Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

(ÖĞRENCİ TAKİP KONTROL SİSTEMİ) SUNUMU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "(ÖĞRENCİ TAKİP KONTROL SİSTEMİ) SUNUMU"— Sunum transkripti:

1 (ÖĞRENCİ TAKİP KONTROL SİSTEMİ) SUNUMU
AKILLI KART BİRİMİ ÖTKS (ÖĞRENCİ TAKİP KONTROL SİSTEMİ) SUNUMU

2 Sisteme giriş yapmak için herhangi bir tarayıcıda adres kısmına ‘’akillikart.ikc.edu.tr’’ adresini giriyoruz.

3 Akademisyenlerimiz, çıkan ekranda kullanıcı adı kısmına ikc mail kullanıcı adını ibaresi olmadan), şifre kısmına ise ikc mail şifresini yazıp, sisteme giriş yapabileceklerdir.

4 Hem öğrenci hem akademisyen kaydı olan akademisyenimiz, ‘Aktif Kimlik’ açılır menüsünde personel kartını seçmelidir. Sadece akademisyen ise bu kısımda tek kart görülecektir.

5 ÖTKS modülü tıklandığında ‘Yoklama Ekranı’ butonuna basılır.

6 Gelen ekranda, ilgili ders, tarihi ve saati seçilir.

7 Ekranda o dersi alan öğrenciler görülür. Ders başlama saatinden 15 dk
Ekranda o dersi alan öğrenciler görülür. Ders başlama saatinden 15 dk. önce yoklama sistemi başlar. Öğrenciler kartlarını okutarak derse girerler.

8 Kartını okutan öğrencilerin ‘Durum’ sütununu işaretli olarak otomatik gelir. Durum sütununda, işaret bulunmayan öğrenciler ya kartını okutmamıştır yada derse katılmamıştır. Eğer akademisyen manuel olarak herhangi bir sebepten dolayı kartı bulunmayan öğrenciyi ‘Geldi’ saymak istiyorsa, öğrenciyi seçerek ‘Geldi’ butonuna basması yeterlidir.

9 Akademisyen herhangi bir nedenle öğrenciyi ‘Gelmedi’ saymak istiyorsa; öğrenciyi seçip ‘Gelmedi’ butonuna basar. Bir açıklama penceresi çıkar. Yok sayma nedenini girip onayladıktan sonra öğrenci gelmedi görünür.

10 Dersi veren akademisyen ders saati içerisinde, kartını okutarak veya ekrandaki ‘Yoklamayı Kapat’ butonuna tıklayıp, onaylayarak, yoklamayı sonlandırabilir.

11 Tüm derslik, ders, dersi veren akademisyen, ders tarihi, saati vs
Tüm derslik, ders, dersi veren akademisyen, ders tarihi, saati vs. gibi bilgiler UBS’den çekildiğinden dolayı, bu bilgilerde herhangi bir değişiklik söz konusu olduğunda; UBS tarafına haber verilip, değişikliğin yapılması gerekmektedir. TEŞEKKÜRLER… ÖTKS ile ilgili herhangi bir sorunuz için aşağıdaki dahili numaralardan ulaşabilirsiniz… Musa Alper VURAL – 1111 Ömer ZERNEKLİ


"(ÖĞRENCİ TAKİP KONTROL SİSTEMİ) SUNUMU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları