Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan : Semiha SARAÇ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan : Semiha SARAÇ"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan : Semiha SARAÇ

2 YENİLENEN ISPARTA HALİL HAMİT PAŞA İL HALK KÜTÜPHANESİ
Bir kütüphaneyi meydana getiren unsurlar; bina, personel, koleksiyon, bütçe ve kullanıcıdır. Kütüphanenin işlevini yerine getirebilmesi için mekan estetiğinin de oluşturulması gerekmektedir. Isparta Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile aynı binada hizmet vermek üzere inşa edilmiştir. 20 Şubat 2012 tarihinden itibaren de kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. Kütüphanemiz şehrin merkezinde olup ulaşımı kolay olan; valilik, postane, park ve bankaların bulunduğu bir yerde faaliyetini sürdürmektedir. Kullanıcı potansiyeli yüksek olan modern bir hizmet binasına sahiptir. Kütüphane binası gerek dış görünümü gerekse iç mekan tasarımıyla kullanıcıların ilgisini çekmektedir.

3 İç Tasarım : Kütüphanemiz içerisinde kullanım alanlarına göre zemin döşemesi tasarlanmış olup, salonlar uygun renkte yer döşemesi ile kaplanmıştır.

4 Kütüphanede kullanılan malzemelerin kaliteli olmasına özen gösterilmiş; duvarlarda, kapılarda ve pencerelerde uygun malzemeler kullanılmıştır.

5 Duvarlar ısı yalıtımlı olup kullanılan renkler açıktır
Duvarlar ısı yalıtımlı olup kullanılan renkler açıktır. Pencereler büyük, aydınlatıcı, sağlam ve estetik görünümlüdür.

6 Mobilyalar: Kütüphanemizde mobilya seçimi yapılırken de çocuklar ve yetişkinler için ayrı mobilyalar seçilmiş ve bu mobilyaların sağlam, kullanışlı ve estetik olmasına dikkat edilmiştir. Personelin çalışma ofisleri için de uygun renk ve tasarımda mobilyalar tercih edilmiştir.

7 Okuyucu masa ve sandalyelerinin seçiminde mobilyaların kalitesi, rahatlığı ve sürekli kullanılabilecek şekilde olmasına özen gösterilmiştir. Kitap rafları kullanışlı, sağlam ve hareketlidir. Kitapların boyutlarına göre raflarda daraltma veya genişletme işlemi yapılabilmektedir.

8 Aydınlatma: Kütüphanemizde aydınlatma doğal olarak pencerelerle sağlanmakta, en çok aydınlık olan yerler okuma salonlarıdır. Güneş ışınlarından korunmak için kullanışlı perdelerle donatılmıştır. Işıktan daha çok yararlanabilmek için duvarlar, tavanlar ve zemin açık renk olarak tasarlanmıştır.

9 Kullanıcı Hizmetleri Danışma Bölümü: Kütüphanemize kullanıcı hizmetleri açısından bakıldığında, danışma bölümü ve katalog tarama bilgisayarları koleksiyonun bulunduğu salondadır. Danışma kaynaklarından yararlananlar için koltuklar ve masalar uygun şekilde düzenlenmiş olup danışma bankolarına kullanıcılar kolay erişebilmektedir.

10 Ödünç Verme Bölümü: Ödünç verme bankolarımız ise kütüphanemizin her katında olup, hem kapıya hem de koleksiyonlara yakın bir yerdedir ve üç adet bilgisayar ile hizmet vermektedir.

11 Teknik Hizmetler: Kütüphanemizde Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünden gelen ve Kütüphane tarafından satın alınan materyallerin, sınıflama, kataloglama, barkod ve etiket gibi teknik işlemlerinin yürütüldüğü bölümler de oluşturulmuştur.

12 İnternet Bölümü: İnternet bölümümüzde kullanıcılarımıza 21 adet bilgisayar ile internet hizmeti verilmektedir. İhtiyaç duyduklarında çıktı alma ve tarama hizmetlerinden de yararlanmaktadırlar.

13 Süreli Yayınlar: Kütüphanemize basılı olmak üzere ayda 120 adet dergi girmektedir. Ayrıca 2 adet ulusal ve 13 adet yerel olmak üzere toplam 15 adet gazete de okuyucularımızın hizmetine sunulmuştur.

14 Merkez Çocuk Kütüphanesi:
Kütüphanemizin birinci katında bulunan ve çocuklara yönelik mobilyalar tasarlanarak düzenlenmiş bir yerdir. Kütüphane içerisinde okul öncesi bölümü de oluşturulmuştur. Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdürlüğümüzün proje dahiline aldığı Merkez Çocuk kütüphanemizde yeni düzenlemeler yapılmaktadır.

15 Engelsiz Kütüphane: Kütüphanemizin birinci katında yer alan bir bölümdür. Engellilerin kütüphaneyi kullanabilmeleri için uygun yol ve asansörler yapılarak ulaşım kolaylığı sağlanmıştır. 5 adet bilgisayar, 2 adet yazıcı, 1 adet büyüteç bulunmaktadır. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki farklı gruba hizmet vermektedir. Bu proje üç yıl süreyle devam edecektir.

16 Fotokopi Hizmetleri: Kütüphanemizin ikinci katında bulunmaktadır. Kullanıcılarımız tarafından, kütüphanemizdeki kaynaklardan istenilen bölümlerin fotokopisi temin edilmektedir.

17 Konferans Salonu: Binamızın altıncı katında bulunan ve 168 kişilik kapasiteye sahip olan konferans salonumuz çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmakta ayrıca çok amaçlı olarak da kullanılmaktadır. Aydınlatma, ses düzeni ve diğer donanımlar en iyi şekilde sağlanmıştır.

18 Havalandırma: Kütüphanemizin havalandırması için pencereler uygun olup, yarı açılır ve tam açılır şekilde kullanılmaktadır.

19 Temizlik: Kütüphanemizde kullanıcıların ve personelin sağlıklı bir ortamda çalışabilmesi için düzenli temizlik yapılmakta, hijyen kurallarına dikkat edilmektedir.

20 Güvenlik: Kütüphanemizin güvenliği için silahsız koruma ve güvenlik hizmeti yürütülmektedir. Otopark: Kütüphane ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personelinin kullanabileceği otopark bulunmaktadır.

21 Kütüphane Kullanım İstatistiği:

22 Sonuç Kütüphanemiz yeni ve modern hizmet binasına taşındıktan sonra, istatistiki bilgilerde de görüldüğü gibi verilen kütüphane hizmetlerinde büyük artışlar görülmüştür. Bu durum, hem kütüphane kullanıcıları hem de kütüphane çalışanları üzerinde olumlu etkiler sağlamıştır. Kütüphane hizmetlerimizi daha da ileriye taşıyabilmek için ise; RFID(Basılı Materyalin Güvenliği) anlamına gelen sistemin kurulmasına, E-Kitap veya kitap dışı materyal bölümünün daha aktif çalışmasına ve kitap ve kitap dışı materyal sayısının arttırılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Mevcut konumu ile Isparta Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi Türkiye de örnek gösterilebilecek halk kütüphaneleri arasında yerini almıştır.

23 İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. ISPARTA VALİLİĞİ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü TEŞEKKÜR EDER, SAYGILAR SUNARIM.


"Hazırlayan : Semiha SARAÇ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları