Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Azrael Online Hasta Takip Programı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Azrael Online Hasta Takip Programı"— Sunum transkripti:

1 Azrael Online Hasta Takip Programı
Sunum Belgesi Yazılım Geliştirme Projesi Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı İDEA: ODTÜ Sanal Kampüsü s Fırat Kuran s Melike Funda Müftüoğlu

2 Proje Tanımı Proje Amacı Proje Kapsamı Yazılım İşlevleri

3 Proje Amacı Günümüzde hastanelerde hasta işlemlerinin takip edilmesi ve eczanelerde ilaç stok ve fiyatlarının kontrolü için halihazırda çeşitli yazılımlar kullanılmaktadır.  Bu proje kapsamında temel olarak amaçlanan şeyler şöyle sıralanabilir. Hastane içinde hasta takibinin yapılması Eczaneden reçete numarasıyla hastanın reçetesine ulaşılabilmesi Doktorların ihtiyaç duyduklarında mobil olarak hasta bilgilerine ulaşabilmeleri Eczanenin müşteri bilgilerini tutabilmesi Müşterilerin, ihtiyaç duydukları an eczaneden yaptıkları alışveriş bilgilerine ulaşabilmeleri

4 Proje Kapsamı Proje kapsamı üç kısımda tanımlanabilir:
Hastane yazılımı: Bu yazılım ile hastanın hastaneden randevu almasından ödeme yapmasına kadar hastane içerisinde yapılan işlemlerin takibi yapılmaktadır. Eczane Web Sitesi yazılımı: Eczane, bu yazılım ile hastane veritabanındaki reçete bilgilerine online olarak ulaşabilmektedir. Ayrıca üyelik sistemi sayesinde kayıtlı müşteriler Web üzerinden reçete bilgilerini görebilmektedirler. Pocket PC yazılımı: Doktorların kullanacağı Pocket PC üzerindeki yazılım ile acil durumlarda her türlü hasta bilgisine ulaşmak mümkün olmaktadır.

5 Yazılım İşlevleri Bu yazılım ile gerçekleştirilebilecek işlevler şunlardır: Hastane yazılımı: Hasta Kaydı Hasta Kabulü Tahlil Seçimi ve Muayene İşlemleri Tahlil İşlemleri Teşhis Tanımı Reçete Yazım İşlemi Ödeme İşlemleri Eczane Web Sitesi yazılımı: Reçete Görüntüleme Alışveriş Bilgilerini Kaydetme Müşteri Kayıtlarının Düzenlenmesi Alışveriş Bilgilerini Görüntüleme Pocket PC yazılımı: Hastanın Geçmiş Teşhislerini Görüntüleme Hasta Tahlil Sonuçlarını Görüntüleme Hasta Geçmişi Görüntüleme

6 Yazılımın Genel Yapısı
Kullanılan Teknolojiler Yazılım Mimarisi

7 Kullanılan Teknolojiler
Hastane yazılımı: Hastane yazılımında Visual Basic 6.0 ve MSSQL 2000 veritabanı kullanılmıştır.  Yazılım tüm Windows ortamlarında çalışmaktadır Eczane Web Sitesi yazılımı: Eczane Yazılımı ASP ve MS Access 2000 veritabanı kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Bu nedenle, ASP uyumlu ve MS Access'a sahip her platformda çalışabilir. Pocket PC yazılımı: Pocket PC Yazılımı Microsoft Windows CE .NET işletim sisteminde çalışmaktadır.

8 Hastane Yazılımı Arayüzü
Yazılım Mimarisi Hastane yazılımı: Hastane yazılımının sistem mimarisi: Ekran Hastane Veritabanı Hastane Yazılımı Arayüzü Hastane ile ilgili tanımlamalar Hastane Yazılımı Personeli Hasta ve Hasta İşlem Bilgileri Sorgu İstekleri Sorgu Sonuçları Hasta Bilgileri Raporlar

9 Muşteri ve Ürün Bilgileri
Yazılım Mimarisi Eczane yazılımı: Eczane yazılımının sistem mimarisi: Web Sitesi Hastane Veritabanı Eczane Web Sitesi Müşteri Kimlik Bilgileri Eczane Yazılımı Müşteri Reçete Bilgileri Sorgu İstekleri Sorgu Sonuçları Eczane Muşteri ve Ürün Bilgileri Eczacı Ürün ve Müşteri Reçete görüntüleme Alışveriş

10 Pocket PC Kullanıcı Arayüzü
Yazılım Mimarisi Pocket PC yazılımı: Pocket PC yazılımının sistem mimarisi: Ekran Veritabanı Pocket PC Kullanıcı Arayüzü Hasta Kimlik Numarası Pocket PC Yazılımı Doktor Hasta Bilgileri Sorgu İstekleri Sorgu Sonuçları Hasta Bilgileri

11 Hastane Yazılımı Ekran Görüntüleri

12 Hasta Kayıt Listesi Desk Görevlisi olarak sisteme giriş yapmış olan hastane görevlisi tarafından kullanılır.Ana ekrandaki işlemler menüsünden "Hasta Kayıt" seçilir.Ekrana Hasta Listesi gelecektir.

13 Hasta Kayıt Bilgileri Buradaki ekrandan "Yeni Kayıt" butonuna basılarak "Hasta Bilgileri" ekranına ulaşılır ve hasta bilgileri girilerek hastanın kaydı gerçekleştirilir

14 Hasta Kabul Bu ekrandan kaydı yapılmış olan hastanın, şikayetleri girilir ve uygun doktora sevk edilir.Bu arada hastaya otomatik olarak bir hasta kabul numarası verilir. Bu numara ile hastane içindeki diğer bütün işlemler gerçekleştirilecektir.

15 Tahlil Seçimi ve Muayene İşlemleri
Sisteme doktor olarak giriş yapmış olan kullanıcı ana ekrandaki işlemler menüsünden "Tahlil ve Muayene" işlemini seçerek kabulü yapılmış olan hastaları listeler. Doktor kendisine sevk edilmiş olan hastanın hasta kabul numarasını kullanarak bu ekranda arama yaptırabilir.

16 Tahlil Seçimi ve Muayene İşlemleri
Gelen Hasta kaydı üzerine çift tıklanarak veya "İncele" butonu kullanılarak hasta için gerekli işlemler seçilebilir.Bu ekranda hastanın yapması gereken tahliller seçilir. Tahlil dışında verilen hizmetler ekranın altındaki kısma girilir.

17 Test İşlemleri Sisteme Laborant olarak giriş yapmış olan kullanıcı, işlemler menüsünden "Test Bul" işlemini seçerek, hastanın laboratuardan istenmiş tahlillerini görüntüler ve sonuçlarını girerler.

18 Teşhis Tanım İşlemleri
Sisteme Doktor kullanıcı seviyesinde giriş yapmış olan kullanıcı Ana Ekrandaki işlemler menüsünden "Teşhis Tanım" işlemini seçerek, Teşhis listesini görüntüleyebilir. Teşhis tanımı yapılacak hastanın hasta kabul numarası ile arama yaptırılabilir. Daha sonra hasta listeden seçilerek yapılan teşhis girilir.

19 Reçete Yazım İşlemleri
Hasta için teşhis tanımı yapıldıktan sonra, doktor ana ekrandaki işlemler menüsünden "Reçete Yazımı" işlemini seçerek hasta için yeni reçete oluşturabileceği gibi varolan reçeteye eklemeler de yapabilir. Bu aşamada hastaya otomatik olarak bir reçete numarası verilir.

20 Ödeme İşlemleri Hastanın hastane içindeki bütün işlemleri bittikten sonra, desk görevlisi tarafından hastanın ödeme işlemi gerçekleştirilir. Bunun için İşlemler Menüsünden Ödeme işlemleri seçilir.

21 Eczane Yazılımı Ekran Görüntüleri

22 Yönetici Girişi Eczacı öncelikle ana ekrandaki "Yönetici Girişini" kullanarak sisteme admin olarak giriş yapar

23 Müşteri Kayıt Müşteri Kayıt linkine tıklandığında kayıtlı müşteri listesi ekrana gelir.Yönetici bu ekrandan yeni müşteri kaydı yapabileceği gibi varolan kayıtlar üzerinde değişiklik yapabilir veya kayıt silebilir.

24 Reçete Sorgulama Yönetici İşlemleri sayfasından Reçete Görüntüleme seçilerek, yönlendirilen ekranda hangi hastanenin veritabanına ulaşılacağı seçilir. Müşteriden alınan reçete numarasıyla sorgulama yapılarak reçete bilgilerine ulaşılır.

25 Reçete Görüntüleme Reçete bilgilerinin görüntülendiği ekran aşağıdaki verilmiştir.

26 Müşteri Girişi Eczanenin Kayıtlı Müşterileri kullanıcı adı ve şifresiyle bu modüle ulaşıp geçmiş alışveriş bilgilerine ulaşabilirler.

27 Alışveriş Görüntüleme
Giriş yapan müşteri için alışveriş bilgi ekranı aşağıdaki gibidir.

28 Pocket PC Yazılımı Ekran Görüntüleri

29 Hasta Bilgilerinin Görüntülenmesi
Pocket PC üzerindeki sorgulama ekranından hastanın TC kimlik numarası, adı ve soyadı veya nüfus Cüzdanı numarası girilip Sorgula butonuna basıldığında hastaya konulmuş teşhislere, hastanın halihazırda yapılmış bulunan tahlillerine ve hastanın geçmişine ulaşılabilir.

30


"Azrael Online Hasta Takip Programı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları