Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İMECZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İMECZ."— Sunum transkripti:

1 İMECZ

2 İMECZ Projenin Amacı Aynı ihtiyaca sahip olan eczaneleri tek bir çatı altında toplayarak, ecza depolarının toplu alımlarda yapmış olduğu indirimlerden faydalanmalarını sağlamaktır. Eczanelerin stok fazlası ürünleri , diğer eczanelere teklif yolu ile satış yapabilmesini sağlamaktır.

3 Neden İMECZ ? Her geçen gün işletme maliyetlerinin arttığı bir dönemde; ürün birim maliyetlerinin ve stok maliyetlerinin en asgari seviyeye düşürülmesi gerekmektedir. Ürün fiyatlarının eczaneler tarafından belirlenemediği bir dönemde,birim fiyatları en düşük seviye çekebilecek bir sistem ile kârlılığı arttırmak hedeflenmiştir.

4 Neden İMECZ ? Eczanelerde çok hızlı sirkülasyonu olan ilaçlar olduğu gibi daha yavaş tercih edilen ilaçlarda vardır. Mevcut sistem baremli satışlarla ‘Yüksek adetli alım yap daha çok kâr et’ mantığıyla hareket etmekte ve çok adetli alımı desteklemektedir. İmecz, çok adetli alımı sağlayacak bir platform oluşturup eczanelerin birlikte hareket etmesini sağlamaktadır.

5 Neden İMECZ ? Hem reçete potansiyeli yüksek olan hem de daha az potansiyeli olan eczaneler için MF sistemi ciddi oranda kârı azaltmaktadır. İmecz sayesinde; amacımız ister küçük eczane olsun isterse büyük alım yaptığı tüm kalem ilaçlardan hiçbir fark gözetmeksiniz alınabilecek en yüksek MF’ den alım yapıp,en düşük birim fiyata temin ederek herkesin yüksek kâr elde etmesini sağlamaktır.

6 İmecz Nasıl Kullanılır ?
Ekrandaki satış şartı olan Proctoglyvenol kremi; ister 1 tane alalım ister 50 tane, adet alındığındaki birim net fiyat üzerinden hesaplama yapar ve cari hesabınıza aktarır. Normalde adet fiyatını 8.51 TL olan ilacımızı, bütün eczanelerin talepleri toplamı şartına uyunca 6.49 TL net fiyata düşmektedir. Alım gerçekleştikten sonra her bir eczanenin paylaşımı yapılmaktadır.

7 İmecz Nasıl Kullanılır ?
Exforge EKSTRA olarak %12 yemek hakkı vermektedir.Bu ilacın alımından dolayı 25,33 TL, Y ilacından dolayı 74,67 TL, Z ilacından dolayı 50 tl sodexo hak ettiyseniz extra bakiyenizde biriken 150 tl lik sodexoyu size tahsil edildikten sonra size extranızı vermektedir. Böylelikle sistem alımı yapan tüm eczanelere adil oranda dağıtımı gerçekleştirmektedir.

8 İmecz Nasıl Kullanılır ?
Alım yaptığımız ilaçların extra toplamları yeterli bakiyeye geldiği vakit, sistem hak etmiş olduğumuz extrayı bizlere sunmaktadır.

9 İmecz Nasıl Kullanılır ?
Eğer depodan extra iskonto alındıysa yada firmadan nakit olarak destek alındı ise bu direkt olarak net fiyata yansımaktadır.

10 şifresi ile giriş yapması gerekmektedir.
Kullanım Bilgisi Sistemimize admin aracılığı ile kayıt olmuş eczanemiz, dan kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapması gerekmektedir.

11 Anasayfa İmecz’nin anasayfasında ekranda görüldüğü gibi; bekleyen ön talepleri, yeni alımları, doğrudan satışları ve bekleyen alımları görebiliriz. Bunun yanında hesap bakiyenizin ayrıntıları da anasayfanız da görülmektedir.

12 Anasayfa 1.1 : Sistemde bulunan ilaç gönderilerimizi göstermektedir.
1.2 : Sistemde bulunan karekodu’nu girdiğimiz ilaç sayısını göstermektedir

13 Anasayfa 1.3 : Sistemde kayıtlı diğer kullanıcılardan gelen mesajlarımızı göstermektedir. 1.4 : Kişisel Profil ve Çıkış işlemi yapabileceğimiz modüldür. 1.4.1 : Sistemde Kayıtlı olan profilimizi gösterir. 1.4.2 : Çıkış işlemi yapabileceğimiz butondur. 1.5 : Çıkış işlemi yapabileceğimiz butondur.

14 1.4.1 Eczane Profili 1.4.1: Eczane profilimizde düzenleme yapabileceğimiz alandır. : Profilimizdeki eczane ayarları bölümümüzdür.Ekranda gösterilen alanlarda değişiklik yaparak profilimizde düzenleme yapabiliriz.

15 Eczane Profili : Eczane profilimizde, eczanemizin logosunu düzenleyebileceğimiz alandır.

16 Eczane Profili :Eczane profilimizde, şifremizi güncellediğimiz alandır. Mevcut verileri doldurarak işlemimizi gerçekleştirebiliriz.

17 Eczane Profili :Eczane profilimizde, gizlilik ayarlarını düzenlediğimiz bölümdür. Bu alanda, isteğimize göre mail adreslerimizi, ölçeğimizi ve raporlarımızı diğer kullanıcıların görüntüleyebilmesine karar veririz.

18 Ön Talep Ekranı 2:Herbir üyenin satışını istediği ürünü için ön talep oluşturduğu modüldür. Oluşturulan ön talep yönetici onayından geçtikten sonra satışı yapılabilmektedir. 2.1:Yeni ön talep oluşturma butonumuz. 2.2:Ön talep düzenleme butonumuz. 2.3:Oluşturduğumuz ön talep modülünü kaydettikten sonra admin onayına göndereceğimiz buton. 2.4:Oluşturduğumuz ön talepleri silme butonumuz. 2.5:Ön taleplerimizi excel dosyasın da görebileceğimiz butondur.

19 Ön Talep Ekranı –Yeni Ön Talep Oluşturma
2.1: Yeni talep oluşturma ekranıdır. Bu ekranda yeni bir talep oluşturmak için gerekli alanların doldurulması gerekmektedir. Eğer ürünümüzün tipi mal fazlası ise yeni alımlar ekranına, doğrudan satış ise doğrudan satış ekranına düşmektedir .

20 Ön Talep Ekranı –Yeni Ön Talep Oluşturma
2.1:İlaç almak isteyen eczaneler için başlangıç – bitiş tarihleri, min – max alım adetileri belirlemekteyiz. Hedeflenen alımı belirlediysek, o hedefe ulaşıldıktan sonra eczaneler ilaç alımı yapamamaktadır. Çok iyi şartta açılmış bir ürünü tek kişi yada birkaç kişi alması yerine herkesin faydalanması isteniyor ise maksimum alım ile kısıtlama sağlanmaktadır. 2.1.1: Talep tipimiz hakkında bilgilendirme yapmaktadır

21 Ön Talep Ekranı –Yeni Ön Talep Oluşturma
2.1.2: Yapacağımız ön talep işlemimizin teklif şartlarını belirleyeceğimiz bölümdür. : Yeni şart oluşturmak için ve oluşturduğumuz şartı silmek için kullandığımız alandır. 2.1.3: Teklif şartlarımızın extralarını gireceğimiz bölümdür. : Extra şart oluşturma, silme ve onaylamak için kullandığımız alandır. 2.1.4: Oluşturduğumuz ön talebi kaydetme ve silme işlemi yapılmaktadır.

22 Yeni Alımlar Ekranı 3:Yeni alımlar ekranıdır. Bu ekranda eczanelerin yada ecza depolarının vermiş olduğu teklifler yer almaktadır. 3.1:İhtiyacımız olan ilaca göre (3.1.1) yada istediğimiz eczaneye (3.1.2) göre arama yapabileceğimiz alandır. Bu alan içerisindeki teklifleri excel dosyasına çekebileceğimiz modüldür.(3.1.3)

23 Yeni Alımlar Ekranı 3.2:Seçtiğimiz ilacı almak için işlem yapacağımız alandır. 3.2.1:Adımızın görünüp görünmemesine karar veririz. 3.2.2:Alım miktarını gireceğimiz alandır. 3.2.3:Alacağımız ürünün toplam fiyatını hesap edebiliriz. 3.2.4: Alım işlemini gerçekleştireceğimiz butondur.

24 Yeni Alımlar Ekranı 3.3:Seçmiş olduğumuz ilacın şartlarının gösterildiği ekrandır. 3.3.1: Seçmiş olduğumuz ilacın alımlarını gösterir. 3.3.2: İlacın sistem sayesinde getirdiği kazancı göstermektedir. 3.3.3:İlaç şartının düşürülebileceği butondur. 3.3.4:İlaç şartının iptal edilebileceği butondur.

25 Doğrudan Satış Ekranı 4:Üyeler Kendi Stoklarında bulunan satamadığı veya miadını geçireceği ürünleri ön talep ekranına girdikten sonra, talep tipini doğrudan satış belirlerse bu modül aracılığı ile satışını yapmaktadır.. 4.1:İlaç hakkında arama yapabileceğimiz modüldür. 4.1.1:İstediğimiz ilaca göre arama yapabiliriz. 4.1.2:İstediğimiz Eczaneye göre arama yapabiliriz. 4.1.3:Doğrudan satış da ki ilaç listesini excel dosyasıyla görebiliriz.

26 Doğrudan Satış Ekranı 4.2:Seçtiğimiz ilaç hakkında bilgilendirme ve isteğe göre alım yapılacağımız alandır. 4.2.1:Seçtiğimiz ürünün fiyatının hesap edileceği modüldür. 4.2.2:Alımı gerçekleştireceğimiz modüldür. 4.3:İlaç şartlarının bulduğu alandır. 4.3.1: Alımları görebileceğimiz modüldür.

27 Tüm Alımlar Ekranı 5:Tüm alımları görebileceğimiz ve kontrol edebileceğimiz ekrandır. 5.1: İlaç hakkında istediğimiz tabanda arama yapabileceğimiz modüldür. 5.1.1:Görmek istediğimiz alım türünü belirleyebileceğimiz modüldür. 5.1.2:İstediğimiz ilacı arayabileceğimiz modüldür. 5.1.3:İstediğimiz eczaneyi arayabileceğimiz modüldür. 5.1.4:Pasif alımları görüntüleyebileceğimiz modüldür

28 Tüm Alımlar Ekranı 5.2:Alımlar hakkında işlem yapabileceğimiz bölgedir. 5.2.1:İlaç şartları hakkında bilgi edinebileceğimiz modüldür. 5.2.2:Seçilen ilacı alan eczaneleri görebileceğimiz modüldür. 5.2.3:Seçtiğimiz ilacı teslim alabileceğimiz modüldür. 5.2.4 : Qr kod ile işlem yapabileceğimiz modüldür. 5.2.5:Seçitiğimiz ilacı silebileceğimiz ve tüm alımları excel dosyasında görebileceğimiz modüldür.

29 Ürün Gönderimleri Ekranı
6:İlaç gönderimlerini görebileceğimiz ekrandır. 6.1:İlaç hakkında işlem yapabileceğimiz modüldür. 6.1.1:İstediğimiz ilacı arama yapabileceğimiz modüldür. 6.1.2:İlaçlar hakkında şartları görebileceğimiz ve tüm gönderimleri excel dosyasında görebileceğimiz bir modüldür. 6.2: Eczaneler hakkında Qr kod ile işlem yapabileceğimiz modüldür.

30 Extralar Ekranı 7:Ezcanelere verilen extraları görebileceğimiz modüldür. 7.1:Extralar hakkında işlem yapabileceğimiz modüldür. 7.1.1:Extraları excel dosyasında görebileceğimiz modüldür. 7.1.2:Extraların kullanım türünü belirleyeceğimiz modüldür.

31 Cari Hareketler Ekranı
8:Cari hareketleri görebileceğimiz ekrandır. 8.1:Cari Hareketler hakkında işlem yapabileceğimiz modüldür. 8.1.1:Hangi tarihler arasında cari hareket görmek istediğimize karar vereceğimiz modüldür. 8.1.2:Cari Hareketleri sorgulayıp, excel dosyasında görebileceğimiz modüldür. 8.1.3: Toplam bakiyemizi, kazancımızı ve sistemin bize getirdiği kazancı gösteren modüldür.

32 Cari Hareketler Ekranı
8.2:Alınan ürünlerin cari hareketlerini görebileceğimiz modüldür 8.2.1:Hangi tarihler arasında cari hareketleri görmek istediğimize karar vereceğimiz modüldür. 8.2.2:Alınan ürünü sorgulayabileceğimiz, excel dosyasında görebileceğimiz ve alım tutarını görebileceğimiz modüldür.

33 Cari Hareketler Ekranı
8.3:Dağıtılan ürünlerin cari hareketlerini görebileceğimiz modüldür 8.3.1:Hangi tarihler arasında cari hareketleri görmek istediğimize karar vereceğimiz modüldür. 8.3.2:Dağıtılan ürünü sorgulaya bileceğimiz, excel dosyasında görebileceğimiz ve dağıtım tutarını görebileceğimiz modüldür.

34 Mesajlar Ekranı 9:Sistem içerisinde kayıtlı olan üyelerden gelen mesajların görülebileceği ve mesaj gönderilebileceğimiz modüldür. 9.1:Yeni bir mesaj gönderebileceğimiz, gelen ve gönderilen mesajlara erişim sağlayacağımız modüldür. 9.2:Mesajları okuyup silebileceğimiz modüldür.

35 Genel Hesap Detayları 10:Sistemimizdeki gerçek bir kullanıcıya ait hesap bilgilerini göstermektedir.

36 Genel Hesap Detayları Toplamda TL alım gerçekleştiren bir eczane; Toplu alımdan toplam kazancı: TL, yüzde olarak % 29,98 Sistem kazancı: TL, yüzde olarak % 25,17

37 İMECZ’NİN Bize Kazandırdıkları
Bir önceki slayt da gösterilen bu kazanç,bir eczanenin her zaman aldığı ürünlere ödemiş olduğu ücretin «İmecz» ile birlikte; bir çok eczanenin bir araya gelerek toplu alım gerçekleştirmesiyle ne kadar kârlılık getirebileceğini göstermektedir. Kullanıcı gruplar arasında yapılan değerlendirmelerde; Ortalama Toplu Alım Kazancı %27-28, Ortalama Sistem Kazancı %22-23 oranında olduğunu göstermektedir.

38


"İMECZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları