMKANLARI Seramik Alanı mezunları, Kamu ve özel sektörlere ait seramik işletmelerinin dekorlama, sırlama, alçı ve kalıp gibi bölümlerinde çalışabilirler. Bu bölümden mezun olan kişi, eğer kendini gerektiği gibi geliştirmiş ise sanatçı olarak çalışabilir, atölye açabilir, branşı ile ilgili fabrikalarda iş bulma şansı artar.

7 ÇERÇEVE PROGAMINDA Çinicilik, Sır Üstü Dekorlama, Alçı model kalıp,
Tornada Form Şekillendirme, Serbest Seramik Şekillendirme, Dekoratif Cam, Endüstriyel Cam dalları yer almaktadır.

8 10.SINIFIN SONUNDA Bölgesel ve Sektörel İhtiyaçlar, Okulun Donanımı, Öğretmen Yeterliliği ve Öğrencilerin Mesleki Yeterlilikleri DİKKATE ALINARAK DAL SEÇİMİ YAPILIR.

9 EĞİTİM ve KARİYER İMKANLARI
Seramik ve Cam Teknolojisi alanı mezunları, seramik ve cam üretimi yapan fabrikalarda ve atölyelerde “Teknisyen” unvanı ile işe başlayabilirler. Ayrıca Meslek Yüksek okullarının ilgili bölümlerine SINAVSIZ geçiş yapabilirler. Bunlar, ÇİNİ-SERAMİK-CAM ÇİNİ İŞLEMECİLİĞİ ENDÜSTRİYEL CAM ve SERAMİK MİMARİ DEKORATİF SANATLAR ve SERAMİK bölümleridir.

10 EĞİTİM ve KARİYER İMKANLARI
Bu Bölümlerde iki yıllık eğitimini tamamlayan öğrenciler seramik ve cam üretimi yapan fabrikalarda ve atölyelerde tekniker unvanı ile işe başlayabilirler. Ayrıca Meslek Yüksek Okullarından sonra Dikey Geçiş Sınavında başarılı olarak da Fakültelerin; Seramik Sanatı Seramik Tasarımı Plastik Sanatlar Seramik Mühendisliği

11 EĞİTİM ve KARİYER İMKANLARI
Malzeme Mühendisliği Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Eski Çini Onarımları Geleneksel Türk El Sanatları Geleneksel Türk Sanatları Seramik ve Cam bölümlerinde lisans eğitimlerine devam edebilirler,

12 EĞİTİM ve KARİYER İMKANLARI
Bunun dışında, liseden sonra Sanat ve Tasarım Fakültelerinin 4 Yıllık Lisans Programında yer alan SERAMİK TASARIMI bölümünde ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin SERAMİK Bölümünde, ÖZEL YETENEK SINAVINDAN geçerek eğitim alabilirler.

13 MEZUNLARIMIZ Eğitim öğretim yılında alanımızın ilk mezun öğrencileri; Demet Çelik; D.P.Ü. Meslek Yüksek Okulu Seramik, Cam ve Çinicilik Hatice Coşgun; D.P.Ü. Meslek Yüksek Okulu Seramik, Cam ve Çinicilik Yasemin Cengiz; D.P.Ü. Meslek Yüksek Okulu Seramik, Cam ve Çinicilik Hülya Hataş; D.P.Ü. Meslek Yüksek Okulu Seramik, Cam ve Çinicilik Arife Bölük; D.P.Ü. Tavşanlı Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi Betül Yıldız; Kütahya Dekor Fabrikası Seda Aktaş; Kütahya Seramik Fabrikası Serap Bayrakçı; Tercih yapmadı Ayşenur Al; Tercih yapmadı Hatice Kurt; Tercih yapmadı Şeyda Pazaroğlu; Tercih yapmadı Ayşenur Girgin; Tercih yapmadı

14 Bölümümüzden Kareler

15 Bölümümüzden Kareler

16 Bölümümüzden Kareler

17 Bölümümüzden Kareler

18 Bölümümüzden Kareler

19 Bölümümüzden Kareler

20 Bölümümüzden Kareler

21 Bölümümüzden Kareler


"Kız Teknik ve Meslek Lisesi Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları