LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DEM MUHASEBE PROGRAMI EĞİTİM SUNUMU
Advertisements

Ülke, Şehİr ve bÖlge tanimlamasi
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
MILLENIUM MOBILE SUNUMU
Harcama Yönetim Sistemi (HYS)
Menü’den Evrak Projesine ulaşılır.
1.Adım: Birime havale edilen evraklar seçeneği seçilir.
Taşınır Mal Yönetmeliği Modülü
•YIL DEVRİ (ÇIKIŞ) İŞLEMİ İÇİN TAŞINIR MAL KAYDINDAN, TAŞINIR İŞLEM FİŞİNİ SEÇİNİZ.
MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş,
Partilerin Oluşturulması ve Etiket talebi Üreticiler tarafından partileri oluşturulabilmesi için Tarla kontrol Raporunda belirtilen ifadenin yanındaki.
HESAP KAVRAMI, HESAP PLANI VE KAYIT ARAÇLARI
SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Konak.NET.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
SİSTEME GİRİŞ ARAYÜZÜ İŞLETME ESASINA GÖRE MUHASEBE TAKİBİ YAPMAKTA OLAN SOSYAL TESİSLER, BURAYA TIKLAYARAK SİSTEME GİRİŞ YAPACAKLARDIR BİLANÇO ESASINA.
Ekranın en alt kısmında girilen borçlar liste şeklinde görüntülenecektir.
MUHASEBE Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA
Techno IK Modülleri Aday Yönetimi Personel Sağlık Yönetimi
Kullanıcı Tanımlama İşlemi yapılırken: 1- Eğer tanımlayacağımız kullanıcı birlik personeli ise birlik ekranında iken, hastane kullanıcısı ise hastane ekranına.
WordPress ile iTEC Öğretmen Bloğu
1.Adım: Kayıt geri almak için önce araç çubuğundan kayıt ara sekmesine basarak, geri alınacak evrak kaydı belirlenir.
DERS AÇMA İŞLEMLERİ Akademik birimlere; yıl, dönem ve eğitim türü seçilerek ders açma ve açılan dersleri düzenleme ekranıdır. Bu ekran içerinde 3 bölüm.
Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
Microsoft EXCEL (1).
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Bütçe Daire Başkanlığı
ANALİTİK BÜTÇE MODÜLÜNDEN İHALE ONAY BELGESİ ve İHALE YÖNETİMİ İBRAHİM ARAÇ DÖNER SERMAYE.
BAŞVURU SAHİBİ BİLGİLERİNİN KAYS’A GİRİLMESİ
5. SUNU:PROJENİN GELİŞTİRİLMESİ (TASARIM AŞAMASI).
ATAKUM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI EĞİTİMİ (TEFBİS)
TEFBİS OKULÖNCESİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
Muhasebede Kullanılan
Hafta 9. 2 Form Hazırlamak Veritabanın da bulunan tablolara veri girilmesini kolaylaştırmak ve görünümünü güzelleştirmek için form özelliğini kullanabilirsiniz.
TEFBİS OKULÖNCESİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
Microsoft EXCEL (1).
İşletme 1 ocak tarihinde 100 Kasa 45500,-TL, 255 Demirbaş 6000,-TL ve 480,- TL lik İndirilecek kdv ile işe başlamıştır.   AÇILIŞ FİŞİ Fiş Tarihi 01/01/2015.
WORDPRESS TE WEB TASARIM. Aşağıdaki linke gidin:
AÇILIŞ FİŞİ Fiş Tarihi 01/01/2015 Fiş No Yevmiye No 1 AÇIKLAMA BORÇ
TİF İŞLEMİ.
(ÖĞRENCİ TAKİP KONTROL SİSTEMİ) SUNUMU
HESAP KAVRAMI İşleyİŞ ve kurallar A. Vecdi CAN.
BİLGİSAYARLI MUHASEBE
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
Sigorta Denetleme Kurulu
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA BILGISAYARLı MUHASEBE PROGRAMı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Şubat
LUCA BILGISAYARLı MUHASEBE PROGRAMı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Şubat
Soru: veresiyeli mal alışlarında hangi fatura kullanılır?
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA BILGISAYARLı MUHASEBE PROGRAMı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Şubat
WhoNet Dosyasının Sisteme Kopyalanması 1) WHONET.FLT dosyası C:\Pegasus\filters\Custom kalsörü altına kopyalanır (Epicenter programinin çalışır durumda.
Defterler 2. sınıf bir tüccar, VUK’un 177. Md belirtilen ölçütleri %20 aşarsa veya arka arkaya iki dönem %20’ye kadar bir fazlalık gösterirse, 1.
HG 658C V2 Modem Kurulumu xDSL Teknolojisi ve Arıza Süreçleri.
İŞLETME DEFTERİ NAZAN PAT
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
BANKA MUHASEBESİ Muhasebe Fişleri ve Defterler
Sorumluluk:.
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI DERSİ MUHASEBE MODÜLÜ UYGULAMA 2
Sunum transkripti:

LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Şubat - 2015

Hızlı Fiş Giriş Yöntemi (Mal Alış Sihirbazı) Muhasebe Modülü - Fiş İşlemleri - Hızlı Fiş Tanımı Adı: Mal Alış 18 Ekle Mal Alış 18 çift tıklayarak Bilgileri seçerek giriniz ( Veri Adı TOPLAM, Hesap Kodu 100.01.0001, Alacaklı taraf, İşlem Tipi: Girilen Değer yazınız. ( Bu bilgiler aynı zamanda GENEL TOPLAM bilgileridir)

Hızlı Fiş Giriş Yöntemi (Mal Alış Sihirbazı) Yeni Bilgileri seçerek giriniz ( Veri Adı: MATRAH, Hesap kodu: 153.01.0018, Borç, İşlem tipi Formül, Formül : TOPLAM/1.18, yazınız. (MATRAH bilgileri girilmiş oldu) Ekle Bilgileri seçerek giriniz ( Veri Adı: KDV, Hesap Kodu 191.01.0018, İşlem Tipi: Formül, Formül: TOPLAM-MATRAH (arada boşluk olmamasına dikkat ediniz), ,Borç yazınız. Ekle ( Ekranın en altında TOPLAM, MATRAH, KDV kodları borç/alacak olarak görülecektir. )

Hızlı Fiş Giriş Yöntemi (Mal Alış Sihirbazı) Muhasebe Modülü – Fiş İşlemleri – Fiş Girişi Fiş Tipi: Mahsup Kaydet Hızlı Fiş Karşımıza çıkan kutucukta Evrak Tarihi, Evrak No. ve Açıklama kısımlarını dolduralım. Fişe Aktar tıklayalım. Eğer cari hesap kutusu açılırsa bu hesaplarla ilgili cari hesap kodu ve adı (örneğin, 320.10) yazalım. Kutucuğu x işaretinden kapatalım. Yevmiye maddesi otomatik olarak karşımıza gelecektir.

Hızlı Fiş Giriş Yöntemi (Mal Satış Sihirbazı) Muhasebe Modülü - Fiş İşlemleri - Hızlı Fiş Tanımı Adı: Mal Satış 18 Ekle Mal Satış 18 çift tıklayarak Bilgileri seçerek giriniz ( Veri Adı TOPLAM, Hesap Kodu 100.01.0001, Borçlu taraf, İşlem Tipi: Girilen Değer yazınız. ( Bu bilgiler aynı zamanda GENEL TOPLAM bilgileridir)

Hızlı Fiş Giriş Yöntemi (Mal Satış Sihirbazı) Yeni Bilgileri seçerek giriniz ( Veri Adı: MATRAH, Hesap kodu: 600.01.0018, Alacak, İşlem tipi Formül, Formül : TOPLAM/1.18, yazınız. (MATRAH bilgileri girilmiş oldu) Ekle Bilgileri seçerek giriniz ( Veri Adı: KDV, Hesap Kodu 391.01.0018, Alacak, İşlem Tipi: Formül, Formül: TOPLAM-MATRAH (arada boşluk olmamasına dikkat ediniz), yazınız. Ekle ( Ekranın en altında TOPLAM, MATRAH, KDV kodları borç/alacak olarak görülecektir. )

Hızlı Fiş Giriş Yöntemi (Mal Satış Sihirbazı) Muhasebe Modülü – Fiş İşlemleri – Fiş Girişi Fiş Tipi: Mahsup Kaydet Hızlı Fiş Karşımıza çıkan kutucukta ilgili yerleri dolduralım. Fişe Aktar tıklayalım. Eğer cari Hesap kutusu açılırsa bu hesaplarla ilgili cari hesap kodu ve adı (örneğin, 120.01 yazalım). Kutucuğu x işaretinden kapatalım. Yevmiye maddesi otomatik olarak karşımıza gelecektir.

Hızlı Fiş Giriş Yöntemi (Gider Sihirbazı) Muhasebe Modülü-Fiş İşlemleri-Hızlı Fiş Tanımı ekranına gidiyoruz. Adı Kırtasiye Gideri Ekle Kırtasiye Gideri çift tıklayarak bilgileri seçerek giriniz: Veri Adı : TOPLAM, Hesap Kodu: 100.01.0001 (Daha önce tanımlanmış olmalı), en sağa «Alacak» yazılır, İşlem Tipi: Girilen Değer, Ekle Yeni

Hızlı Fiş Giriş Yöntemi (Gider Sihirbazı) Bilgileri tıklayarak seçiniz: ( Tanımlamada İkinci aşama) Veri Adı: MATRAH (Büyük harf ve bitişik olmasına dikkat ediniz), İşlem Tipi: Formül, Formül :TOPLAM/1.18 (Büyük harf ve bitişik olmasına dikkat ediniz), Hesap Kodu: 770.01.0018 (Daha önce tanımlanmış olmalı), en sağa da «Borç» yazılır. Böylece ikinci aşamada matrah bilgileri tanımlanmış olur. Ekle Yeni

Hızlı Fiş Giriş Yöntemi (Gider Sihirbazı) Bilgileri seçerek giriniz Tanımlamada üçüncü aşama KDV aşamasıdır. Veri Adı: KDV (Büyük harf ve bitişik olmalı), İşlem Tipi: Formül, Formül: TOPLAM- MATRAH (Büyük harf olmalı ve arada boşluk olmamalı), Hesap Kodu: 191.01 , «Borç» yazılır. Ekle (Sayfanın en altında, TOPLAM, MATRAH, KDV tablo halinde, az evvel yaptığımız tanımlamalar tablo olarak görülür.

Hızlı Fiş Giriş Yöntemi (Gider Sihirbazı) Muhasebe Modülü - Fiş İşlemleri – Fiş Girişi Bilgileri giriniz : Fiş Tarihi, , Fiş tipi: Mahsup, Açıklama: Kırtasiye Gideri, Giriş Ekranı: Normal Kayıt Ekranı yazılır. Kaydet Hızlı fiş seçilir

Hızlı Fiş Giriş Yöntemi (Gider Sihirbazı) Bilgileri tıklayarak seçiniz : (Adı : Kırtasiye Gideri , Evrak tarihi, numara, açıklama (…. LTD. ), Veri Adı: Kırtasiye Gideri , Alacaklı taraf, onun sağına da KDV dahil tutar. , sağ üstte x işaretine basılır. Fişe Aktar Kapat Fişi Kasaya Kapat: Ekranın sağ tarafında Fişi Kasaya Kapat başlığının sağındaki «Kapat» a basınız. Yada X kapatınız. Kaydet