Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MILLENIUM MOBILE SUNUMU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MILLENIUM MOBILE SUNUMU"— Sunum transkripti:

1 MILLENIUM MOBILE SUNUMU
ŞAHİN YAZILIM MILLENIUM MOBILE SUNUMU HAZIRLAYAN ve SUNAN: ŞÜKRAN DERE

2 MILLENIUM MOBILE UYGULAMASI
Mağaza Mobil Uygulaması Millenium Marketing Programı ile entegre çalışan, mağaza modülü dikkate alınarak yazılmış bir programdır. Kullanıcıların sayım, sipariş, mal kabul gibi işlemlerini daha kısa sürede, tek aşamada ve en önemlisi online yapabilmesini sağlar. Mağaza Mobil uygulaması için gerekli alt yapı, sadece el terminalinin kullanıldığı alanlarda wireless ağının kuvvetli olmasıdır. Şimdi programı inceleyecek, bize ne kadar avantaj sağladığını görelim. Şahin Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık Hiz. San. Tic. A.Ş.

3 GİRİŞ EKRANI 1 Mağaza Mobil Programının giriş ekranı, Millenium Marketing Programı Mağaza Modülünün giriş ekranından farksız değildir. Kullanıcı şirketi, işlem yapacağı mağazayı, çalışacağı yılı ve kullanıcı bilgilerini girerek, programa giriş yapar. Şahin Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık Hiz. San. Tic. A.Ş.

4 ANA MENU 2 Ana Menüde Sayım, Sipariş, İrsaliye, Fiyat Gör, Barkod Basımı ve Dosya Oluştur Menüleri mevcuttur. Şahin Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık Hiz. San. Tic. A.Ş.

5 SAYIM EKRANI 3 Bu modül ile Millenium Marketing Programından tanımlanmış bir sayıma, bilgi girişi yapılır. Depo ve raf numarası bilgilerini de girdikten sonra “>>” butonuna basılır. Burada girilen verilere göre daha önce bilgi girişi yapılmışsa, veriler gelecektir. Bilgi girişi yapılmamışsa, yeni kayıt demektir. Alt kısımda barkod ve miktar alanları vardır. El terminalinden, barkodu okutup miktarı girerek seri bir şekilde bilgi girişi yapılır. “Sil” ile seçilen kayıt silinir. “Oku” ve “Yaz” ile dosyadan okuma ve dosyaya yazma işlemleri yapılır. “Kaydet” dediğimiz zaman, artık sayım bilgi girişi verilerimiz database’e kaydedilecektir. Şahin Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık Hiz. San. Tic. A.Ş.

6 SİPARİŞ SEÇİMİ 4 Sipariş menüsünde “Firmaya Sipariş” ve “Depolar Arası Sipariş” menüsü karşımıza gelmektedir. Kullanıcı ne tür bir sipariş vermek istiyorsa buradan seçecektir. Şahin Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık Hiz. San. Tic. A.Ş.

7 FİRMAYA SİPARİŞ 5 Firmaya sipariş formunda, hangi firmaya sipariş verilecekse kriter girişi yapılarak yada o firmaya ait barkod okutularak firma seçimi yapılmalıdır. Firma seçildikten sonra o firmaya ait sipariş numarasını program otomatik verecektir. Yine burada da “>>” butonuna basılması gerekir. Alt kısımdan barkodu okutup, miktarı girerek seri bir şekilde kayıt girişi yapılır. “Sil” ile seçilen kayıt silinir. “Onayla” butonuna bastığımızda onaylama ekranı karşımıza gelecektir. “Oku” ve “Yaz” ile dosyadan okuma ve dosyaya yazma işlemleri yapılır. Şahin Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık Hiz. San. Tic. A.Ş.

8 Şahin Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık Hiz. San. Tic. A.Ş.

9 SİPARİŞ ONAYLAMA 6 Onaylama kısmında “Siparişi Kabul Eden”, “Teslim Tarihi”, “Açıklama” bilgileri girildikten sonra, “Kaydet” butonuna basıldığında sipariş, database’e kaydedilecektir. “Yazdır” butonu ile ağ üzerinde programa tanıtılmış yazıcıdan siparişin çıktısı alınabilmektedir. Şahin Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık Hiz. San. Tic. A.Ş.

10 DEPOLAR ARASI SİPARİŞ 7 İlk olarak kriter girişi yapılarak yada artı işaretine basılıp depo numarası girilerek karşılayan depo seçilir. Siparişi veren depo, programa girişte seçtiğimiz mağazanın deposu olarak otomatik getirilir ve ekranda bulunmamaktadır. Aynı şekilde Giriş/Çıkış kodu her zaman ‘Çıkış’ olacağı için ekranda bulunmamaktadır. Yine burada da “>>” butonuna basılması gerekir. Alt kısımdan barkodu okutup, miktarı girerek seri bir şekilde kayıt girişi yapılır. “Sil” ile seçilen kayıt silinir. “Onayla” butonuna bastığımızda onaylama ekranı karşımıza gelecektir. Onaylama ekranında gerekli bilgiler girildikten sonra, “Kaydet” butonuna basıldığında sipariş, database’e kaydedilecektir. “Yazdır” butonu ile programa tanıtılmış yazıcıdan siparişin çıktısı alınabilmektedir. Şahin Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık Hiz. San. Tic. A.Ş.

11 FİRMAYA İRSALİYELİ SİPARİŞ
8 Bu formda aynı anda hem sipariş hem de siparişin irsaliyesini oluşturabilirsiniz. Sipariş bilgi girişi tıpkı Firmaya Siparişteki gibidir. Yapmanız gereken önce siparişi kaydetmek daha sonra da irsaliye oluştur tuşuna basmaktır.

12 9 İRSALİYE İrsaliye menüsünden şu modüllere erişilmektedir. MAL KABUL
DEPOLAR ARASI ÇIKIŞ İRSALİYESİ DEPOLAR ARASI GİRİŞ İRSALİYESİ DEPOYA İADE İADE İRSALİYESİ Şahin Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık Hiz. San. Tic. A.Ş.

13 MAL KABUL 10 İlk olarak işlemi yapılacak olan irsaliyenin yeni mi Eski mi olduğu seçilir. Eğer yeni ise sistem otomatik irsaliye numarası atar, değilse el ile irsaliye numarası girilir. Eğer yeni kayıtsa kriter girişi yapılarak firma seçilir. Yine burada da “>>” butonuna basılması gerekir. Alt kısımdan barkodu okutup, miktarı girerek seri bir şekilde kayıt girişi yapılır. Millenium Marketing programında şirket genel parametrelerinde mal fazlası kabul edilsin mi? seçeneği Evet seçilmişse, yazılan miktar sipariş edilenden fazla ise kabul edilecektir. Aksi takdirde program fazla mal girişine izin vermeyecektir. Yine Millenium Marketing programında şirket genel parametrelerinde siparişte olmayan ürün kabul edilsin mi? seçeneği Evet seçilmişse, siparişte olmayan ürünler de uyarı vererek eklenecektir. Şahin Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık Hiz. San. Tic. A.Ş.

14 SİPARİŞTEN MAL KABUL 11 Kullanıcıya kolaylık olması açısından mal kabulü yapılacak sipariş, ekrana çağırılarak; bu sipariş içinden seçim yapılarak mal kabul ekranına eklenebilir. Ayrıca aşağıdaki alanlara barkod ve miktar girilerek, girilen barkod, listedeki siparişte varsa o kayıt için gelen miktar otomatik güncellenir ve ekle “Evet” olarak otomatik seçilir. Şahin Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık Hiz. San. Tic. A.Ş.

15 FİYAT GÖR 12 Fiyat gör ile mağaza içerisinde barkod okutularak, okutulan barkodun bütün fiyat bilgileri, mağaza stok miktarı, koli ve paket iç adetleri ekrana getirilir. Şahin Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık Hiz. San. Tic. A.Ş.

16 DOSYA OLUŞTUR 13 Bu modül offline çalışmaktadır. Ağ bağlantısının olmadığı yerlerde işlem yapılan barkodlar bir dosyaya kaydedilerek ister yine mobil üzerinde isterse de Millenium Marketting programında kullanılabilir. Şahin Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık Hiz. San. Tic. A.Ş.

17 BARKOD BASIMI 14 Basılacak Barkodları Aktivite Nosuna, Fiyat Değişim Tarihine, Fiyat Sirkü numarasına göre yada direk ürün barkodu okutularak ekrana getirebilirsiniz ve bu şekilde el terminali üzerinden barkod basımı yapabilirsiniz. Ekrandan ürünlerin Barkod, Emtiano, Emtia Adı, Birimi, Birim Ağırlığı, etiket birimi, fiyatı, etiket sayısı gibi bilgilerine erişilebilir. Şahin Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık Hiz. San. Tic. A.Ş.

18 BARKOD BASIMI 15 Barkodları yazdırma ekranında sistemde tanımlı olan yazıcılar listeye dökülür. Uygun olan bir yazıcı seçilir. Barkodların desen tanımları ve dizaynları Millenium Marketing programında tanımlanmaktadır. Tanımlı olan desenlerden kullanılmak istenen desen listeden seçilerek ve basılacak etiket sayısı girilerek barkod basım işlemi tamamlanır.

19 BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER


"MILLENIUM MOBILE SUNUMU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları